C4 1.6 VTi - mali_BB

dinko1981

Well-known member
Pa tsi je isto ispodprosjecno pouzdan motor. A sad gdje kupis koje ulje meni je svejedno, jos jedna teorija urote. Cisto sumnjam da ce neki veliki trgovacki lanac riskirati da prodaje "lazno" ulje, na kraju krajeva ni cijena im nije neka specijalno povoljna
 

mali_BB

Active member
Stavio sam napokon nove žarulje. H7. Philips X-treme vision. Još ih nisam pošteno po noći (bez javne rasvjete) testirao ali kako mi se čini, ipak je razlika. Bolje se vidi. Još namjeravam dnevna P21 promijeniti u Osram LED. U fazi sam kupovanja novog stana i prodaje trenutnog pa sam u tome i slabo šarafam. Bojim se da će mi nakon kupnje novog stana ovaj auto morati dugo služiti tako da će se servisi raditi na 8000km 😂
 

mali_BB

Active member
I zaboravi sam napisati da sam tek nakon pol godine vlasništva nad autom skužio ladice ispod sjedala. I to samo zato što mi je nešto zapalo dolje.
 

mali_BB

Active member
Kad se službeno mijenjaju gume? Jel kad se vrijeme promijeni? Jedva čekam da stavim nazad 17ice i uzeo sam neke GoodYear pa ih moram montirati. Onda sam miran godinama. Imam dobar zimski set na alu 16icama i dobar ljetni na 17icama. Obzirom da nemam tešku nogu pri startu a i ovaj VTi nema na niskim obrtajima veliki moment, trebale bi trajati gume.
 

Cutac

Prèkaroš
Stavi kad bude toplo, a lance onda u gepek.
Ja na VTS već par tjedana imam ljetne i vozio sam se i po minusu i dobro drže. A znam da drže jer sam baš provocirao izbacivanje guzice jer je hladno i nije išlo.
Na c4 su još zimske jer nemam vremena za prebaciti.
Uglavnom, po meni, uvjeti za ljetne su tu već neko vrijeme.
 

mali_BB

Active member
Uglavnom, po meni, uvjeti za ljetne su tu već neko vrijeme.
Uvjeti su trenutno za ljetne. Prije dvije godine (ako se ne varam) najhladnije je bilo u 3. mjesecu. Bilo je 10ak dana čak i do -17 stupnjeva. A šta kaže zakon?
 

Cutac

Prèkaroš
Zakon kaže ako imaš ljetne sa 4 i više mm profila i lance u gepeku da si dobar.
U biti ti je jedini problem snijeg, za hladnoću lako.
Makar sam ja kroz snježinu išao na ljetnima Dunlop kroz Gorski Kotar u 4. mjesecu.
 

mali_BB

Active member
Zaboravih napisati. U zimi mi se prosječna potrošnja po BC popela na nezavidne razine. Gotovo sve je gradska vožnja (po ZG) i na nekih 300ak km izmjerenih potrošnja je 8.5L/100km.
 

mali_BB

Active member
Napokon sam stavio ljetne felge, tjedan dana poslije temperatura -7 ujutro i snijeg tako da sam koristio Punta koji je još na zimskim felgama 😂 😂 Promijenio sam na njima gume. Stavio sam Goodyear F1 Assymetric...e sad ne znam koji, budem pogledao. Razlika je poprilično osjetna. Gume drže brutalno, kao da sam i momenta dobio. Baš drastična razlika u odnosu na prijašnje. Prosječna potrošnja mi je pala kako je bilo toplije na razumnih cca 7L/100km.
 

mali_BB

Active member
Evo gotovo godinu dana posjedovanja Citroena. Zadovoljan sam (knock on wood) da ne ureknem. Relativno sam ga povoljno uzeo sa jako malo km. I malo sam km i napravio u godinu dana....cca 9000km. Fali mu snage po mom mišljenju, turbina bi bila idealna. Taman mi je vrijeme za mali servis (radim ih na 8 - 10000km) pa me zanima vječna debata koje ulje....znam koje je preporučeno Total 5w-30 ali znam da te preporuke idu zbog eko normi ovog onog. Koje su vaše preporuke? Opcije: Mobil1 ESP formula 5w-30, Motul 8100 X clean 5w30, Mannol Combi LL 5w30, Ravenol 5w30 VMP. Mišljenja? Cutac :) ?
 
Na vrh