Kupnja rabljenog C4 II (oprema, mjenjači, motori)

markan1000

Well-known member
sve i da je tih iljadu eura istina, a nije, za više nego toliko je jeftiniji od švapske konkurencije, a dobiješ ljepši i udobniji auto s više opreme.
u 110 motor se razumijem jer ga imam. elastičan, krasan na otvorenoj cesti. nije toliko startan, prva brzina na ručnom mjenjaču malo kamionska (kratka). al ti pitaš za automatik, to ne znam.

anismos

New member
Pozz drustvo planiram kupovinu citroena c4 2011god. 1.6 hdi 92ks,pa me interesuje na sta obratiti paznju prilikom kupovine ovog auta,prije nikad nisam imao citroena pa neznam nista o njima,svidila mi se c4-ka zbog izgleda kako s vana tako iznutra pa mi je c4 prva opcija.Da li ovaj model od 92ks ima plivajuci zamajac?

ZlatkoC4

Well-known member
Da li ovaj model od 92ks ima plivajuci zamajac
neki imaju neki ne po broju šasije se može vidjeti dali ima.
inaće vozim takav jedan i odličan auto sad če okrenuti skoro pa 60k km nešo malo više od dvje god. ako je redovno servisiran i nije konstantno u gradskoj vožnji onda je to dobra kupnja.
koliko km ima auto koji gledaš jer na 100k km mu se cca doljeva aditiv i treba vidjeti stanje začepljenosti fap filtera.
najbolje ti je ovdje staviti broj šasije pa če ti netko več od nas pogledati što auto ima a što ne.

kod tog modela je važno u kakvoj je auto vožnji bio normalni uvjeti otežani uvjeti. to govorim zbog fap filtera. a dvomseni vjerojatno nemaš ali nije isključeno.
i naravno treba obrtiti pozornost na turbinu. dali zuji fučka itd. kad se auto vozi npr. auto cestom i onda se odmah parkira i ugasi može doči do stradavnja turbine ako se to učestalo ponavlja.
imaju teme na forumu o tome. ako se sa autom normalno služilo onda je to samo toči i vozi

anismos

New member
Da, taj dvomaseni vjerovatno je to isto sto i plivajuci....Ovaj model je presao 160000km, da li steti autu ovo softversko i mehanicko uklanjanje fap filtera?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ne šteti, ako se sve odradi kako spada, motor ''prodiše''. Uz blokiranje egra. Moguće je povećanje zacrnjenja na tehničkom, al nisam čuo da je netko pao do sad.

heconja

New member
Radi se o rabljenom Citroenu C4 2013god,da li netko zna trenutno katalošku vrijednost tog vozila.Pitam radi 5% poreza sta cu morat platit pa da odprilike znam.

heconja

New member
Oblik karoserije: hatchback
Broj vrata: 5
Boja: svijetlo siva
Vrsta pogona: prednji
Ovjes: obični
Dodatna oprema vozila:
3. stop svjetlo
svjetla za maglu
nadzor pritiska u pneumaticima
navigacija
navigacija + TV
putno računalo
zatamnjena stakla
upravljač presvučen kožom
Sigurnost:
ABS
ESP
EDC
ETS
ASR
samozatezajući sigurnosni pojasevi
isofix (sustav vezanja sjedalice za dijete)
Zračni jastuci: vozački + suvozački + bočni
Udobnost:
el. podešavanje sjedala
djeljiva stražnja klupa
handsfree
el. podešavanje ogledala
el. sklapanje ogledala
CD izmjenjivač
el. podizanje prednjih stakala
el. podizanje stražnjih stakala
upravljač podesiv po visini
servo upravljač
grijanje ogledala
parkirni senzori
tempomat
središnji naslon za ruku
sportska sjedala
komande na upravljaču
Klimatizacija: automatska
Autoradio: autoradio/CD/mp3
Sigurnost protiv krađe:
alarm
blokada motora
centralno zaključavanje
centralno zaključavanje s daljinskim
multilock
start-stop
hill holder

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A s odokativnim podatcima ćeš dobit odokativne odgovore. Prema mojoj računici, između 4500-5300kn poreza bi moglo bit.
Trenutna vrijednost je od 90-108tkn.

krki

New member
Pozdrav dobri ljudi, naime imam dilemu pa bih volio cuti vasa razmisljanja.
Odlucio sam se na kupovinu novijeg auta pa mi je za oko zapeo ovaj.
http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-c4-1.6-hdi-110-ks-oglas-21860850
Vidim da ga prodaje auto salon pa me zanima da li imate iskustva sa navedenim u kovinskoj. Malo mi se cini da je cijena previsoka s obzirom da na njuskalu ima po 2 godine mladi za manje novaca. Koja je to uopce oprema posto u oglasu ne pise...
Moja dilema je da li kupiti mozda novu daciu logan limizinu za 15 000 kn vise, jer novo je novo zar ne, a citroen je 6 godina stariji i ima skoro 100 000 km a to je vec kilometraza na kojoj se sigurno nesto i treba uloziti zar ne?
Za sto bi se odlucili da ste u mojoj situaciji?
Hvala unaprijed na odgovorima i sugestijama🙋

Na vrh