Kako ste zadovoljni sa C3??

Dalibor

Dado Tornado
Večer,

gledao sam danas jedan C3 hdi 2003-2004 g ok autić, nije izgleda loše ima cca 130000 km , ne dimi heheh.....samo što mislite koliko oni mugu proći i koliko im je skupa reparatura?

Bez obzira na kilometražu i ako treba ulupat u njega 500-800 e nije problem samo dal se tim može iz tog godišta dobit ok auto....

Pozz.....
ak nije izgledao loše, i ako stvarno ima 130 000km, ne moraš razmišljati o reparaturama...

ako ga da za 4000€ takve cijene i jesu za hdi tih godišta koliko se ja kužim...

200 000km taj motor ide bez problema samo više

isalar

New member
Bok svima,
evo da i ja podijelim svoja iskustva....
Imam c3 1.4 hdi, 2005. godina, exclusive oprema, felgice...
Na 20000 otišla bosch pumpa, zamijenjena pod garancijom....
Danas autić ima 215 000 km i nikad nikakvog troška osim redovnog servisa s tim da troši 4,7-4,9 l/100km.
Ne bih ga mijenjala za ništa, vozit ću ga dok se ne raspadne koliko je super...
Eto toliko od mene...

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Pozdrav isalar (Larisa :confused: ) i dobrodošla :hello::hello:

Drago mi je da si super zadovoljna i da te autek vjerno služi :D:D

Veliš 215 iljad ?? Bogami,dobro ti to tjeraš :whistling::D

Btw Stavi koju sliku..auta :p:D:D

1587 VTS

New member
Bok svima,
evo da i ja podijelim svoja iskustva....
Imam c3 1.4 hdi, 2005. godina, exclusive oprema, felgice...
Na 20000 otišla bosch pumpa, zamijenjena pod garancijom....
Danas autić ima 215 000 km i nikad nikakvog troška osim redovnog servisa s tim da troši 4,7-4,9 l/100km.
Ne bih ga mijenjala za ništa, vozit ću ga dok se ne raspadne koliko je super...
Eto toliko od mene...
Bravo! Meni ovo nije nikakvo iznenađenje jer svi vlasnici C3 (njih 4) koje osobno poznajem imaju identicno iskustvo. Istina, ne s tolikom kilometrazom (redom 150, 130, 120 i 80 tkm), tako da je ova tvoja, u formi kakvu spominjes, stovanja vrijedna. I jos jedna potvrda da su nazalost naletili na los primjerak onima koji su uvjereni da kvaliteta i pouzdanost C3 nije na razini - cuo sam i takve price, ali samo po forumu i rubrikama "doktore pomozite", sta je logicno da se tamo takvi javljaju, a ne ovi koji su zadovoljni :D

RI-C3

New member
Znači HDI motori su kvalitetniji od benzinaca??ili??
1587 tih 4 osobe jel su to dizelaši ili benzinci??:)

Ja za sad iako ima malo km.super zadovoljan.
Klimu koristim ovih dana vrlo često i auto ima istu snagu kao da i nema klimu.
Jako sam zadovoljan.Na početku dok nisam prokužio kako diše auto imao sam sitnih problema ali sada je sve u najboljem redu.:)

superhrvoje

Member
Jako sam zadovoljan.Na početku dok nisam prokužio kako diše auto imao sam sitnih problema ali sada je sve u najboljem redu.:)
ha ono: nemam baš neki uzorak, ali ispada da da, da su dizeli bolji.
vidio sam više od jednog službenog C3 1.4HDi sa preko 300 tisuća km, ovdje kod mene su dosta na cijeni takvi i obično stvarno duraju puno km. više su "poštovani" nego konkurencija, ali uglavnom samo dizelaši.

ali ako si pegula, nema ti spasa - onda si pegula i auto će te gnjavit.

primjer iz iskustva: frend i ja smo kupili skoro potpuno iste aute u razmaku od tjedan dana, u istom salonu (na viškovu). oba 1.4i, znači benzinci. meni prdnuo injektor nakon 300 km, i par puta mi se zamastilo ono kod klapne od gasa pa je palio grešku. i to je to u malo manje od 4 godine i 60k km. inače bi ga prodao sigurno, a ne vozio po evropama.
njemu su valjda pol auta u garanciji promijenili, od injektora do bizarnih stvari, panti od vrata, akumulatora i ne znam šta sve ne. logično - nije bio baš sretan, ali ipak mislim da tog i sad uredno netko iz njegove familije vozi po riječkoj okolici.
drugi primjer ni toliko ilustrativan jer su polovni u igri, ali frend i ja kupimo svako svog prastarog punta. ja platim 3 puta manje para i ne kvari se, a on ... utoči još duplo više love u auto nego šta je dao za njega i svejedno mu pije vodu...

više sam zadovoljan sa novijim 1.6HDi nego šta sam bio sa onim. iako nije pravedna usporedba, nije samo motor, nego puno sitnica: bolje kočnice, bolje gume, tempomat...

