Ovaj opis performansi za 1.5 130 je kao sa ovaj atmo benz u mom Renolu, tužno…
Nego, koliko km uopće radiš sa Golfom, jel ti ima uopće smisla zezancija sa plinom? Meni je lakše pomiriti se sa više litara na benzinskoj, ako će to biti jedini stres…
kada imam 2 auta s gofom napravim 10.000 km
sad kad sam s 1 autom onda radim 18.000 km
on je registriran kao LPG.....po gradu vrlo laganim tempom troši 11 litara benzina ili 12-12,5 litara plina
izvangrada/autoput do nekih 120 kmh (iznad je jako bučan - kratak mjenjač, auspuh) - 8 litara minimum
to je takav motor, deklarirana gradska potrošnja mu je oko 10,6 litara
sadašnji atest mu sitiče 2029.
na plin sam se prije vozio 95 % vremena
od kad zeza tek 10 % na plin (gasi se kad se auto zaustavi) - moguće je i problem jednostavan ali nekakvi i manji zahvati bi vjerovatno bili 100-300 eur, a cijela instalacija se možda (nisam provjeravao) može dobiti za 1.000 eur
kako je u autu landirenzo - ovlaštenih baš i nemam puno, jer većina ugrađuje ili održava druge proizvođače plinskih autokomponenti
(kod Boyskog sam bio on kaže da je sve ok, a da bi se otkrilo zašto zajebava da bi trebao ostaviti neko vrijeme tamo auto (Innuendo) i moguće je taj čovjek nekad bio tata-mata za svoj posao, ali onih 3 puta šta sam ja tamo bio - moj feeling je loš, njegov nastup, volja, iskreno meni je to 0 bodova) - uostalom nije mi ni blizu da mu ostavim auto....uglavnom, plinska instalacija (osim spremnika i injektora) na mojem autu je stara sada će biti 17 godina, ja smatram (nestručno da je dala svoje)
moguće je amo prblem u filteru tekuće faze, a njega su lijepo tvornički zavukli ispod akumulatora tako da do njega i ne možeš tako lako doći bez rastavljanjja.....Boyski iako sam mu svaki od ta 3 puta rekao da mijenja i taj filter govorio je da ne treba, da su mape izvrsne, i davao je do znanja da je u biti subota (daleko mi je, subotom mi je lakše doći obzirom mu je radno vrijeme i subotom)
btw. koliko troši ulja golf d kad ga češće vozim na benzin - jako malo
na plin je više trošio
to je, budimo realni, naizgled, jer benzin ima više otpada od ulja....ali i dalje je za taj motor minimalni potrošač ulja.....neka tolerancija u svijetu mehaničara za taj motor je jedno 1 litra na 3.000 km.......moj troši 1,2 - 1,5 litara ulja na 10.000 km