Naravno da bi mogao, ako si voljan rizikovati.Da li bi se veliki servis mogao ostaviti recimo za proljeće
Naravno da ne mora, ako vjeruješ u ono što ti prodaju. Ja npr. ne servisiram auto u ovlaštenom već kod svog lokalnog majstora, koji ne radi na crno već ima registrovanu firmu. Svaki zahvat lijepo upišem u servisnu knjigu, sa datumom i kilometražom, a on ispod toga udari pečat. I on stoji iza toga. A paralelno sa tim vodim i Excel evidenciju gdje pored tih svih zahvata pišem i šta je kupljeno za auto (gume i ostalo), datum, km, te iznos te svake stavke.Neki kažu da se na svakom polovnom autu mora raditi veliki servis
Ja niš od toga ne radim, dok je recimo bivši vlasnik VTS-a radio. I iako smatram da bi "sve" trebalo odraditi kad se kupi rabljeni, ja nisam jer sam imao račune iz ovlaštenog da su neke stvari rađene. A da bi netko takve stvari lažirao, morao bi biti ne prevarant, nego netko tko mrzi ciljano mene, pa da me zezneSvaki zahvat lijepo upišem u servisnu knjigu, sa datumom i kilometražom, a on ispod toga udari pečat.
nije 5 nego 10 godinaC4 II je 175.000 km ili 5 godina
Potpis. Radije gledaj malo starije auto ako te muči što ćeš morati uložiti još koju stotinu EUR u održavanjeAko imas xy eura na raspolaganju za kupovinu polovnog auta u taj iznos moras racunat auto, prepis, veliki servis, registraciju (ako je nema) i jos nesta sitno za neplanirane troskove.
Kad sam kupio Ds4, u portapaku me dočekala stara vodena pumpa, zupčasti, natezači i prazna kanta od ulja.A da bi netko takve stvari lažirao, morao bi biti ne prevarant, nego netko tko mrzi ciljano mene, pa da me zezne
Ali da, trebalo bi promijeniti bilo što što može ****čki usrati auto. To su zupčasti, kočiona tekućina, ulje, antifriz i tako te "skrivene" stvari. Kočnice vidiš, gume vidiš, ali ovo ne vidiš.
Ne, ali za dosta automobila imaju zapise ako su se pojavljivali po internetu (oglasi) sa raznim detaljima (slike, stanje, kilometri) i eventualni odštetni zahtjevi preko osiguranja. Ako imaju te podatke, to će ti pisati unaprijed, samo bez detalja. Plaćaš samo za detalje.Vidio sam da postoje neki sajtovi u kojima se može unijeti taj broj, ali treba i platiti, pa da oni daju podatke. Kod nekih se za tu uslugu plaća i 20€, a kod nekih je manje. Na primjer mogu li ja preko broja šasije dobiti ovakav izvještaj o tome šta je rađeno na autu?
Ništa, evenutalno vidjeti koji djelovi idu na auto.Šta sa tim brojem mogu da vide neovlašteni,
Mislim da nisu povezani sa europom, prema tome ništa. No možda se i varam.a šta mogu da vide ovlašteni Citroen servisi?
Evo gledam sad, zavisi od modela, ako su ovi ovde podaci tačni:nije 5 nego 10 godina
Baš sam sada pričao sa prodavačom i kaže da se auto može provjeriti gdje god i da je adblue isključen.. Mene zanima dali auto može izbacitvati kakve greške zbog toga što je isključen te dali motor radi isto nakon što se to isključi ili može početi zezati sa vremenom ili većom kilometražom, ako netko ima iskustva u vezi toga bio bi zahvalanAko je već naš auto, onda možeš tražiti ispis sa tehničkog.
Sve u svemu djeluje uredno... mislim da je jedino pitanje dali je AdBlue već mijenjan ili isključivan
Ako je uredno isključen, problema nema.Mene zanima dali auto može izbacitvati kakve greške zbog toga što je isključen
Motor sam po sebi radi isto. Taj sistem se spaja 'poslije' motora, na ispuhu... tako da nemože utjecati na sami rad.dali motor radi isto nakon što se to isključi
Auto je na PU tablicama cijelo vrijeme? Onda taj vjerojatno nije vidio puno snijega i soli - što je svakako dobra stvar!Baš sam sada pričao sa prodavačom i kaže da se auto može provjeriti gdje god i da je adblue isključen...