Citroën C4 Grand Picasso 1.6BlueHDI 88kW/120KS by Rakonja!

Srdjan_Va

Active member
Ja imam ovakva sedista i bas je odlicna kombinacija koze i mebla. AL npr ja imam masazere ali ne i grejace. AL bih rado menjao masazere za grejace jer masazeri su onako slabi, cak i kada ih pojacas.

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Ja imam ovakva sedista i bas je odlicna kombinacija koze i mebla. AL npr ja imam masazere ali ne i grejace. AL bih rado menjao masazere za grejace jer masazeri su onako slabi, cak i kada ih pojacas.
Molim te poslikaj mi osigurače kad stigneš,ispod volana.Još da sam "ubo" i memoriju,bilo bi top.

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Forumaši upomoč:D ! Kako od mora još nisam/nismo riješili problem sa AdBlue diznom,što zbog vremena, što zbog drugih stvari, a pošto mi registracija ide prekosutra....,danas smo probali! Uglavnom, skinuli smo konektor sa AdBlue dizne, pregledali ga, rastavili....,sve 5! Testirali struju na žicama (roza i bijela), po vrijednostima sa slike, sa neta! Bijela prošla, roza ništa! Skinuli konektore sa ECU-a( "JEDVA"), da dođemo do pinova. Obe pojedinačno prolaze na zujalicu! Spojili sijalicu, tj. napravili strujni krug preko obe žice da ih testiramo pod opterečenjem, svijetli! Propala nam jedina nada da su žice do ECU-a negdje oštečene dok je injektor izgorio!

Sjetio se NOX senzora, i on se spominje u greškama, i NOX sistem! A kao pomicali ga nedavno nakon vračanja FAP filtera. Na forumu je netko stavio vrijednosti(slika), pošto nismo znali na koja dva pina misle, od 4....,testirali sve kombinacije....,i nigdje ništa! Možda dok se topio konektor na injektoru, napravilo kratki spoj, pa nešto drugo otišlo. Nadam se samo da nije spalilo dio na ploči od ECU-a, oko toga! Sutra su naručili novi da testiraju njega, jer se nemože vračati nakon montaže! Novi originalni preko 300 EUR, a zamjenski kažu nisu bar nešto!

Uglavnom nemam ideja, ni opcija! Za dva dana tehnički. Ovlašteni bi sve živo promijenio, cifra bi bila astronomska! Na tehničkom me sigurno nebi pustili, jer i kad poništim sve greške, napravim kao zamjenu AdBlue injektora, poništim sve NOX greške, napravim kao izmjenu NOX senzora....., uvijek se odmah vrate dvije lampice na tabli, SERVICE i greška motora! Nakon 20-tak km, ili kad se dovoljno ugrije motor, i ograničenje kilometraže!

Uvijek na kraju ostanu dvije trajne greške, AdBlue Injector Short Circuit...., i greška u komunikaciji sa DeNOX sistemom.

Sve na kraju me tjera na isključenje AdBlue sistema. Osim neke gluposti kojoj nemožemo uči u trag, sve uredno radi! Znam iči van sa vozilom po EU. Tamo su počeli kontrolirati takve stvari, kazne su po par tisuča EUR, isključenje iz prometa, i obavezan popravak. To mi je zadnja opcija, ipak se nadam popravku.

Prilozi

Cale81

Well-known member
Pošto si volim komplicirati život, nikad opušteno, nikad odmaranje.....,nakon što sam nabasao nedavno na oglas, i nakon što me svrbilo u glavi, otišao sam i kupio kompletan set sjedala za C4 Grand Picassa. Moja su standardna, a ova imaju opciju grijanja, i masaže! Suvozačko sjedalo ima potporu za noge, a vozačko čak i pretinac(ugodno me iznenadilo)! Stoliči na zadnjoj strani prednja dva sjedala imaju ugrađenu rasvjetu! Uz set sam kupio sve tapacirunge vrata, i usput ubacio ukrasne prednje pragove, i kompresor/set za popravak u jednom! Ovo zadnje našao u pretincu u podu, novo ,nekorišteno, i "originalno"! Kaže 20 EUR, reko može!

Sve zajedno sam dobio/kupio za 420 EUR, i mislim da je to odlična cijena! Naknadno budem svoja prodao za bar 200! Sjedala su u odličnom stanju, kako uhvatim vremena, jedno po jedno ču kompletno kemijski očistiti, i na kraju sve ugraditi. Kad uleti neki sunčani dan. Planiram početi sutra! Srce me bolilo kako smo čerupali odličan auto, rezali instalacije, pojaseve i sl! Šteta, za jedan ispravan 2.0 Automatik sa relativno malim oštečenjem! Nudio mi je da mi ga proda kompletnog po povoljnoj cijeni, ali nemam gdje sa njim.

