C4 X

denisoft

Active member
E, da pitam, ima li navigacija mogućnost da se promijeni glas u ženski? Ima li kakav vidget s analognim satom?
I da, prošao sam 1100km s punim autom, što po autocesti, što po običnoj, autić klizi, tempomat po ac, limitator brzine po lokalnim da me kamera ne uslika, u glavnom nisam se umorio od vožnje niti mi je falilo snage u motoru kod tereta/uzbrdica, u glavnom divota za vožnju!

Posljednje uređivanje:

frksan

New member
Obavljen prvi mali servis na cca 24 200km, brzo ih se skupilo od 15.11.2023. nažalost. Zanima me da li je uredu ako se kod turbine na 1.5 blue hdi motorima pojavi onako crna masna fleka, nakon servisa sam išao gledati pod haubu pa sam primjetio da su se čak te crne kapljice lagano i okolo rašpricale? Da li je to neki problem u najavi ili bi trebalo biti sve okej?

Zvao sam ih u servis da pitam o tome i nakon što sam se vratio k njima rekli su da je to kondenzat uljnih para na spoju turbine sa valjda usisom i kao da se to dešava - očistili su sa onim isparavajućim alkoholom ili tako nešto pa ću sada pratiti dalje kako se razvija stanje.

Auto inače ide kao lađa, nemam nikakvih prigovora. AdBlue doljevam svakih cca 8500km i dosad sam 2x stavljao u servisu aditiv za AdBlue (ne znam jel premalo il previše s obzirom da se kristalizira dosta prema svemu sudeći).

denisoft

Active member
Odvalio prvih 10000 km i preventivno promijenio ulje i filter, idemo dalje!

Autić klizi i prede!

Mane novog auta:
- digao se poklopac/mrežica zvučnika ispod šoferšajbe, stiskanje nije pomoglo, pa su mi riješili u servisu
- nakon nekog zadnjeg patcha software-a mi se dva put resetirala multimedija u vožnji - crn ekran, za bootanje s Citroen znakom, radio nije prestajao svirati... pratit ću što će bit dalje
- u servisu će mi poštelat trap, auto ide ravno, a volan je malo zakrenut u lijevo, čisto smeta oku!

Još kad bi se dalo trajno isključiti gašenje motora kod zaustavljanja, da ne moram klikat svaki put kad ga upalim!

denisoft

Active member
Drago mi je, ali to ne treba ni spominjati za auto sa tako malo km. :)
Misliš? Imao sam prilike u firmi vozit nove Dustere i Fordove sa troznamenkastim kilometrima i vjeruj mi ne predu i ne klize uspoređujući mog Xića!

denisoft

Active member
Update!

Trap poštelan, sad volan stoji kako treba :)
Još jedna stvar riješena kroz garanciju, kod paljenja motora mi se događalo da se ventilator zavrti na max okretaje i tako stoji 10-15 sekundi. U Citroenu su rekli da ga treba mijenjat, poslali novi i serviseri zamijenili, valjda je to to!

Za mmediju su rekli da Citroen zna za problem restarta i još poneke sitnice i da će bit riješeno kroz neki slijedeći update software-a.

Ima i lijepih vijesti - navigacija je dobila kamere, sad te fino upozori da je kamera na putu :)

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
To su TomTom karte i Povezane usluge (upozorenje na radarske kamere) na Iris multimediji?
Prve tri godine (ili od aktivacije) bi trebao imati besplatne Povezane usluge.
Vidi u mobilnoj aplikaciji do kad ti vrijedi pretplata...

PS: kartografija bi trebala biti trajno besplatna.

Prilozi

Na vrh