Citroen C5 X7 2. 0 HDi

gambler072

C5 enthusiast
To uopste nije puno love. Jesi primjetio neku razliku u udobnosti nakon zamjene, i znas li mozda proceduru, kako su ispustali ulje iz sistema i ponovo nabijali pritisak?

Profiler07

Well-known member
Mozda je placebo efekt ali meni je bio dosta udobniji poslije zamijene...vjeruj da ne znam kako su izbacivali u ubacivali znam samo da su bili zaboravili odzraciti na dijag.pa su ga vratili kroz 2min nakon izlaska iz servisa,inace postupak je trajao oko 1h

mladenbl

New member
Na 200000km se mijenja ulje
Da li je ovo preporuceno od strane Citroena da se mijenja na 200. 000km ili samostalna odluka?
Imam jos do ove kilometraze, pitam cisto informativno. Jer vidim da si napisao da ti je auto udobnije postalo kada si izvrsio zamjenu LDS ulja. Cijena za zamjenu LDS ulja uopste nije visoka.
Kako ti se pokazao Pavicev servis, zadovoljan si sa njim?

mladenbl

New member
Ni ja nisam čuo da se LDS ulje mijenja.
Ja sam mislio da se to mijenja na određenoj kilometrazi, pa su mi rekli da se to ulje uopste ne mijenja, osim slucajeva kada se nesto radi na hidraulici ili ako negdje iscuri, pa da se dopuni.

Profiler07

Well-known member
Lhm ulje koriste SVI ISPOD C5 I C6 i ne smije se sipati u C5 i C6,imate u prirucniku da se mijenja ulje na 200000km,a vi koji ne zelite vjerovati u to pa i ne morate niko vas ne tjera!sto se tice Pavica najprofesionalniji servis u kojem sam bio

gambler072

C5 enthusiast
sto se tice Pavica najprofesionalniji servis u kojem sam bio
Ja isto imam pozitivna iskustva sa Pavicem, u servisu nisam bio ali sam narucivao neke dijelove preko njih, jeftiniji su od ovlastenih u drugim gradovima BiH, maximalno usluzni i flexibilni po pitanju slanja dijelova, i najbolje opskrbljeni dijelovima.
P.S. Znaci ti si mijenjao LDS ulje?

Milosh

Test
Lhm ulje koriste SVI ISPOD C5 I C6 i ne smije se sipati u C5 i C6,imate u prirucniku da se mijenja ulje na 200000km,a vi koji ne zelite vjerovati u to pa i ne morate niko vas ne tjera!sto se tice Pavica najprofesionalniji servis u kojem sam bio
Daj molim te pokaži nam gdje to piše u priručniku, ja to nisam vidio, možda sam propustio a možda su nam priručnici različiti.

mladenbl

New member
sto se tice Pavica najprofesionalniji servis u kojem sam bio
Moram da odem do njih sada posle praznika, tamo 3-4 og, treba mi jedan dio posto nece raditi C-auto, jer idu na kolektivni godisnji odmor, pa zbog toga pitam.

Daj molim te pokaži nam gdje to piše u priručniku, ja to nisam vidio, možda sam propustio a možda su nam priručnici različiti.
Gledao sam par prirucnika sto sam nasao na netu, ali nigdje nisam nasao bilo sta u vezi zamjene LDS ulja u hidraulici.

Spawn

Well-known member
Pise u prirucniku za modele do 2008 ali u prirucnicima za C5 X7 ne pise nigdje. A i moraš imat sreće da ti ne propusti nijedan cilindar do 200tkm koji ionako prilikom zamjene zahtjeva nadolijevanje do 3 L LDS-a.

mladenbl

New member
Za C5 X7 nije predvidjena zamjena LDS ulja u hidraulici. Kompletno ulje se mijenja u slucaju da se radi nesto na hidraulici ili da negdje ulje od hidraulike procuri.
Isto tako, ne preporucuje se dosipanje odredjene kolicine ulja, nego kompletna zamjena. To su informacije koje sam dobio u ovlastenom servisu za Citroen u Crnoj Gori.

C5 je malo plovio u toplije krajeve :)

Posle toplijih krajeva, malo u hladnije krajeve :D

Na vrh