Čudan zvuk u motoru

josip vtr

New member
Već neko vrijeme mi se čuje neki čudan zvuk,najviše kad pustim gas,nešto kao "rrrrrrrrrrrr" i što su okretaji viši,kad pustim gas,to se više čuje.Auto se normalno ponaša,ne troši ulje,normalno vuče,normalno pali... Mislio sam ispočetka da se neka plastika otpustila,ali ništa od toga.Ima li itko neku ideju šta bi moglo biti???:confused:
Motor je 1.6 16v(vtr).
 

josip vtr

New member
Najvjerojatnije neki lezaj, mozda spaner zupcastog ...
Hmm,neznam,to mi je bilo otišlo na lmprezi,jako se čulo kad bi se auto upalilo ali bi nestalo kad bi se ugrijao_Ovdje kad dajem gas ne čuje se ništa,samo kad ga pustim...
 

Zmix

New member
Mislim da nije,zvuk dolazi baš iz motora i jačina mu ovisi o broju okretaja,
Ja sam prošle godine imao sličan problem a u pitanju je bila napukla vibro cev auspuha koja se nalazi blizu motora, pa sam i ja mislio da je ustvari zvuk iz motora.
Vrlo moguće da je u pitanju i ovo što kaže kolega C2 VTR i najbolje bi bilo da odeš u servis pa neka majstori ustanove šta je uzrok.
 

Lakii

Well-known member
Rrrrrr?

Metalni/klepetavi zvuk? Ili kao da nesto drobi? Skripi?

Da nije koji lim sa auspuha/katalizatora?
 

alexpula

New member
pozdrav...jutros se i meni to pocelo cuti ali nakon 2 min bi nestalo..isto tako kad dam gas i zatim kako se spustaju okretaji se cuje taj rrrrr...ko neki lim da klepeta...i nije uvijk isto, malo se cuje malo ne sve dok ne prodju 2,3 min rada motora i onda se uopce vise ne cuje... auto se normalno ponasa..kao da dolazi s desne strane motora, to sam skuzio kad sam prolazio pored kuca s lijeve i desne strane(otvoreni prozori) pa se culo kao da ventili lupaju...ali ne vjerujem da je to, auto ima 20000km...

i radi se o VTS-u
 

Zmix

New member
Alex, ako auto normalno pali, radi i vuče ne brini se. :)
Ako primetiš vremenom da nešto nije ok onda teraš kod majstora i to je to.
Za sada... samo ti to teraj! :cool:
 

alexpula

New member
a tko to kaze da je to normalno? otici cu ja sutra do servisa za svaki slucaj posto mi je tu 2km od kuce a i imam garanciju 6mj(kupljen u auto kuci) pa cu da vidim sta kazu oni...i jos nesto me zanima, kad ga upalim dok je hladan, okretaji rade ispod 1000..varira gore dole i onda nakon par sek pocne normalno na 1000 da radi... to je tako jer je hladan? (bratu je isto tako radilo na BMW-u pa su bile one sonde..sta vi kazete?
 

Ciki vts

New member
Svi kazu da je to normalno i normalno je (barem kako se cuje kod mene), a za ler je isto to ok ako je tako prvih 5 sekundi..

Ali ako ti inace radi iznad i na 1000 okretaja kako bi se moglo zakljuciti iz tvog posta onda nesto nije u redu.

Jel ti ovako izgleda ili je kazaljka na 1 ili preko?

 

Marko

Well-known member
pa se culo kao da ventili lupaju
Ako je mašina hladna, klepeće i to je tak jednostavno je tak. Za minutu dvije u leru klepetanje nestane (dok se ona ne zgrije i cjela podmaže s uljem). Samo ti to teraj - iskustva svih nas su najbolji dokaz, to su takve mašine!

A za okretaje - daj mi reci dok pipneš pedalu gasa da li ti okretaji počinju skakati - ono čas su na 1100 pa na 800 ?
 

alexpula

New member
ma kad se zagrije radi ko sat...a kad je hladna malo igraju okretaji..radi onako kao da ima bregastu i struju pa radi "gore dole"..izmedju 750,800-950-1000... sliku ne mogu uploadati preko onog tako da mogu na mail poslati
 

Marko

Well-known member
E sad moreš s tim otići na servis i ako imaš garanciju reci im da ti počiste senzor - "regulator okretaja praznog hoda" (engl. idle control valve) i trebalo bi biti u redu dalje. Velim ako imaš garanciju i idi pa nek ti pogledaju auto i ostale stvari, samo pazi da ti ne uzmu previše kunića...

A za ovo klepetanje, to nek te ne brine.
 

RI-C3

New member
Kad smo već kod klepatanja i meni se to već dugo čuje a nikako nemogu otkriti di i šta se to čuje.
Kao da je neki vijak popustuio ili tako nešto pa klepeće.
Gledao sam odozdola i sve je na svom mjestu,ništa nije otpušteno,gledao sam u motor i sve mi se čini na mjestu..neznam stvarno što bi to moglo biti.
A i škripi već odavno i to poprilično nekada .
Neznam što bi mogao podmazati da mi barem ne škripi,koji dio ?
Možda sa wd 40 da koji dio pošpricam ??a neznam gdje da špricam:D
 

alexpula

New member
pa to ventili lupaju... to je tako dok se cijela masina ne podmaze uljem... ja to u pocetku nisam cuo jer je bilo malo hladnije ali sad kad je toplo, vozim cesto otovrenim prozorima pa se cuje dok je hladan..a kasnije prestane i tjt =)
 
Na vrh