C-Elysee - Peski "Mrki"

goranpo

Member
Re: C-Elysee by Peski "Mrki"

Meni putno računalo greši za 0,1-0,3 litre po tenkiranju,uvijek pokazuje manje. Svako tenkiranje poništavam brojač i potrošnju a u bilježnici računam matematikom natočene litre sa pređenim kilometrima pa vidim koliko otprilike greši(uvijek auto punim do kraja, nikad ono 100 kuna pa teraj dalje). I ne znam na kakvim se relacijama voziš i kakav si na gasu, kod mene je žena više za volanom jer ide na posao autom i prosječna potrošnja je vrtila se od 4,5-4,8 L na 100 km po matematici. Ovaj vikend sam bio u Zagrebu i na autoputu se diže trenutna potrošnja prema računalu na oko 5-6 litara kad vozim 130-140.
 

webchief

New member
Pozdrav iz Bosne, planiram da kupim doticno lizalo i citam ovde na forumu da nema te zastite ispod haube ali da to rjesavas, da li si to rijesio gdje si kupio zastitu i koliko para ?
 

Peski1986

New member
Nisam još ništa riješio, mada sam gledal za c4 II, paše nekih 90 posto al je i 100 eura. Za sad je to u pauzi, ali nabavit će se nešto. Ovak, kaj se tiće auta, za sad mu nema ni jedne mane, bar kod mene, kolko vidim kolega s foruma ima jako velikih problema, al nadam se da je to samo jedan, nažalost po njega, baš je njega zapal :/
Trenutno sam na 9.5 tkm i uskoro idem na promjenu ulja. Kak bi se reklo, točim i teram, samo je problem kad zaboravim kad sam zadnji put tankal kad mrcina troši stvarno mizerno :D
 

webchief

New member
Jesi mozda gledao u servisu da li imaju ? aj im saljem emailove nsita ne odgovaraju, a ja cu kod njih ici tek krajem oktobra da vidim sta imaju na lageru, da vucem kuci haha :D
 

Peski1986

New member
U pon sam naručeni za promjenu ulja na 10 tkm. Danas naručil i nove zimske gume, Riken snowtime 2, 195 55 r16 pa bumo vidli kak se budu ponašale. Uzel sam ih prek one stranice najjeftinije gume, 420kn komad.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Zašto? Èemu riskirat svoj i tuđi život radi parsto kuna? Skupio si lovu za novi auto, održavaš ga, tankaš... U čemu je problem onda dat parsto kuna više za normalne gume? Ne razumijem.

Ok, skupe su gume kod nas... al em možeš stavit drugu dimenziju, ili još bolje napravit izlet do Slovenije. Imaš čak i dostave, piče i forumaši Slo-Hr često. A tih 100€ više za set guma bi ti kupilo sigurnost, nešto što je neprocijenjivo kad bude prekasno za to.

I tako ti u zimu kročiš sa gumama koje su dvije godine zaredom na testiranju dobile ocijenu ''opasno''. Sava Eskimo HP s kojom bar znaš na čemu si je 55€ kod Furlana. A za 70ak eura imaš već širi izbor guma koje barem nisu ocijenjene kao ''opasne'', već prijete performansama i premium gumama.

Štediš na krivome detalju i nadam se da ti se to neće obit o glavu.
 

NodiSa

RajvoSa
Ja cu samo reci da je Sava Eskimo HP i vise nego odlicna guma. Vozio je na starom autu 5 zima, po snijegovima jer sam stalno na planini i skijanju, prosle godine u februaru kroz HR i SLO zametenu snijegom i 2012 na Alpama po ne znam ni ja kolikom snijegu.
Auto i ja skroz bezbjedni tako da vjerovatno ponovim HP varijantu i sada.
 

goranpo

Member
Jel ćeš tražit onda atest za gume? Ja ću uzet original dimenziju, 185/65 r15 Bridgestone Blizzak LM001, vrte se oko 400-430 kuna sa montažom i balansiranjem, čak su na najjeftinije gume bile jedno vrijeme nekih 390 kuna.
 

goranpo

Member
Je, znam da je homologirana ali nije upisana u knjizicu vozila, ne znam jel potreban atest ili samo upis, ili mozda on ima upisano, kod mene uglavnom je upisana u knjizicu samo 185/65/15. Na pitanje zasto nisu upisane sve homologirane jer kod brata na c4 su upisane sve homologirane dimenzije rekli su mi da se po novom upisuje samo ona s kojom se vozilo isporucuje.
 

ZlatkoC4

Well-known member
rekli su mi da se po novom upisuje samo ona s kojom se vozilo isporucuje.
tko got ti je to rekao laže. upisuju sve dimenzije na zahtjev vlasnika a oni večinom upišu jednu dimenziju. svaki put kad ideš na tehnički možeš besplatno to upisati. a možeš i ovako otiči kod njih da ti upišu ali onda to dodatno plačaš nešto sitno neznam sad napamet koliko.
a auto ne smiješ voziti sa dimenzijama koje nisu u prometnoj. zbog osiguranja mogu ti odbiti osiguranje u slučaju štetnog događaja osobito kasko.

ja sam si upisao dvje dimenzije u prometnu a c4 ima 4dimenzije. i držim se toga i miran.
 

goranpo

Member
Jbga, ne bi rekao da mi tako nije receno u salonu, ako lazu oni lazem i ja. Meni je u biti svejedno, ljepse auto izgleda na 16-cama ali ova dimenzija 185/65/15 je povoljna, a sto se zime tice osobno bi uvijek i odabrao uzu i manju dimenziju gume a na ljetnima je ljepse vidjet 16-ice.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma mislim da niste se shvatili... kod novog auta se upisuje samo isporučena, to su ti dobro rekli. A po zahtjevu se može upisat ostale homologirane.

Ljepše su 16ice svakako... al đabe ljepota bez prave gume. Najbolje da se vas dva zamjenite. Razlika u cijeni nije strašna... 10€ po gumi za recimo Rainsport3.
 

Peski1986

New member
Znam da nisu gume ne znam kaj, al za ovo kaj mi treba budu poslužile. Ne vozim se po velikom snjegu, ne putujem na duže relacije, cirka 20 km max... Ja se vodim onom dedinom kaj je napisal na nekoj temi, dok je snjeg, lepo pod deku i uživaj :D to je tak i tak privremeno riješenje i kupljene su pod mus. Sljedeće godine budu išle tak i tak nove.
Goran, planiral sam atestirati 17" al sam odustal od toga, bar za sada, a na ljeto, budemo vidli. Sve zavisi kakve felge uhvatim i gdi.
 

Peski1986

New member
Danas 5.10. je obavljeni prvi servis, zamjena ulja i filteri. sve skupa s rukama 800kn. kasnije budem detaljnije napisal, koje ulje i točne cijene.

Bil sam u AC Krivak u Koprivnici i dečki iz servisa su me oduševili. Daleko bolji od njihovih kolega iz prodaje :D

Cijene:

Quatz Ineo Ec5 5w30 208l - 4.5 litre - 356 kuna
filter ulja - 72kn
ruke - 135 kn

Auto je bil kod njih nekih sat vremena. Dolijan je i antifriz plus tekučina za stakla. Sve skupa je došlo 800 kn.
Sve u svemu, zadovoljan sam, jer su se pokazali daleko stručniji i pažljivi nego servis gdje sam prije odlazil, naravno, za drugu marku.
Za sad, samo pohvale.
 
Na vrh