Metlice brisača

Damaj

Active member
Nakon godinu dana još su original. Na starom C4 originalke bile skoro 3 god.(70tkm). Zamjenio ih Valeom, nisu bile ni sluga originalu tako da sam kupuio i original te sam planirao Valeo po zimi - original po ljetu, ali sam u međuvremenu prodao auto. Sada su mi ostale originalke koje mislim staviti na novi C4 kada dođe vrijeme zamjene. Malo su kraće (5 cm) od novih, ali nadam se da neće biti problema.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Stružu li mi stružu, strahote, tema je na mjestu, danas ili sutra moram kupit.
Kolega mi dela u dučanu sa alatima pa mi je dojavil da ima kod njega, provjerene Hella grafitne gumice, navodno da delaju lampe i žarulje:D:D

Metlica brisača
Hella LQ

Naziv: Cijena
(kn/kom)
275 mm 15,74 kn/kom
375 mm 15,74 kn/kom
400 mm 17,32 kn/kom
425 mm 18,88 kn/kom
450 mm 18,88 kn/kom
475 mm 18,88 kn/kom
500 mm 18,88 kn/kom
525 mm 20,46 kn/kom
550 mm 20,46 kn/kom
600 mm 22,04 kn/kom
650 mm 36,20 kn/kom
 

Marko

New member
Bile su gore Valeo, uredno brisale bez ličenja ali su tak škripale da su se biciklisti pored ceste bacali u jarak jer su mislili da iza njih auto leti prema njima uz škripu guma. Uz to nisu bile dobre za vožnju noću jer mi nisu dale ni da na trenutak sklopim oči i da malo odmorim. Zamjenio sam ih jeftilenom iz EU (SLO) kupljene u jednom poznatom trg. lancu.

Savjet za sve vas vozače: ako vam brisači/metlice cvile i škripe (dok uredno čiste staklo) ili ako ne škripe a ostavljaju mastan trag po staklu napravite sljedeće - uzmite šampon za kosu onaj koji je namijenjen masnoj kosi i njega utrljajte u metlice i ostavite 5/10 minuta da se upije. Nakon toga primjetit ćete kako su metlice podatnije i elastičnije (nestaje škripanje) i da je šampon za masnu kosu požderao sloj masnoće koja je bila uzrok da brisači nisu brisali kak treba.
 

Marko

New member
samo ukoliko imate masnu kosu, nije preporučljiv za oštećenu i tanku da ne bi bilo "nismo znali - lasi su mi otpali"...
 

darekb

New member
Champion, cca 140 kn komplet za prednje staklo( Xantia), mislim da im je ovo druga godina, od početka su tak-tak, odrade posal ali ne bi ih preporučio
 

darekb

New member
Dosta su bučni i kao da imaju svoju volju, neki put brišu odlično, neki put muljaju (naravno, u visini očiju:D), uglavnom ništa posebno, ali zna naživcirat čovjeka.
 

misa

New member
Ukoliko niko od vas nije probao...preporucujem ALCA Made in Germany,o.e quality ,brisace.Od kad sam ih prvi put kupio pre par godina....od tada samo njih kupujem.Ima ih u normalnoj i "super flat" varijanti.Toliko su jeftini da je to smesno a traju mi vise od Bosch-ovih brisaca i sto je najvaznije....ne skripe!

Pa cak i svake godine da moram da ih menjam-isplati se jer su super jeftini.

ALCA Super flat u odnosu na Bosch flat....razliku u kvalitetu isam primetio a cena 6-7puta niza.Bosch flat su kod nas oko 50-ak eur/par a ALCA flat 8eur/par(53cm).

Ako gledamo cenu u odnosu na kvalitet...odlicni su.U zivotu obicno vazi ono pravilo....koliko platis-toliko i dobijes...ali u ovom slucaju to nije tako.

A da...zamalo da zaboravim....sa grafitnom gumom su.

Evo sajta:
http://www.alcamobil.de/geschaeftsbereich/produkte/wischerblaetter-pkw.html?L=1
 
Posljednje uređivanje:

Dalibor

Dado Tornado
upiknio u kauflandu 610mm po 15 kn.

valeo silencio ultra extra, nije izdržao ni godinu i po :wtf:
a aerodinamika mu je kvadar, jurim 300 po autoputu i brisač vrti po staklu, ja :shock:
 

diegos

Active member
Nakon što sam svakih tjedan-dva poslije kiše stalno mijenjao te metlice (kupovao najjeftinije), otišao sam u Bauhaus i kupio Bosch brisače za 210kn. To je bilo prije 2.5 god, i od tad sam ih samo jednom mijenjao, naravno kupio opet iste i ja zadovoljan... :grin:
 

brezC4

New member
upiknio u kauflandu 610mm po 15 kn.
i funkcionira?
ja sam jednom uzeo te, ali čini mi se da su bile skuplje (čitavih 25kn). namontirao, isprobao i bacio. bolja vidljivost bez brisača uopće nego sa tim metlicama. ili sam ja baš naletio na neki škart.
 

Dalibor

Dado Tornado
odličan je. tih, odlično briše, na autoputu ne vozi svoju trku... i djeluje čvrsto i kvalitetno.

kupio sam ga u kaufland velika gorica, to ti je u velikoj gorici.

iza sam stavio rabljen prva ugradnja sa sedam godina starog hyundai accenta (prednji mali). briše i izgleda kao novi. marka je mislim kfw ili tako nekako. vjerojatno korejanac. auto je garanžiran možda je i to pomoglo.
 
Na vrh