1587 VTS

New member
Evo te, bas sam mislio jesi ziv, nije te dugo bilo na forumu :whistling:

Ja ne bih rekao da su kvalitetniji od benzinaca, konkretno 1.4 HDi od 1.1i, 1.4i, 1.6i, naprotiv. Po meni tu vrijedi teorija - sta jednostavnije to dugotrajnije i pouzdanije. A ovi PSA benzinci su stare provjerene masine koje se, uz modifikacije na sustavu ubrizgavanja i jos neke komponente, ugrađuju vise od 20 godina tako da su im otklonjene gotovo sve konstrukcijske nedorecenosti i djecje bolesti.
Ovaj sa 150 tkm je 1.4i, sa 130 i 120 tkm su 1.4 HDi, a s 80 tkm je opet 1.4i. ;)

RI-C3

New member
Tu sam ja nego jednostavno nemam vremena za forum .Posao,beba,žena itd:)

1587 i ja sam čitao da su ovi 1.4 psa jednostavni neopterečeni motori i da uz održavanje i umjerenu vožnju mogu daleko dogurati.

Slažem se HrvojeSuper:grin: da i sve ovisi ako si pegula si pegula i gotovo,stalno će biti nešto ,ali ipak mislim da mnogo toga ovisi i o načinu vožnje i općenito kako se brinemo o autu.

1587 VTS

New member
1587 i ja sam čitao da su ovi 1.4 psa jednostavni neopterečeni motori i da uz održavanje i umjerenu vožnju mogu daleko dogurati.
Budi siguran u to.
Znas koji bi npr. dizel bio dugotrajniji od 1.4i? Stari atmosferski 1.5D s 58 KS koji se ugrađivao u saxo. E taj ne mozes unistit, a moze ic i na maslinovo ulje :D

Slažem se HrvojeSuper:grin: da i sve ovisi ako si pegula si pegula i gotovo,stalno će biti nešto ,ali ipak mislim da mnogo toga ovisi i o načinu vožnje i općenito kako se brinemo o autu.
Tocno.

Dalibor

Dado Tornado
rekao bi da jesu, jer benzince kara upravo ono što imaju samo benzinci - njihovo benzinsko ubrizgavanje i računalo.

citroen je oduvijek imao extra dizele. CX je 80tih bio najbrži dizelski auto, mislim čak i prvi dizel koji je išao prek 200, ZX je imao dizela koji je išao do 100tke ispod 10 sek., i sada su tu HDi motori koji su poznati po kulturnom radu

isalar

New member
Slikice uskoro (treba pranje)... :)
Mislim da je stvar u tome što do posla prevalim cca 80 km dnevno, odnosno auto se vozi na nešto duže relacije svaki dan.
Evo neki dan mi je otišo akumulator (originalan) što je stvarno OK.
Dala 400 kn za novi i vozi dalje...

Dok je otišla ta bosch pumpa dali mi zamjensku corsu iz rent a cara.
Kad sam iz tog sjela u svoj citrać, ko da sam sjela s betona u ugodni naslonjač.

C3 RULES!!!

Grunf

New member
Pozdrav.
Nakon izlaska iz salona brava portapaka provrtila,nova zamijenjena u garanciji.
40tkm signaliziranje lampice na kontrolnoj tabli i displeju za visoku temp.motora s paljenjem ventilatora.Uz pet odlazaka ovlastenom serviseru:twisted::doh:i eksperimentiranju na autu(te prominjenim dijelovima koji su bili u redu,a novci nikad vraceni)napokon dolaze do zakljucka da je problem u termostatu i da ga treba prominit aleluja(nikad vise kod njih).50tkm lezaj zadnjeg kola.60tkm automat alnasera.
Jesan li zadovoljan?Iskreno nekad mi je doslo da ga zapalim,al gledajuci da ima 5 godina moglo je bit i gore:D.Sve u svemu koje auto nema mana pogotovo s novijom "creative technology":D
Inace udobnost je ok i nema nikakvog skripanja ni klapanja plastika.
Za gradsku voznju ok,moja ocjena 7/10.

RI-C3

New member
neznam dali sam možda negdje postavio to pitanje ali mslim da nisam,nemam vremena tražiti sada:grin:

dali se može isključiti onaj zvučni signal za pojas??

ide mi malo na živce kada se vozim na kratke rute da se moram uvijek vezati jer ako se ne vežem tuli mi ono 2,3 minute

Na vrh