Berlingo 1.6 hdi 92 KS by liberty

Mirage

Well-known member
Liberty drago mi je da uživaš u autu te da te služi. Moj je prešao 5 tisuća i ja sam zaljubljen a tek ekipa kada se provozaju u toj grdosiji.

liberty

Well-known member
127.900 km
crklo prednje lijevo kratko svjetlo. izdržalo samo cca 9.500 km. mislim da je bila defektna žarulja jer je malo radila malo nije radila.
zamijenjeno. potrošnja zadnjih 6.000 km po BC 6.6 litara, prosjek samo 28 kmh

Milosh

Test
Neispravne sijalice se obično ne ponašaju tako, obrati pažnju da li će se isto dešavati i sa novom. Možda je do grla ili instalacije, pa je zato kratko trajala.

tomica0308

Well-known member
Svima vam nevaljaju dizne, kod mene potrosnja 4.5l/100km a vozim otvorena cesta :D sala mala..
Dobra potrosnja s obzirom na prosjecnu brzinu :)

liberty

Well-known member
ma ja vam vozim auto onako punim plućima
ne šaltam ispod 2500 okretaja i to je to

znate, imamo u porodici i cmah isti motor s95 ks - pogledam kod nejga na BBC ( ne vozim ja) - prosjek 32 kmh i potrošnja 6,2 litre

li npr. merc gla 200d (2.2 motor u naslabijoj verziji od 100 kW) - auto je grozan i kakti malo troši - meni do zg i natrag trošio po BC 7,7 litara (ne moram objašnjavati prosječnu brzinu) - uglavnom, kako voziš tako ti auto troši - meni pola litre gore-dolje ništa ne znači

liberty

Well-known member
na 20.000 km
tj. za cca 5.800 km od sada
idu filter ulja, ulje, filter zraka, filter kabine i ovaj put rashladna tekućina
idući put će najvjerovatnije ići prednje i stražnje kočione pločice
ostalo ne diram

pokušavam auto laganije voziti (što zbog potrošnje a i zato što smatram da mu to s 130.000 km te 6 i pol godina treba - nije više u cvijetu mladosti i ne zaslužuje da ga se tjera ko nekada). Ne on meni potraje jer za drugog se novca nema

Mirage

Well-known member
Za većinu Hrvata je to nov auto, s toliko km i godina tek dolazi u kuću
Apsolutno istina kolega mi kupio kango s 180 000 prvo ga čekao veliki servis skoro 4000 kn i onda za njega još dao 8000€ plus registracija i ostalo ja reko pa to je već na pola puta za prešu a on me uvjerava kako je kupio novi auto star 6 godina.

liberty

Well-known member
po meni ako berlingo doživi cca 9 - 9 i pol godina i cca 170-180.000 km (koliko mislim da ću do tada napraviti, nemam šta dalje razmišlati - to je tada groblje od auta koji se ne isplati dalje držati niti dalje u njega ulagati i tada auto prodajem bez obzira da li funkcionira ili ne funkcionira
do te godine starosti i kilometraže u auto ulažem ono što mu je potrebno/dovoljno - dakle, minimalno
jer po meni takvom autu pada godišnje cijena 9-12.000 kn (ovisno o starosti, u početku brže, kasnije sporije) te se u njega ne isplati više pod toga ulagati
to je moje mišljenje o bilo kojem autu, neovisno o marki ili modelu

dakle, ako berlingo doživi 9-9,5 godina, on će tada vjerojatno vrijediti 30-35.000 kn
i po meni nema smisla u njega ulagati tj. i dalje ga držati u vlasništvu

igrom slučaja, radi se upravo o kilometraži na kojoj 1.6 hdi ide na veliki servis (prva granica kilometraže ako gledamo otežane uvjete) i upravo tada će berlingo ponovno potrošiti oba seta guma. na toj km i tim godinama ulagati u veliki servis (ne znam koliko košta - vjerovatno 4.000 kn (okvirno) + u 2 nova seta guma cca zajedno 4.500 kn tj. ukupno cca 8.500 kn se ne isplati jer auto vrijedi tek 4x više od toga, a u konačnici je to star auto i sve na njemu odlazi (tada će otići i akumulator i ponovno prednje kočne pločice, vjerovatno i prednji diskovi, stražnji sigurno i sve ono još nepredviđeno)

to je moje skromno mišljenje
auto zasad ide i služi fantastično

Na vrh