93.500 km
u PON se napokon ide na servis
Zg-PU uz držanje maksimalne brzine uglavnom 105-110 kmh potrošnja 5,5 litara/100 km, dakle tko ne žuri može pametnom vožnjom i štedjeti
jedina je muka što novi isti takav auto košta dosta više, odnosno što u sadašnjij "feel" opremi nema naslone za ruku na prednjim sjedalima (xtr ima) - to je meni neprihvatljivo, osobito jer mi "feel" kao sada bazna oprema više odgovara (dovoljna mi je + bolje mi vizualno auto izgleda + jeftinija je)
kada bi ponovno kupovao auto i kada bi "feel" oprema imala te naslone - ne bi dvojio i dao bi 140.000 kn za "feel" 100 hdi berlingo (cijena cca, ako nema akcije). ovaj xtr mi je skup
u 9. mj će auto imati 5 godina i cca 100.000 km
planiram ga držati još 2 ili 3 godine do maksimalnih 140.000 km
zasada je na njemu mijenjan samo potrošni materijal (ACU je original, pakne i prednje i zadnje su mijenjane samo 1x, ostalo su samo filteri) + u garanciji one podloške prednjih amortizera (na servisu 20.000 km) i "zaustavljivač" prednjh vrata (ne znam kako se zove, ono što vam drži vrata otvorenima, da se ne zatvore)
uglavnom - jako malo ulaganja u auto, praktički nikakvih poteškoća, zaista fenomenalan auto, pa kad mi netko priča o nepouzdanosti citroen vozila ja se stvarno čudim
npr.
na oba passata koje sam povremeno vozio svi dskovi i pakne su mijenjani na cca 70.000 km - istina u servisu vw to očito uvijek rade sve zajedno, vjerovatno čak i preventivno, ali opet....to vam je na takvom autu trošak od cca 4.000 - 4.500 kn
ja sam prednje pakne na berlingu mijenjao na cca 57.000 km, a stražnje na cca 77.000 km
npr. na škodi fabiji od mojih roditelja u garanciji je otišlo dosta toga - od magljenja prednjih svjetala do podizača ventila, pa nekakav čip od serva, u međuvremenu su mijenjane (3x) vodilice prednjih podizača stakala itd. (zasada auto ima 170.000 km, većina toga je otišlo u prvih 50.000 km)
npr. na mojoj bivšoj fiesti stražnji amortizeri su otkazali poslušnost na cca 80.000 km, unatoč redovitom servisiranju auto od nekih 100.000 km negdje pušta rashladnu tekučinu. na pragovima se boja gulila jer prednji ko
znači za sve one koji se "boje" francuskih automobila - faktor sreće je bitniji nego naziv proizvođača. a vozio sam mnoge turbo dizele - i mogu slobodno reći da je 1.6 hdi zaista dobar motor, tih, elastičan, snažan, turbo rupa nije izražena..........npr. meni nevjerovatno, ali na Mercedesu GLA 200 cdi (Mercedesov motor) u unutrašnjosti vozila se motor čuje više nego na berlingu u mirovanju)
stvarno je taj 1.6 hdi pogođen motor.........može povući, može biti štedljiv, univerzalan je jer ga i drugi koriste, poželjan je kod kupnje polovnog auta i sl.