Innuendo by Liberty

liberty

Well-known member
dao zadatak da mi se nađe auto - taj i taj model s tim i tim motorom tog i tog godišta....sugerirao 2 primjerka za koje mi se čini da su ok (1 u SLO drugi u ITA)....ali još ništa
izludil bum s tom nabavkom auta....baš me to živcira

golfinjo 187.100 km, ako izuzmemo innuendo problem s plinom koji nisam riješavao
prije svega jer nemam drugi auto
a moja vizija kako bi ja to riješio je da se cijela plinska instalacija stavi nova (ne znam koja, primam sugestije što bi bilo najuobičajenije za potrebe servisiranja, sad je gore tvornički landirenzo) - pa znam da sam promijenio sve a ne da mi ode 300 eur pa me opet zajebava
ljetne gume kumho gripom malo posustaju već nakon 15.000 km (oko).....moguće jer je ovjes tog auta jako kapacitetan.....gume imahu tj. imati će sad samo godinu i pol

išo sam na put s toyotom berlingo
moji zaključci su slijedeći:
- plastika unutrašnjosti, osobito ona obojana u mat sivo = kriminal na dodir, vizualno ok, ljušti se ta siva boja na rukohvatima
- položaj lijevog i desnog lakta na rukohvatima odličan
- potrošnja u skladu s očekivanjima 6-8 litara ovisno kako se vozi
- motor kad je hladan bučniji od očekivanog
- sve prednosti prostornosti i sjedenja visoko gore ne bi ponavljao, to znamo
- ovjes za razliku od starog berlinga udoban i na rupama se ni ne osjeti
- mjenjač - škrgutav mekad u 2. ili 3. kad se naglije vozi, taj 6. stupnja nije meni ništa bolji od onog 5. stupnja, 6. mu je jako duga, na nekim usponima treba ubacivati u nižu
- buka od vjetra je prilična na autoputu, mislim da je malo tiši od starog berlinga
- performanse motora - bezveze
ne ide
92 ks je išlo bolje nego ovih 130 ks

u 1. godini sam s 92 ks bio napravio autoputa jedno 35.000 km, a kasnije još tih autoputeva
vrlo jednostavno - 92 ks je u srednjem režimu puniji, na brzinama iznad 120 kmh ne gubi dah
a kad ga držiš na maksimumu kazaljka bude na 170 ili malo više kmh
130 ks, 16v, 2 bregaste, bla bla - kazaljka može doći do 160 kmh i to je to, ne miče se, ne ide, na usponima rapidno pada brzina (ne veliki nego dugi usponi), počne enormno trošiti iznad 130 kmh....dok se čovjek drži 120 kmh sve ok, iznad toga je slabašan

1.5 hdi 130 ks po pitanju performansi = razočarenje
možda nekome tko nije vozio 1.6 hdi 8v nije, ali meni je

da se razumijemo, vozio sam i berlinga 1.6 hdi 16v....i on je špušalj iznad 120 kmh, 1.6 hdi 8v je bio vrhunac performansi za tu kubikažu motora

ali dobro ova toyota berlingo nova sa zaista puno opreme nova košta 32-33
novi caddy u tako nekakvoj opremi košta 38-40

ali je mene strah tog 1.5 hdi....na duge staze....jako strah

diegos

Well-known member
Jbg to su čari modernih malih motora, ne idu, ali zato piju. Najizraženije upravo u situacijama kako si opisao, još ako je pun auto, doviđenja... U testnim uvjetima i nizbrdo performanse odlične :) Treba barem 2.0 za takav auto... Tvoja epizoda kupnje nema kraja :p

liberty

Well-known member
Jbg to su čari modernih malih motora, ne idu, ali zato piju. Najizraženije upravo u situacijama kako si opisao, još ako je pun auto, doviđenja... U testnim uvjetima i nizbrdo performanse odlične :) Treba barem 2.0 za takav auto... Tvoja epizoda kupnje nema kraja :p
je, pa zato je i Innuendo

čuj, da mi čovjek nađe auto u inozemstvu za koji sam mu dao zadatak ja bi ga kupio
a tražim Caddy stariji model, 2.0 dizel, 1. vlasnik, ručni mjenjač, min 75 kWuredno servisiran s ne puno km
(ta koncepcija auta mi odgovara)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ovaj opis performansi za 1.5 130 je kao sa ovaj atmo benz u mom Renolu, tužno…

Nego, koliko km uopće radiš sa Golfom, jel ti ima uopće smisla zezancija sa plinom? Meni je lakše pomiriti se sa više litara na benzinskoj, ako će to biti jedini stres…

liberty

Well-known member
Ovaj opis performansi za 1.5 130 je kao sa ovaj atmo benz u mom Renolu, tužno…

