Eat automatici

Spawn

Well-known member
Inače, primjetio sam da na ovom autu S&S stvarno čeka da se kotači potpuno zaustave pa tek onda stavlja motor u mirovanje. Ne znam kako je na drugim PSA vozilima, ali znam da će Kia, pa čak i Audi i Mercedes požuriti s time i ugasiti motor dok se kotači još okreću 3-4 km/h tj. vozilo još nije stalo a vozač se možda niti ne želi zaustaviti…

Upute za korisnika kod AT6/EAT6/EAT8 kažu drukčije…
Osjetna je napetost motora i mjenjača (hidrauličkog konvertira) kad je u D1, a noga na kočnici. Vidi se i po tome što bi auto krenuo na ravnoj podlozi i bez dodavanja gasa da je otpuštena kočnica…
Nema potrebe za tim.
C4 1.6 robot s&s gasi motor dok se još vozi. Ide mi ina jetrica.
Za eat8 ide specifikacija aisin aw-2 a za eat6 specifikacija aisin aw-1.
Ovaj brend MPM ima u odobrenju aisin aw2....

Nisam siguran sta da radim. Ovaj servis sto ga pominjem mi traži 5l a znam da ispustanjem izadje oko 3.5l a da ukupno u mjenjacu ima oko 7.
Mislio sam mozda sa svojim majstorom to obaviti sam (nije on ranije radio nista na ovom mjenjacu).
Kako sam nasao na netu procedura je jednostavna.
1.Na donji saraf se ispusti koliko iscuri (oko 3-3.5l)
2.na gornji se uspe nesto vise od iscurenog
3. Upali se auro i šalta se p r n d m tamo ovamo 5 minuta da ulje udje u sve ventile i sta god i prati se temperatura mjenjaca da dodje na 55-60 stepwni
4. Odvrne se kontrolni saraf koji se nalazi u ispusnom i iscuri sav visak na pomenutoj temperaturi.
5.e sad oavko se izmjeni pola ulja, nalazim različite informacije. Jedni kazu odmah jos jedna izmjena, drugi da vozim 10tak km pa onda druga izmjena a treci da vozim 50o-1000 KM pa druga izmjena.

Ja sam svakako mislio bar 2 izmjene.
Na dijagnostici valjda ne treba nista resetovati, mjenjac niti onaj brojac ?
Ako ko ima bolji savjet pisite
Peocedura je ista na eat6 i 8 samo drugo ulje
Kad sam ja davno htio mijenjati ulje na eat6 euro 5 aw-1 , svi serviseri koji su to tada radili su mi rekli 3 izmjene po 3 litre u razmaku od mjesec dana ili minnimalno 1000-2000 km ako auto ima vise od 120000km ili 6 godina. Volvo je na istom aisinu aw-1 mijenjao po servisnoj ulje svakih 60000km maks koliko je izaslo iz njega u 2 razmaka od 30 minuta rada na dizalici uz izmjene brzina ako se dobro sjecam.

Na vrh