Citroen C5 X7 2. 0 HDi

mladenbl

New member
Pričekaj malo pa ćemo zajedno.
Kada imas u planu da postavis na pik? :D

Platis jedan dobijes dva...ali samo ako pozoves odmah :p
Jedan u crnoj drugi u bijeloj boji :D Jedan dizel drugi benzinac :D Gdje ces bolje :D

To je kvalitetno napravljeno onda.
Mogu ti reci da je kvalitetno uradjeno. Kaze mi da tako Mercedes radi na svojim autima. Jer da mi je samo ofarbao normalnom bojom, koz nekakvo vrijeme bi mi se to ponovo napravili i pocelo da guli. Ne bi to bilo za mjesec dva, ali za 4-5 godina, vjerovatno bi bila ista situacija da se pocnu guliti.

mladenbl

New member
Tako i Citroen radi.
Kod mene je bila obicna boja po rubovima. Mozda to rade na nekakvim novijim modelima.
Na mom modelu je to uradjeno osnovnom bojom od auta, u mom slucaju Perla Bleck.
Snimiti cu video kako je uradjeno, pa cu ovdje da postavim!

Cutac

Prèkaroš
Mozda to rade na nekakvim novijim modelima.
Na VTS-u je tako. Možda je tvoj bio lakiran nekada u životu pa nije napravljeno kako treba.
Ono što sam ogrebao prag, ispod uopće nije došlo do metala nego je još plastikom tom zaštićeno, po tome znam :D

mladenbl

New member
Nije nikada auto farbano ili tako nesto, jer sam auto kupio od rodjaka, koji ga je maksimalno odrzavao. Auto stalno bilo garazirano, a tako je i kod mene kako sam ga kupio.
Sredio sam rubove, sredio vrata ( granicnike ), sredjena hauba... tokom dana bi trebali biti postavljeni prednji znak na haubi i braniku i ostaje jos da se zalijepe zadnje oznake na gepeku.

Evo jedne zimske :D

mladenbl

New member
Nisam, ostavio sam ih u originalnoj boji. Samo sto ce biti sve zamjenjeno na gepeku, od znaka, ispisa slova Citroen i slovno - brojen oznake C5.
Tako da to ocekujem da bude zavrseno danas, eventualno sutra, pa da mogu otici po auto.

Pa kazu, iznenadio ih snijeg u Decembru :D

mladenbl

New member
Kako to?
Pa zadnji znak, slova i sve sto ide na gepek je u onoj srebrenoj boji, samo sto vise nece biti ovaj "spicasti" znak, nego ce biti ovaj "zaobljeni" sto ide na modele od kraja 2012 godine. Isto tako, natpis Citroen ce biti ispod znaka na gepeku.

Voze na ćelestonkama,
Vjerovao ti meni ili ne, juce ispred hotela stoje Audi A8, BMW F10 i Mercedes C klasa i svi na ljetnjim gumama. Auta su stara maksimalno do 2 godine.

mladenbl

New member
Znas kako, kontam da to ostavim za kraj Januara, pa da to tada uradim. Posto cu skidati foliju sa stopki koju sam uradio, pa cu kod kolege lakirera uraditi lakiranje stopki u nijansu koja mi je trenutno zalijepljena folija. Tako da bi to izgledalo mnogo bolje.
Ovdje gdje sam ja trenutno napadalo je 20-30 cm snijega i jos uvijek pada :)
Malo zimskih radosti :)

mladenbl

New member
Aha pa da imaš istu nijansu znakova i svjetala.
Malo sam razmisljao jutros o ovome sto si napisao, ici cu na tu varijantu, samo posle praznika. Posto cu skidati one folije sa stopki, pa cu ih lakirati i onda usput mogu lakirati znak u istu boju :D

Ja sam jutros u 6h vozio po zaledjenoj cesti jako dugo. Nigdje nikoga nema od putarskih sluzbi da sta rade.

Cutac

Prèkaroš
Ajd bas me zanima kako ce ispasti :)
Sad bih i ja sebi stavio foliju na zadnja svjetla, i ovako planiram zatamniti zadnje bocne prozore. :D

mladenbl

New member
Ako imas dobrog lakirera, neka ti uradi lakiranje stopki. Ne znam kakav je kod vas zakon sto se tice folija i zatamnjivanja stakala i stopki, da ti policija ne bi pravila problem.
Nesto sada razmisljam, ako uradim sve tamno nazad ( odnosi se na znakove, slova i model ) onda bi trebao da uradim i prednji znak? Ne znam na sta ce da lici ako ostavim prednji dio u "hrom" varijanti a nazad uradim u bleck varijanti...

Zato cu ja uraditi posle praznika, tamo nekada krajem Januara lakiranje stopki, pa uvijek mogu reci da je to fabricki tako :D

Na vrh