visaluteju
Well-known member
Meni je čovjek kojem vjerujem (znam da to vama nista ne znaci
) rekao da je febi dobar, da je za dosta automobila radio i radi prvu ugradnju samo to kod nas ljudi mahom ne znaju. U svakom slučaju bolje febi naredne 4 godine ili 40000km nego ulje staro 10 god, do sledece izmjene do duse i ja cu pokusati nabaviti psa.
I obrati dobro pažnju hoce ti staviti zamjenske gumice na sarafe, imam osjecaj da bi samo tako ostavili stare koje ne budu u bas najboljem stanju
I ja sam se ovako razocarao kada sam se raspitivao za izmjenu ulja, izgleda sa svi fusere gdje god mogu... Mozes misliti koliko bi cekali da se zagrije na 63 stepena da ne budes kraj njih...Nemamo temu “Ne vjerovali ili da…” pa ću pisati ovdje;
Bio danas u ovl. radi dogovorene zamjene ulja u EAT6. Prije nekoliko dana (na moje inzistiranje) su mi poslali ponudu sa sljedećom šifrom ulja: FE29934.
Vidim da to nije oznaka za AW-1 ili JWS3324 ATF, pa proguglam i dobijem Febi-Bilstein ulje, koje doduše zadovoljava AW-1 specifikacije, ali kad već mijenjam stavit ću original PSA ATF ili barem Total…
Nazovem ih i kažem neka mi ne stavljaju Febi, nego neko kršteno ulje (iako je možda i Febi OK, ali nisam se stigao baviti njime)… Kažu “nema problema, imamo i Total, stavit ćemo to”. “Za automatske mjenhače?” “Da, da!”
Dovezem jutros auto, potpišem Radni nalog i zamolim da mi pokažu bocu toga ulja. Iznesu mi Febi!
Kažem: “Rekli smo da ne stavljamo Febi, nego Total”. Pokažu mi onda Total ulje, ali za manualne mjenjače!?
Moj auto već na dizalici i ulje ispušteno!
Srećom, ovo drugo još nisu ulili!
Obustavljam postupak i tražim da stave PSA ili Total ATF ulje. Voditelj servisa i dva majstora odlaze nekamo i traže… Naravno, nemaju ga na stanju (zato sam ranije i pitao u ponudi da mi navedu koje ulje će staviti).
Zovu u obližnji Peugeot ovl. servis, ali ni oni nemaju na stanju AW-1…
Predlažu da vrate ispušteno ulje (srećom, ispustili su ga odvojeno, u čistu posudu) te naručuju odnekud PSA ulje i dogovaramo novi termin za tjedan dana.
Napominjem da mi obavezno poslikaju ulje kad stigne, da ne dolazim opet uzalud ako ne bude odgovarajuće…
Ispričavaju se i nude popust na ono dosta skuplje PSA ulje (cca. 80€ 2L).
Prihvaćam u nadi da sljedeći put neće biti iznenađenja…
Ah, živote!
![]()
I obrati dobro pažnju hoce ti staviti zamjenske gumice na sarafe, imam osjecaj da bi samo tako ostavili stare koje ne budu u bas najboljem stanju