po meni ako berlingo doživi cca 9 - 9 i pol godina i cca 170-180.000 km (koliko mislim da ću do tada napraviti, nemam šta dalje razmišlati - to je tada groblje od auta koji se ne isplati dalje držati niti dalje u njega ulagati i tada auto prodajem bez obzira da li funkcionira ili ne funkcionira
do te godine starosti i kilometraže u auto ulažem ono što mu je potrebno/dovoljno - dakle, minimalno
jer po meni takvom autu pada godišnje cijena 9-12.000 kn (ovisno o starosti, u početku brže, kasnije sporije) te se u njega ne isplati više pod toga ulagati
to je moje mišljenje o bilo kojem autu, neovisno o marki ili modelu
dakle, ako berlingo doživi 9-9,5 godina, on će tada vjerojatno vrijediti 30-35.000 kn
i po meni nema smisla u njega ulagati tj. i dalje ga držati u vlasništvu
igrom slučaja, radi se upravo o kilometraži na kojoj 1.6 hdi ide na veliki servis (prva granica kilometraže ako gledamo otežane uvjete) i upravo tada će berlingo ponovno potrošiti oba seta guma. na toj km i tim godinama ulagati u veliki servis (ne znam koliko košta - vjerovatno 4.000 kn (okvirno) + u 2 nova seta guma cca zajedno 4.500 kn tj. ukupno cca 8.500 kn se ne isplati jer auto vrijedi tek 4x više od toga, a u konačnici je to star auto i sve na njemu odlazi (tada će otići i akumulator i ponovno prednje kočne pločice, vjerovatno i prednji diskovi, stražnji sigurno i sve ono još nepredviđeno)
to je moje skromno mišljenje
auto zasad ide i služi fantastično