Zamjena senzora vanjske temperature

hrle

New member
Na displeju mi pokazuje neku čudnu temperaturu, čini se da je otišao senzor. Zna li tko gdje se nalazi i kako se mijenja senzor vanjske temperature na C3?
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Senzor je, koliko znam, u desnom retrovizoru.



Problem može biti i u ožičenju tj. kontaktima, ali nerijetko i u BSI-u.
 

Micija

Diagbox 7,57 Modrièa.Free
Treba ga sto prije zamjeniti,jer zbog njega odma ni klima ne radi kako treba a ja mislim da i za motor i paljenje idu u obracun vrijednosti sa njega.
 

jole17

New member
Naravno 😄, ikakav savjet kako rastaviti retrovizor?

Zna li itko koliko bi to sve skupa moglo koštati otprilike( novi senzor i mozda jos poneka sitnica ukoliko bude potrebno jos nesto)
 
Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Yebenti led ne sjećam se više niti ja, a rastavljao sam ih.

Mislim da ti je najjednostavnije da prvo skineš kompletan retrovizor... znači onu trokutastu plastiku s nutarnje strane makneš, ona je na par zubića. S nečim drvenim ili plastičnim malo odvojiš, neće puknut.
Onda te sljede dva-tri šarafa, otkapčanje žica i imaš odvojen retovizor.

Kad njega imaš skinutog, dalje nebi smjela bit komplikacija velika, zrcalo pomakni u stranu da vidiš mehanizam iza, ili je na šaraf ili nekakav osigurač. Kad zrcalo skineš, mislim da ti ostane samo zamjenit senzor, potegnut žicu i sastavit sve nazad.

Nisam 100% za ovo gore, al idi polako i ako bude problema javi se pa ćemo to već nekako riješit.
 

Zix

Active member
Ne moras skidati ceo retrovizor,skini samo ogledalo_Ogledalo ima plast.osigurace,tako ti je lakse.Samo lagano natezanje moras sa ogledalom inace pucaju nosaci.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako imaš onaj vakumski nosač za mob/gps, s njim uhvati zrcalo. Neznam dali ćeš moć doć do konektora ako ne skineš cijeli retrovizor... probaj samo staklo skinut pa vidi
 

tomica0308

Well-known member
Pozdrav, imam problem s brojkama vanjske temperature na c4 2005g, ujutro otkljucam vrata kad ono svijetli ekran i pise da je temperatura low, vec me uvjeril skoro da je -3 :D i par km poslje ona dosla ajde skoro na normalnu 8 stupnjeva, otvorim popodne suvozačeva vrata kad ono pala temperatura do -2 u 2 sekunde a bilo +15 vani, neče se više podic od 8 stupnja, vani oko 12stupnja. Kaj bi bil problem? Zice u onom gumenom sta ide u vrata? senzor? :rolleyes:
 
Na vrh