• Obavezno pročitati - Pravila oglasnika 


    - Oglas se otvara kao zasebna tema.

    - Naslov teme zbog preglednosti i jasnoće mora biti deskriptivan, npr. u obliku P: Citroen C4, 1.6 HDi, 2005. ili K: kompresor klime za Xantiju 1.9 ili P: elektromotor podizača stakala za Saxo. Naslov ne smije izgledati P: dijelove ili samo Prodajem.
    Oglasi bez pravilnog naslova uklonit će se bez upozorenja.

    - Oglas mora obavezno sadržavati informacije o automobilu (godinu, kilometražu, vrstu motora te ostale bitne značajke) i obavezno fotografiju oglašavanog vozila. Oglasi bez fotografije obrisat će se bez upozorenja.

    - Stavljanje linkova (poveznica) na druge stranice (npr. internetske oglasnike) u sadržaj oglasa nije dopušteno. Oglasi koji sadrže linkove na druge stranice uklonit će se bez upozorenja. Od ove odredbe izuzima se jedino revijalna tema naziva "Citroeni u oglasima".

    - Prodavač, odnosno Kupac mora naglasiti kakav način komunikacije želi, bilo da je riječ o e-mailu, telefonu ili putem PP-a (Privatnih Poruka). Vodite računa o izboru komunikacije. Npr. ako mislite da nećete moći pristupiti forumu, odnosno internetu tjedan ili više dana nemojte navesti PP, odnosno e-mail kao željeno sredstvo komunikacije.

    - Nakon ispunjenja ponude ili potražnje dužni ste o tome izvijestiti u sklopu teme ostale članove kako se oglas više ne bi povlačio, a uredništvo foruma moglo zatvoriti oglas.

    - Oglašavanje u kategoriji foruma Citroën oglasnik rezervirano je isključivo za članove foruma, odnosno fizičke osobe. - Zabranjeno je direktno reklamiranje tvrtki ili bilo koji drugi oblik marketinga bez prethodne dozvole vodstva foruma.

    - Oglašavanje ponude i potražnje Citroën® vozila, rezervnih i drugih dijelova, objavljujte isključivo unutar kategorije Citroën oglasnik u pripadajuće forume, a ovisno o tome radi li se o ponudi ili potražnji vozila, odnosno rezervnih dijelova.

    - Sadržaj svih oglasa isključiva je odgovornost osobe od koje je takav sadržaj potekao. Vlasnici i uredništvo foruma ne daju nikakva jamstva glede točnosti, potpunosti ili autentičnosti sadržaja oglasa niti snose bilo kakvu odgovornost zbog sadržaja oglasa.

Citroeni u oglasima (stara tema)

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Automatic

Well-known member
Re: Citroeni u oglasima

:wtf:

C5 je zamenio Xantiu ne Xm-a.

Xm-a je zamenio C6 a ne C5 ! ;)

Bez uvrede vlasnicima C5 ali izgleda da je po po hijerarhiji,Xm za celu klasu iznad C5. :D

Evo malo vise informacija:
http://en.wikipedia.org/wiki/Citroen_XM
Bez uvrede ali dok je izašel c5 za c6 se još nije ni znalo.A xantiu je zamenil c4 samo kaj nema hidraulike.C5 je klasa auta nastala od xm ,xantia je u klasi vectre ili c klase ,a c5 omege ili e klase.C6 je rađen kasnije i zašao je kao novija linija.Po vama mislim da c 5 bu taki u klasi spačeka .J..iga dečki nebude išlo baš tak .Držim do xm ali mislim da je C5 ipak puno lijepši i bolji auto,to mi dođe isti ko da ga uspoređujem sa C6 .Nemogu c5 usporedit sa njime a xm pogotovo.Inače xantia se proda a xm koji je bio prije godinu dana u oglasu još uvijek je na istom mjestu (kraj plota ili u bašći),žao mi tih auta jer su mi dragi i znam da su krstarice.Nažalost zbog neimaštine i ljudi koji nemaju para i C5 vidim kraj plota za koju godinu a i c 6 čeka ista sudbina.Zato smo tu da probamo tu trdiciju promjenit.Ako gledamo cijene onda je spaček najbolji auto koji je citroen napravio(još ide,ima cijenu i do 6000 eura,i jeftin je za održavanje,ja osobno mislim da je to najbolji citro ikad proizvaden)
 
Posljednje uređivanje:

misa

Active member
Re: Citroeni u oglasima

Nisam ja izmislio da je C5 zamena za Xantiu i C6 za Xm-a.Da si lepo procitao link koji sam postavio video bi da nisi u pravu.
Ispod slike xm-a na kraju tabele ti lepo pise da je xm nasledio cx-a a c6 xm-a.
Ukucaj za xantiu i videces da je xantia zamenila bx-a a c5 xantiu.
To su cinjenice i to je tako prihvatio ti to ili ne.
Nista od ovoga nisam JA izmislio...sve lepo pise.

