taj naš kolega je vrlo cijenjen i od mene
i uvijek se u njemu svojstvenom pozitivnom duhu držim te njegove maksime: samo ti to teraj
btw. u zadnjih cca 4.200 km kombinirane vožnje BC pokazuje potrošnju od ravno 6,0 litara....malo sam lakši na gasu (kako big mammi godine idu ne želim je dokrajčiti nekakvim heart attackom). bumo vidjeli kako bu prosjek nakon idućih 1000 km - izvještaj naravno slijedi.
sirotica, prljava je ko da ju je netko brašnom posipao....naime svaki dan odradi cca 3,5 km bijelog puta u nadi da će me odvesti do željene plaže. pranje slijedi tek u rujnu kad budem navukao duge rukave
inače s autom sve 5 - i dalje je to meni najfantastičniji auto koji sam ikad vozio, stvarno je fenomenalan u svakom pogledu. esencijalan + praktičan = za svaku preporuku.:wub:
uglavnom, kako stvari stoje ispada da će auto kad navrši 5. godina (početak rujna) imati upravo 100.000 km.
planovi za održavanje:
- sada će ići nove gume
- kroz cca 15.000 km idu gore novi prednji diskovi i pakne (mehaničar mi je na zadnjem servisu na cca 92.000 km rekao da su prednje pakne negdje na polovici potrošenosti, a da će kod iduće izmjene trebati mijenjati i prednje diskove. s obzirom da su prednje pakne mijenjane na 57.000 km (čini mi se) i da su u trenutku njegovog pravorijeka imale cca 35.000 km, a sad imaju cca 40.000 km, mislim da će se i one potrošiti kroz idućih 15.000 km, tj. taman će biti za zamjenu s diskovima na idućem servisu).
- u auti je original ACU, vidjeti ću kako se drži, ali imam osjećaj da će pregrmiti još cca 14 mj tj. do zime 2017/2018 kada će auto imati cca 120.000 km i 7 godina starosti (onda ću ga mijenjati bez obzira na sve da me auto negdje ne ostavi, a uz to - npr. vidim da je kolegi La Marchu izdržao/preventivno mijenjan nakon cca 4 godine i istina dosta više km pa se neću ni ja igrati nakon 7 godina (ako izdrži do tada)
- nikakvo remenje/veliki servis ne mislim raditi jer nije propisano ništa do 180.000 km (otežani uvjeti), dakle i dalje samo: ulje, uljni filter, filter zraka i filter kabine