Pozdrav, evo nova zima isti problem kao lani.
Dakle, auto pocinje tresti na nekakvih 60 km/h
Auto je 2011. godina, malo ispod 112tkm.
Lani mi je tresao kad je temp pala na blizu minus 10 stupnjeva. Kako su dani bili topliji situacija je bila bolja. Pisao sam i lani, mislio sam da je problem u gorivu (konzum tada) i poceo sam tociti Inin Class (sada Class Plus).
U petak pao snijeg, danas od jutra trese i to nenormalno, kroz dan je sve gore bilo. Prije posla ujutro mi je trzao na 60 u 4. brzini ako sam vozio normalno. Kad jace ubrzavam, onda ne trese ili trese manje.
Sad iza posla je poceo tresti i "pred kraj" 3. brzine.
Opet isto, trese nenormalno, kad krene tresti ne mogu ubrzati, odnosno ne usudim se jer imam osjecaj da ce se ugasiti.
Sta sam onda napravio, sparkirao se i pustio da radi u leru i poceo polako dizati okretaje. Do 2000 nikakvih promjena. Onda sam ga digao naglo na 3-3,5 tisuce i pustio i motor se ostao zaletavati. Dignem haubu a motor se trese kako se zaletava naprijed-nazad par cm. Ugasim, upalim, malo je teze upalio (ali opet na prvi zub, samo se culo kao da ce odmah krepati) i jos se zaletavao. Gasim, palim opet, auto radi normalno. Ostavio sam ga tako na leru jedno 5-10 min, radi normalno, motor se ne moce uopce. Odem na benzinsku (2km), sve ok, natenkiram opet puni (mislio sam da nije problem jer mi je ostao gotovo prazan). Palim auto, vozim se doma (12 km) sve normalno, auto ima snage, ubrzava, sve najnormalnije funkcionira. Probao sam ga i rastezati od 3. do 5., probao se voziti penzionerski 55-60 u 4. brzini, sve normalno. Doma parkiram, turiram ga vani par minuta na 2-3-4 tisuce, svaki put se spusti u ler i radi uredno i mirno ko kad sam ga kupio.
Vise mi nije jasno sta se dogadja uopce.
Druga zima, isti problem, goriva s 2 benzinske u te dvije godine. Tehnicki mi je 21.11. tako da oko 15.11. radim mali servis. Doduse, zamjenski filter goriva ali se mijenja prije preporucenog intervala (ne napravim 20 tkm godisnje).
Kupio sam ga 2016. u 9. mjesecu od kolege, on je imao problema s jednim nosacem motora, ali nikad mu nije tresao auto (cuo je lupkanje samo). I ne vjerujem da je nosac kad se nakon onog zaletavanja u leru problem maknuo.
Vozim ga danas kolegi na dijagnostiku samo, ali nemam pojma sta da ocekujem.
Dal bi ovo moglo biti zbog potrosenog kvacila ili nesta slicno mehanicki?