Evo da malo nadopunim friške informacije o "novijem" C5 što sam uzeo sebi
Svoj stari 2.0 HDi zamjenio sam s 2.2 Hdi s 230 000 km. Kupljen je od kolege s foruma i nije baš onako kako je rečeno. Neke stvari su prešućene ali nema veze

Boja je ostala ista kao kod staroga ( tamno siva ili ti golublje ako se ne varam ). Sad malo o njegovom općem stanju:
Vanjski dio:
Na zadnjim desnim vratima bio je malo udubljen i zgreban što sam kod susjeda lijepo sve popravio. Ostalo mi je još par crtica riješiti i ima na par mjestima hrđe. Ja sam nedavno zviznuo prednjim krajem u kameni zid ( odletio je koda ga nema xD xD ) i sva sreca samo ga izgrebao tako da i to moram rijesiti.
Isto tako zadnje ljevo svjetlo je bilo puknuto sto sam promjenio.
Unutarnji dio:
Koža je u solidnom stanju s obzirom koliko je održavna. Na prednjim vozacevom sicu je naslon malo poderan te je to sanirano dok na suvozacem ima par crta. Zadnja klupa je u redu. Sve u svemu sam zadovoljan.
Sto se tice armature ona je sva ljepljiva. Da li je to od slabog odrzavanja tj ne odrzavanja ne znam. Do danas nisam stigao da se malo vise oko toga potrudim ali danas jesam. Kupio sam preparate za 300 kn i mogu reci da skida samo tako

Tijekom vikenda cu to rijesiti.
Isto tako bila je puknuta i rucica mjenjaca nju sam morao promjeniti
Kod vozacevih nogu falilo je svijetlo s postavom. Nikako nisam mogao naci pa sam sam skombinirao. Isto tako tamo di se dize hauba ima rupu u tepisonu sto cu morati zakrpati jer me bode u oci

Isto tako nisu radila svjetla u gepeku i tu sam se dobro namucio da prorade.
S obzirom da nije bilo orginalnih tekstilnih tepiha zamjenio sam ih orginalnim gumenim i "zadovoljan" sam.
Ovjes:
Ovjes je u redu. Ulje nigdje ne curi osim što ga je falilo 2.5 litre za hidrauliku

toliko o brizi za uljem.
Plus ide što je nazad i naprijed sve zamjenjeno tako da to ne moram ( seleni itd ).
Jedino što moram zamjeniti je prednja lijeva spona sto je vec narucena i ceka da se stavi.
Motor:
Što se tiče motora bio je relativno suh. Tamo di je pustalo to sam uz pomoc kolege s foruma rijesio. Ostalo je jos koja sitnica ali to nije potrebno. Isto tako svirlo je bilo zavezano s zicom tako da sam zamijenio s novim.Na motoru je vidljivo da je stavljen novi alanser. To je što se tice motora i sto sam mijenjao.
Radovi koje sam na njemu obavio do sada:
1. zamjenjeno svirlo
2. zamjenjeo zadnje lijevo stop svjetlo
3. poravljena udubina na vratima
4. zamijenjeno unutarnje ogledao ( stavljeno samozatamnjujuce )
5. zamijenjen cijela armatura s pepeljarom jer je bila "potrgana" ( nisu zubci hvatali da se zakaci )
6. sajle od ručne
7. zamijenjena je tipka putnog racunala
8. truba ( jedan je falila druga nije radila )
9. napravljen cijeli servis ( svi filteri i ulje )
Potrebni radovi:
1. zamjeniti klapne ventilacije
Sveukupno:
Prilikom pregleda auta receno je da je zamijenjeno kvacilo, zamanjasnjak, sve vezano uz podvozje te da bi trebalo napraviti servis, tipka racunala te da se sajla rucne kocnice otkvacila. Ono sto nije recno su klapne, truba, grijanje zadnjh stakala ( sto se mogu trenutno sjetit ). Da se razmemo ja se ne ljutim uopce sto mi nije recno ali kad sam pitao i rekao da ga uzimam i da neodustajem neka mi se kaze sve sto treba zamjeniti.
Ne ljutim se vec smatram da nije korektno. Da li se znalo ili nije sad je manje bitno.
Ono što sam ja do sada uradio i koliko me kostalo je sljedece:
1. svirlo 250 kn
2. klapne 600 kn ( ruke su 600 kn ) to moram sada napraviti
3. rucna kocnica - materijal plus ruke 700 kn
4. zadnje stop svijetlo 200 kn
5. armatura s pepeljarom 100 kn
6. truba 60 kn
7. unutarnje ogledalo 100 kn ( mjeano jer je staklo bilo za piiiip xD )
8. rucica mjenjaca 200 kn
9. lijeva spona, nosac motora 300 kn
10. tepisi 250 kn
11. promjenio sam i prednje brisace plus metlice cca 200 kn
I za kraj moj hir da si stavim armaturu s navigacijom i svime ostalim cca 3000 kn xD
eto mali osvrt, vjerovatno ce biti dopuna
imalo je ulaganja i nije da su me kostala puno. ne smeta me sto sam u to ulozio vec sto nije receno stvarno stanje. neki bi popizdili al eto ja nisam. S obzorim da sam gledao iskljucivo takav model auta jedini od njih 10 je imao minimalna ulaganja. Da li ce se ko naljuti na mene jer kazem kako je iskreno kog briga