Auto još ima dosta opreme, 2018 godište! Gledao sam i električni gepek, ali me iznenadio, nisam ga očekivao, pa se nisam pripremio da vidim što sve mora biti skinuto. A i cijena je 250 EUR, pa sam preskočio. Kao i zadnje 3D svjetlo(jedno več prodano), kao i prednje DRL(pola mi ledica ne radi), ali skupo 150 EUR! Probali smo skontati što sve ide uz 220V utičnicu, kopali....,pa sam odustao!

Ponio sam dio instalacije sa originalnim konektorima za sjedala, i onako brzinski sam primjetio da su različiti brojevi na instalaciji, i da možda fale dvije žice! S obzirom da su prekidači na sjedalu, vjerujem da samo fali struja, pa moram vidjeti gdje se nalazi, i ima li što na mjestu za osigurač oko sjedala! Probati nači šemu, dali žice dovesti direktno, ili idu preko nekog releja(kaže prijatelj)! Budemo sa vremenom vidjeli, prvo čišćenje, pa prvo testiranje!

Morao sam iči osobno, jer nisam znao točnu boju tapacirunga, table.....,dali se slaže sa mojom tablom. Na kraju ispada da su njegovi tapacirunzi identični mojoj tabli, a moji nisu! Primjetiš, kad gledaš, inače ne! Tako je došlo u originalu! Neznam dali ču mijenjati tapacirunge, jedino što ovi imaju led rasvjetu oko kvake, sa instalacijom...., ali neznam dali imam potrebne konektore. Budem skinuo jedan pa provjerim.

Čovjek je odličan, ima razumne cijene, pa ako kome nešto treba! Da sam znao da če pola instalacija odsječi, zaustavio bih ga, jer bi mi sve poklonio. Žao mi bar originalnog USB kabla, mogao sam skinuti ovaj kineski sa Alija, i staviti i drugi originalni. On sve odsjekao.

https://www.njuskalo.hr/karambolirani-auti/citro-n-c4-grand-picasso-bluehdi-150-automatik-oglas-48046304
To je izgledala kopija moga 😁
Mogao bi se čuti s njim da se dogovorimo za volan i otvore klimatizacije. Volan mi je dosta pohaban a imam dvije puknute rešetke

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
To je izgledala kopija moga 😁
Mogao bi se čuti s njim da se dogovorimo za volan i otvore klimatizacije. Volan mi je dosta pohaban a imam dvije puknute rešetke
Mislim da je volan dobar,osim zračnog.Otvore če ti vjerovatno pokloniti ako odeš na lokaciju,on to ne doživljava kao nešto bitno.Uzmi što trebaš,i pitaj možeš li otvore uzeti. Evo ja upravo kemijski očistio sjedala.Ubilo me.Od 09:30 do sada, ali sve po pravilima struke😀! Još moram kožu očistiti sa pjenom od Sonax-a, i onda premazati. Ali drugi dan. Onda budem izvadio svoja sjedala, usisao cijeli pod, i ubacio ova. A onda kad stignem riješim sa nekim ožićenje, ako mi fali. Tapacirunge eventualno skinem jedan svoj, provjerim imam li konektor extra za rasvjetu kvake...,pa onda ovisno o tome druge,ili ne. Ako imaš ista sjedala,daj mi napravi sliku osigurača, i releja....,da usporedim sa svojima. Ili na onom autu ako budeš išao .Samo požuri, neko je dolazio po vrata, pa da ne iskisne ostalo.

Prilozi

Srdjan_Va

Active member
Mislim da je volan dobar,osim zračnog.Otvore če ti vjerovatno pokloniti ako odeš na lokaciju,on to ne doživljava kao nešto bitno.Uzmi što trebaš,i pitaj možeš li otvore uzeti. Evo ja upravo kemijski očistio sjedala.Ubilo me.Od 09:30 do sada, ali sve po pravilima struke😀! Još moram kožu očistiti sa pjenom od Sonax-a, i onda premazati. Ali drugi dan. Onda budem izvadio svoja sjedala, usisao cijeli pod, i ubacio ova. A onda kad stignem riješim sa nekim ožićenje, ako mi fali. Tapacirunge eventualno skinem jedan svoj, provjerim imam li konektor extra za rasvjetu kvake...,pa onda ovisno o tome druge,ili ne. Ako imaš ista sjedala,daj mi napravi sliku osigurača, i releja....,da usporedim sa svojima. Ili na onom autu ako budeš išao .Samo požuri, neko je dolazio po vrata, pa da ne iskisne ostalo.
Jao ja sve zaboravim da ti slikam osigurace :(:(:(
Posto su ti skinuta sedista, reci mo moze li se ta potpora za noge skinuti, jer je totalno ne funkcionalna za odraslu osobu osim za neko dete moze :D

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Jao ja sve zaboravim da ti slikam osigurace :(:(:(
Posto su ti skinuta sedista, reci mo moze li se ta potpora za noge skinuti, jer je totalno ne funkcionalna za odraslu osobu osim za neko dete moze :D
Sve se može skinuti/rastaviti, ali nam je to sad kao neki hit😀,pa dok nam ne dopizdi. Ako ništa curke mogu. Kad stigneš...

Na vrh