Evo i mene malo
Poslednja slika na ljetnjem setup-u
Zvanicno presao na zimski setup:
windows 7 screenshot
Stavljene nove zimske gume Dunlop Winter Sport 5 u dimenziji 225 / 55 R17. U privih 700km gume su se pokazale odlicno, prezadovoljan sam sa ponovnim izvborom Dunlopa za zimski setup.
Sada par rijeci o gasnim amortizerima i firmi Novo Pak iz Novog Sada. Posto smo Milos i ja pisali ovdje na forumu da nam trebaju gasni amortizeri, i obadvojica smo se obratili firmi Novo Pak iz Novog Sada, koja jedina radi gasne amortizere po mjeri na uzem podrciju.
Prije 7 dana stupio sam u kontakt sa Sasom iz Novo Pak-a i njemu sam objasnio sta mi konkretno treba i da li postoji mogucnost da se to napravi. Receno mi je da postoji mogucnost da se to uradi. Dogovorio sam sa njim da dodjem u radionicu Novo Pak-a u subotu, ali da se javim 2 dana ranije. Kao po dogovoru, javio sam mu se u cetvrtak i receno mi je da dodjem u subotu, ali da ne ranim, da dodjem oko 10-11h.
Kao po dogovoru krenuo sam prema radionici Novo Pak-a koja se nalazi u Petrovaradinu. Prva stvar, data je pogresna adresa, jer se radionica ne nalazi u Rade Koncara 1 nego u industrijskoj zoni u Petrovaradinu gdje se nalazi jos 50 drugih hala. Po kompleksu sam se vozao sigurno jedno 15-20 minuta da bi nasao radionicu Novo Pak-a, jer nigdje nama reklame od firme. Na kraju sam nasao radionicu u jednoj od hala, ali je bila zakljucana. Ubrzo nakon toga, dosla su jos dvojica momaka, jedan iz Beograda a drugi iz Uzica, koji su kao i ja imali dogovoreno da im se rade gasni amortizeri.
Pokusavali smo da dobijemo Sasu na mobilni koji sam ja imao, a i oni, niko se nije javljao. Tako smo pokusavali sigurno 15-20 minuta, ali nije bilo odgovora.
Naravno, obadvojica su imali dogovoreno kao i ja, isto im je receno da dodju u subotu, ali da ne rane, najbolje oko 10:30 - 11h da dodju.
Dok smo pokusavali da dobijemo Sasu na mobilni i nekoga u firmi na broj telefona koji se nalazi na web stranici Novo Pal-a, kolega je otisao na drugu lokaciju koja je navedena na web stranici firme, ali naravno, ni tamo nikoga nije bilo. Iako je pisalo da je radno vrijeme firme subotom od 08- 16h.
Da sam bio sam i da se nisam najavio na vrijeme, rekao bi da sam sam kriv, i da sam se trebao najaviti svoj dolazak, ali pored mene bila su jos dva momka koja su dosli namjenski iz drugih gradova kako bi uradili gasne amortizere.
Tako da, Milose, ako se odlucis za Novo Pak i saradnju sa njima, dobro vodi racuna o ovome kako sam ja prosao.
Cjenovnik usluga:
Èišćenje dpf za putnicka vozila 275 km
Ciscenje dpf sa demontazom i montazom kategorija 1- 300 km, kategorija 2 - 340 km
ciscenje terenog i autobus programa 496 km
ciscenje katalizatora kategorija 1- 150 km, kategorija 2-200 km
Ovo je u rangu cijena kao sto je kod nas u Bl, kod Mise. Nesto je malo jeftinije, nesto malo skuplje, ali je to sve u tom nivou cijena. Samo sto se kod Mise ne donosi DPF odvojeno od katalizatora, nego taj sklop ide zajedno.
Ostavio auto juce u 9h,gotovo bilo u 12h!prljav fap bio i nije se moglo regeneracijom ocistiti nego su morali skinuti i prati!dalje stvarno ne znam jer nisam ulazio tamo,mogu samo reci da je rezultat nevjerovatan i da auto ide kao da je na elektricni pogon
Drug, ovlasteni servisi ne rade tzv "pranje" DPF filtera. To sto je tebi uradjeno je sigurno nesto sa sprejo kako bi se izazvala prisilna regeneracija. Pranje DPF-a zajedno sa pripremom, pranjem i susenjem u zavisnosti od zacepljenosti treaje izmedju 5-6 sati. Naravno, da doneses DPF skinut sa auta.