Karlovacko mi je blago, a i Zuja je problematicna ( export verzija za BiH ) u Bosni i nije dobra kao u Hrvatskoj, dosta je blaza.a Karlovačko ?
ja povremeno i sada držim u kući pored jelena , lava i karlovačko a ako nekako nabavim , onda i ožujsko . ( kažem povremeno , jer ovdje ga je nemoguće naći . jedino kada mi netko donese ...... )Karlovacko mi je blago, a i Zuja je problematicna ( export verzija za BiH ) u Bosni i nije dobra kao u Hrvatskoj, dosta je blaza.
P.S.
Karlovacko sam pio 12 mjeseci u Jaski kad sam bio u JNA 79.-80. god.![]()
valjda je to u BIH ili se varamU Republici srpskoj ( Bijeljini )
Da da...BiHRS.valjda je to u BIH ili se varam![]()
Mislim da je vec naglaseno gdje se moze uzeti Zuja.Karlovacko mi je blago, a i Zuja je problematicna ( export verzija za BiH ) u Bosni i nije dobra kao u Hrvatskoj, dosta je blaza.![]()
Bože mili kakav je onda tek u Bosni kad je u Hrvatskoj žujska postala bljuvotina. Od serijskih čak se i Zlatni Pan pokvario. Karlovačku popit mogu baš ono mrzlu, mrzlu. Jedino što mi je top je Velebitsko. I stvarno glava nikad ne boli. Čak niti kad se zaruži.u Bosni i nije dobra kao u Hrvatskoj
Nisam ekspert, ali mislim da bi im bilo vrlo skupo imati dvije proizvodne linije, dvije kuhinje piva, takoreć.Nakon dolaska iz Sibenika sljedeci vikend odem kod drugara u Tuzlu i on da se pohvali kako pored Tuzlanskog ima i Ozujskog piva sto sam odma prihvatio, medjutim ni nalik onome sto sam pio u Sibeniku prije sedam dana? U par navrata sam kupio Ozujsko ovdje i nije mi bilo dobro, pa sam bio ubjedjen da je to export za zemlje van EU losijeg kvaliteta?
To su sve Lager piva koja radi brze zarade pogotovo u ljetnom periodu ne odleze u bazenima dovoljno dugo da bi se postiglo normalno vrenje i odlezalo , a samim tim dobio pravi ukus i smek, pa su radi toga losijeg kvaliteta i vodenastija. Tih bazena sigurno ima vise, pa ono koje ide za izvoz na Zapadno trziste prodje propisanu proceduru, a ono za domace trziste i ex yu drzave ide po ubrzanoj proceduri. Tu postoji i druga praksa da se u pivare dovozi extrakt piva, mjesa sa vodom, dodaje CO2 i flasira. Naravno u tim situacijama ide vise vode od propisane kolicine da bi zarada bila veca na kolicini. Ne mogu se sjetiti naziva piva, ali je krajem 90-tih u Doboju osvanula pivara preko noci koja je radila po tom principu muckanja piva. Radili par godina digli lovu i kako se otvorila tako se i zatvorila. Prije par godina na ljetovanju u CG mi covjek prica da Niksicka pivara pakuje i distribuira za CG trziste Jelen pivo, a isto stize u pivaru cisternama iz Srbije-Apatina kao extrakt. Tako da je danas bas tesko naci dobro i kvalitetno pivo za popiti,Nisam ekspert, ali mislim da bi im bilo vrlo skupo imati dvije proizvodne linije, dvije kuhinje piva, takoreć.Prije će biti da to u Bosni radi neka druga pivovara po franšizi. Moje iskustvo: Staropramen u Češkoj, čak i ne točeno, nego ono kojeg kupiš u dućanu i Staropramen kojeg radi Zagrebačka pivovara, iako imaju isto ime i etiketu, to su okusom meni dva različita piva.