Posle dugo razmisljanja itd itd, dosao je taj dan da sredim konacno plastiku oko radija. Jako me je nervirala jer se ofucala i bila sva lepljiva. Pokusavao sam da nadjem na internetu kako se vadi ta konzola i uspeo sam negde iskopati da je drze samo dva torex šrafa. Bacio sam se na posao, prvo izvadivsi radio, pa sve kablove iz njega. Potom sam odvrnuo srafove i polako vukao napolje. Na kraju je cela plastika izasla napolje. Sa tim sam odmah otisao u obliznju farbaru i napravili su mi sprej u najpribližnijoj nijansi. Onda je krenuo tezi posao, rasklapanje kompletne plastike. Prvo sam vratanca skinuo, i to jedva. Nakon toga sam se jos vise patio sa otvorima za ventilaciju. Konacno sam i to uspeo skinuti, i na kraju tastere za centralnu bravu, 4 zmigavca i ESP.
Krenulo je čišćenje, uzeo sam neku staru krpu, hrapavu, i polako to lepljivo skidao. Palac na obe ruke je stradao u procesu. Uspeo sam skinuti prednju masku od vratanca i taj "hrom" detalj. Sto je ciscenje i kasnije farbanje dosta olaksalo. Mucio sam se sa čišćenjem dok žena nije dosla i rekla da ima aceton

. To je usledilo tek kad sam ručno obrisao glavni veći deo konzole. Nakon toga sam prebrisao acetonom, a poklopac kompletno sastrugao do plastike.
Isli su 2 sloja prajmera, i 3 sloja boje, i trenutno se suši. Najviše sam odlagao ceo proces zbog taster za zaključavanje i ESP jer nisam imao ideju kako da ih prefarbam. Imao sam sreće, ocistio sam ih dobro od tog lepljivog i 3 sloja mat prozirnog laka nabacio kako se vise ne bi lepili. Sada se suši boja na glavnoj konzoli i poklopcu, nakon toga ide providan mat lak. Onda onaj teži deo, vracanje sve kako je bilo

.
Ostaje jos plastika na kontrolama klime, ali to bi trebalo da bude laganini.

Rezultat na kraju