Nego, koliko km uopće radiš sa Golfom, jel ti ima uopće smisla zezancija sa plinom? Meni je lakše pomiriti se sa više litara na benzinskoj, ako će to biti jedini stres…
kada imam 2 auta s gofom napravim 10.000 km
sad kad sam s 1 autom onda radim 18.000 km

on je registriran kao LPG.....po gradu vrlo laganim tempom troši 11 litara benzina ili 12-12,5 litara plina
izvangrada/autoput do nekih 120 kmh (iznad je jako bučan - kratak mjenjač, auspuh) - 8 litara minimum
to je takav motor, deklarirana gradska potrošnja mu je oko 10,6 litara

sadašnji atest mu sitiče 2029.
na plin sam se prije vozio 95 % vremena
od kad zeza tek 10 % na plin (gasi se kad se auto zaustavi) - moguće je i problem jednostavan ali nekakvi i manji zahvati bi vjerovatno bili 100-300 eur, a cijela instalacija se možda (nisam provjeravao) može dobiti za 1.000 eur
kako je u autu landirenzo - ovlaštenih baš i nemam puno, jer većina ugrađuje ili održava druge proizvođače plinskih autokomponenti
(kod Boyskog sam bio on kaže da je sve ok, a da bi se otkrilo zašto zajebava da bi trebao ostaviti neko vrijeme tamo auto (Innuendo) i moguće je taj čovjek nekad bio tata-mata za svoj posao, ali onih 3 puta šta sam ja tamo bio - moj feeling je loš, njegov nastup, volja, iskreno meni je to 0 bodova) - uostalom nije mi ni blizu da mu ostavim auto....uglavnom, plinska instalacija (osim spremnika i injektora) na mojem autu je stara sada će biti 17 godina, ja smatram (nestručno da je dala svoje)

moguće je amo prblem u filteru tekuće faze, a njega su lijepo tvornički zavukli ispod akumulatora tako da do njega i ne možeš tako lako doći bez rastavljanjja.....Boyski iako sam mu svaki od ta 3 puta rekao da mijenja i taj filter govorio je da ne treba, da su mape izvrsne, i davao je do znanja da je u biti subota (daleko mi je, subotom mi je lakše doći obzirom mu je radno vrijeme i subotom)

btw. koliko troši ulja golf d kad ga češće vozim na benzin - jako malo
na plin je više trošio
to je, budimo realni, naizgled, jer benzin ima više otpada od ulja....ali i dalje je za taj motor minimalni potrošač ulja.....neka tolerancija u svijetu mehaničara za taj motor je jedno 1 litra na 3.000 km.......moj troši 1,2 - 1,5 litara ulja na 10.000 km

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
To je nikakva potrošnja ulja kad gledaš što stoji u uputama kod novih VWa

liberty

Well-known member
To je nikakva potrošnja ulja kad gledaš što stoji u uputama kod novih VWa
ne, naravno....vrlo jednostavno.......golf troši 3 do 4x manje ulja od bivše škode
s time da je škoda novija i trošila je benzina 50% manje

jer ljudi zaboravljaju da se prihvatljivost potrošnje ulja gleda prema tome koliko auto troši goriva

auto koji troši 50% manje goriva trebao bi trošiti i 50% manje ulja.....a onda se dalje mogu uzeti u obzir i neki drugi parametri - starost/istrošenost/način izrade motora itd.

+ ljudi kad kažu da im auto ne troši ulja zaboravljaju da se ulje i kontaminira tj. da nešto manje ili više podiže njegovu razinu kroz uporabu
tako da....svaki stroj troši ulje manje ili više i u tome nema ništa loše dok god ne dosegne ipak puno manje od toga što vw propisuje (ne znam koliko je to - pola litre na 1000 km ili sl.) - to što oni propisuju je glupost, mašina prosječne kubikaže namijenjena normalnoj uporabi ne smije toliko ula trošiti

Cutac

Prèkaroš
Šta je tebi Škoda trošila ulje? Moja je potrošila možda 3 deci u prvih 1500-2000 km i to je to, ovih 6000 od tada nivo ne pada na šipki.
to što oni propisuju je glupost, mašina prosječne kubikaže namijenjena normalnoj uporabi ne smije toliko ula trošiti
Smije ako troši radi labavijih karika radi manjeg trenja.

liberty

Well-known member
Šta je tebi Škoda trošila ulje? Moja je potrošila možda 3 deci u prvih 1500-2000 km i to je to, ovih 6000 od tada nivo ne pada na šipki.
pa isto tako, pisao sam o tome ne znam sad točno
nakon zamjene ulja više nisam to toliko pratio jer sam ulje mijenjao prvi put na +9 tkm a drugi put na +14 tkm
između ta dva servisa nisam zamijetio neku promjenu
ali do 1. servisa je potrošila mislim toliko koliko si napiso li malo manje

Na vrh