DPF filter

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ne vidim koji motor imaš (1,6 HDi ili eHDi/BlueHDi)?
HDi motor nema AdBlue sistem pa onda ni SRC, nego samo katalizator i FAP...

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Ja sam danas gledao preko dve verzije FAP aplikacije
Fap pressure u mirovanju 0 bara
Fap sot : 44% smanjilo se sa 55%
Lifetime preko 100 000 🤣🤣🤣🤣🤣

nero81

Well-known member
Donator foruma
Meni je danas javilioengine fault. Sve radi normalno. Nekako imam feeling da je dpf.
Bio na dijagnostici. Pumpa aditiva krepala i kaže serviser da je i dpf na kraju. Pumpa 320 EUR plus ruke. Cca 400. Dpf ne znam da li prati ili neki bolji zamjenski. Original je preko 1000eur

Posljednje uređivanje:

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Meni je danas javilioengine fault. Sve radi normalno. Nekako imam feeling da je dpf.
Bio na dijagnostici. Pumpa aditiva krepala i kaže serviser da je i dpf na kraju. Pumpa 320 EUR plus ruke. Cca 400. Dpf ne znam da li prati ili neki bolji zamjenski. Original je preko 1000eur

Prati logično, kakvih 1000 EUR! I što misli pod pri kraju, životni vijek( onih nekih 170 000 KM), ili je zapunjen cca 50 posto, i tlakovi previsoki. Što ti pokazuje u aplikaciji! Gdje si bio na dijagnostici, možda još koje mišljenje!

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Moj je savet da se uzme bluetooth dijagnostika koju je preporucio Rakonja. U kombinaciji sa FAP aplikacijom, mozes pratiti greške i stanje filtera, itd. To sto majstor kaze da je za zamenu skoro, moze svašta da znači

nero81

Well-known member
Donator foruma
Na njegovoj dijagnostici u ovlaštenom servisu kada je tražio grešku izbacilo je i filter lifetime ended ili tako nesto. Nisam zapamtio. Kaže da je prinorajunalininkad je 100% pun da on još može izdržati. Samo da si planiram da će trebati i njega riješiti. Ponuda od ovlaštenog je 1000eur za original dpf. Auto ima 165k km. Pred par mjeseci sam mijenjao poklopac glave ili tako nešto jer je curilo uljem kaže on da je to vjbjer je dpf pun pa su veći tlakovi pa brtve popuste

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Ja bih oprao dpf sto pre, neki su vozili i sa 150% ali taj je zacementiran. Curenje ulja je najčešći uzrok. Kad je sve ispravno, teško ce se on napuniti.

Ruske

Well-known member
a sta kad je 226% i kad jos vozi, istina slabije poteze, ali jos vozi? i onda ti covjek kaze ma samo me zanimalo zasto sporije ubrzavam, pustite tako
pa se 15min zali na danasnje dizelase, kad mu spomenem benzince, ne zeli me slusati

Na vrh