Milosh
Test
Neko ko nije na forumu.Mene zanima tko je kupio onaj plasticni plast od kojeg si skinuo ove izlaze,kad mu fale bas ti kromirani izlazi
Bio je par hromiranih izlaza na jednom otpadu blizu BL i čovjek je prodao samo hromirane izlaze nekome iz Sarajeva. Vjerovatno je kao i kod mene u pitanju limuzina pa mu ne odgovara taj dio branika jer je bio sa karavana, pa je uzeo samo ono što mu treba, osim onih dijelova za kačenje, to sam ja naknadno uzeo sa tog karavana.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nego, preksinoć išao do nekog tržnog centra i spuštam vozačev prozor na rampi, kad ono čuje se neko struganje unutra. Kasnije ponovo, opet isto struganje. Probam još par puta, struže sve više. Pri povratku kući policija me rutinski zaustavi, spustim prozor, ono pravo melje unutra. Pokušam ga dignuti a on neće da se digne do kraja, ostao jedan pedalj otvoren. Hoće dole ali neće gore. Drug i ja ga pokušamo na silu dići ali ni da mrdne. Nakon toga neće ni dole ni gore.
Sutradan (juče), nazovem majstora koji radi samo sa prozorima i naručim se odmah ujutro, jer je kiša prijetila. U garaži ga uspijem nekako jedva dići da ostane samo 5 cm otvoren.
Odem kod majstora i za sat vremena je bilo sve gotovo. Cijena 80 KM i 1 godina garancije.
Sajla je bila ufrkana i iskidana kao da je u pitanju konac!
Usput pregledam i dobro snimim konektore i sve ostalo na vratima.

Dok sam čekao malo sam bolje pogledao ručku od vrata. Sa dijela ručke koji je na vratima je bio skinut gornji dio na kojem je ona lajsna u boji. Sama ručka koja je pričvršćena za vrata uopšte ne škripi kad se drma. Ali zato gornji dio - poklopac od ručke, škripi čim ga se uzme u ruke. I skontao sam da na njemu škripi spoj između crne plastike i te ukrasne lajsne. Znači nije tu ništa od kopči popucalo već jednostavno postoji zazor između plastika i onda dolazi do zapinjanja jedne od drugu i škripe.
Ovo je ta cijela plastika:

A ovdje je krupniji kadar na kome se vidi i siva ukrasna lajsna, spojena je sa većom plastikom pomoću puno malih kopči, i sve to skupa jako škripi kad se dira.