CITROEN C5 X7 2.2 HDi 125kW

gambler072

C5 enthusiast
Evo dosao je red da se i ja predstavim, konacno sam uhvatio koliko-toliko fino vrijeme i cist auto za slikanje, a update ce biti na proljece kada se uradi poliranje :)


Evo i jedan mali DIY od danas, zamjena dijela vodilice sajle za rucnu, u ovastenom servisu kosta 2€, treba cca 10ak minuta za zamjenu. 
Posljednje uređivanje:

gambler072

C5 enthusiast
@bjelivuk
znam za tablice, razmazale se od brzine :D :D

Vodilica sajle je promijenjena jer je ispadala iz lezista svaki put kada se povuce rucna, jer su zabice na njoj popucale. Nije bilo nikakvih simptoma nego se povremeno sajla naslanjala na zeljezo (u zavisnosti od toga koliko se vodilica pomjeri), pa je preventivno zamijenjena. A i nije neki trosak, a ni tezak posao ako imas nacin da dodjes ispod auta.

P.S. Hvala puno za rijeci hvale za auto :)
 

gambler072

C5 enthusiast
Ovo su i ljetne i zimke 17ke :) dobio sam 2 seta guma, ali jedne felge, ove persique, koje ce na reparaciju na proljece, imaju ogrebotine po sebi. Razmisljam o 18" kao sto su kod tebe, mada mi je malo tegoba zbog cijene guma, i za ove treba izdvojiti 500€ za solidne gume, mada bi mu 18 punoo bolje stajale.
 

gambler072

C5 enthusiast
Ovaj je sisao sa trake na ovim 17, provjereno. A mislim da je taj 2.2 sa 150kW zvijer i po. Steta samo sto su rijetki, i vani i kod nas. I koliko znam taj jaci 2.2 je bio u ponudi samo sa automatikom.
 

konaroast

Citroenist
Koliko znam 150kW je mono turbo. VTG.
A evo i tko ga je prebacio na mono https://www.bertrandt.com/en/references/psa-peugeot-citroen/psa-single-turbo-engine.html
 

Brruno

New member
Donator foruma
Nesto se bilo govorkalo da je 2.2hdi 150kw biturbo i Jaguarova masina. Ovaj tekst govori suprotno, jedan turbo ali PSA masina namjenjena i za Jaguara :)
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
DW12 motor, bilo je dosta verzija i u brdo auti je išao (Ford, Jag, LR, Fiat, Mitsu)... Euro 4 je bio twin-turbo, Euro5 je dobio single variabilnu turbinu, s tim da su za to Englezi zaslužni... čak su i nešto ranije od francuza krenuli s tim.
Oni su svoje proizvodili u Engleskoj, ostalo u Francuskoj.
 

gambler072

C5 enthusiast
Nisam ja, nazalost neko prije mene ih je fino derao, pa su sad preko zime korodirale. Sl. mjesec prije zamjene guma idu na reparaciju i farbanje :) A na slici ima i prljavstine, nisu sve ostecenja :)
 
Na vrh