A da umalo da zaboravim...c4 je zamenio xsaru a zamena za c4 je ds4. ;)
 

Automatic

Well-known member
Re: Citroeni u oglasima

I sad mi hočeš reći da je c5 lošiji auto od Xm.Koliko pratim citroene vidim da citroeni Cklase nisu nikakva usporedba jer kam stavit c1,c2 c8.Moje Mišljenje da su C modeli sami za sebe isto ko ds3 koji nemaju veze sa starijim DSovima.Nemereš reči da C5 je nastavak xantije (koji je za mene super auto),kad je prema xm bil avion kad je izašel i nije bilo boljeg auta taj moment.Naravno bil je i noviji.XM je bila pila svog vremena i za te godine je još uvijek ali nemra sad )1 god XM bit bolji od 2001 C5 ,pa C5 ima jaču hidrauliku koju je prva activa bila na xantiji.Ako pogledaš po opremi svega je više.Pa to je auto mlađe generacije i normalno je da sve ljepše i modernije napravljeno.Mene više c5 podsjeća cx od xm.Otvoril sam novu temu za rapravu.Na žalost i ja sam svjestan da svi veliki auti završe pokraj plota ali to su si krivi sami vlasnici.Drage volje bi imal cx karavana ,makar su to bili večinim auti za bolnice i patologiju.Meni su to još uvijek jedni od lijepših auta.Pokušal sam nekaj pokrenut da baš Xm podignemo cijenu ali kad c5 padne cijena xm bu vrijedil samo po kilaži,jer svatko si bu radije uzel c5 nek XMa ak bu po istoj cijeni,a tad bu cx vrijedil najviše jer ti auti nikad nisu bili jeftini i tak naglo propali sa cijenama ko XM i c5.Vidli bumo na novoj temi kakvi budu komentari.
 

misa

Active member
Re: Citroeni u oglasima

...Nemereš reči da C5 je nastavak xantije...
http://en.wikipedia.org/wiki/Citroen_Xantia

Nista ja ne moram da kazem...sve to lepo pise...Desna strana,ispod slike Xantia...na kraju tabele gde pise "chronology". ;)

...Ako pogledaš po opremi svega je više....
Sta to C5 ima vise od opreme o odnosu na Xm-a?Ne zaboravi da se Xm pravi do 2000.godine.

Uopste ne pravim poredjenje koji je bolji niti me to zanima(svakome je svoj najbolji i najlepsi)...iznosim samo cinjenice i dokaze...dokaze koje ti nikako ne prihvatas iz samo tebi poznatog razloga.
 
Posljednje uređivanje:

Automatic

Well-known member
Re: Citroeni u oglasima

Sta to C5 ima vise od opreme o odnosu na Xm-a
Hydro activa 3+,original ugrađen webasto,pumpu hidraulike koja se ne čuje,sekvencijski mjenjač,zračne zavjese i zračne jastuke u sjedalima ,suncobranu,regulacija hidraulike kad je auto ugašen,garancija na hidrauliku 250 000 km,proogresivni volan,sustav protiv proklizavanja mnogo napredniji ,T C ,original parkirni senzori,odvojene kočnice od ostatka hidraulike, jel trebam još kaj napisat da dokažem da je c5 bolji auto ,ne namjeravam se bakćat sa glupostima ali ako vas tješi je,je Xm je bolji od c5 a možda i od c6,ma u stvari najbolji auto kojeg je citroen napravil.Sad sam dobil volju da si i ja jednog kupim,ak niš drugo bar da ga spasim od preše.
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Re: Citroeni u oglasima

da znam koliko još košta uvoz ?
Ukupni porez na tu cijenu (11800 kuna) ti je 2832 kuna zbog enormno visoke emisjie CO2 tog motora koja je 238g/km. :shock:

Ali to ti je 3.0 V6 sa skoro 300tkm star preko deset godina. Razmisli triput. :)
 

Vedran

New member
Re: Citroeni u oglasima

Ukupni porez je veci jer se ne gleda kolko si platil nego kolko vredi po tablicama. Zaboravil sam tocno za c5, ali slobodno racunaj sigurno poreza oko 10000 kuna!
 

Automatic

Well-known member
Re: Citroeni u oglasima

Vedranov je pri meni i nemam ga namjeru prodavat,napipal sam u oglasu diesela za 2000 eura u požegi istp karavan,pa sad nagovaram ženu da uzmemo i taj .

C 5 za šaku kuna, da znam koliko još košta uvoz ?
I opet kad sve platiš koliko dođe oko 3000 eura neregistriran.Meni to baš nije šaka kuna ali nije ni puno.Uostalom za te novce imaš ih i tu .Po čemu su auti iz vana bolji od onih tu kupljenih,po većuj kilometraži jr su voženi autoputem ,pa kadih dopelaš na naše lokalne ceste sve živo dobi lufta za mesec dana.
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Re: Citroeni u oglasima

Ukupni porez je veci jer se ne gleda kolko si platil nego kolko vredi po tablicama.
Tako je, da. Izvadit će u Poreznoj neke svoje knjige s tablicama na kojima se prst prašine već selgnuo i razrezat će porez kao da novog uvozi, tako da oni svoje političke guzice mogu uvaljati u novi A6 kvatro za 600,000 kuna. Lopovska država.
 

Sale123

New member
Re: Citroeni u oglasima

Bio sam razgovarao sa vlasnikom u četvrtak, navodno ima dva auta i ne misli oba registrirat a ovaj je dobio pod račun. Mislio sam ga ići gledat u subotu, međutim nije mi se više javljao na mobitel tako da sam odustao....

meni je govorio da ga muči servo, nekad je jako tvrd i pjeni se LHM u posudi, otišla je neka zavojnica od air-baga te nema zaštitnih plastika na zupčastom remenu....

Sad evo čitam oglas i vidim u tekstu oglasa dodatno napisaono da je 14.02. reparirana letva volana :confused:

Sad pitanje kakvo je stvarno stanje, jer znam da se dosta dugo prodaje...
 
Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh