Suho pranje vozila

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Treba ti paleta mikrofibre za čitav auto.
I šljaka samo na lagano zaprljanom autu.

Opet, ako ne voziš puno i većinom po gradu, dalo bi se s tim čist auto imat, ali treba ga redovno s tim prat.
Ja sam sa sličnim sprejem znao starom tako lickat auto... al opet nakon autoceste ili nekakvog blata ne pomaže.

Ništa nemože zamijenit kante, crevo i spužvu :D
 

Logitech

Active member
Treba ti paleta mikrofibre za čitav auto.
Pa donekle istina, naime 4 krpe 40x40 cm su savim dovoljne. Samo treba paziti sa felgama i uzeti posebnu krpu za to. Nema povratka kada se jednom zacrni. Učim na greškama.

treba ga redovno s tim prat
To je vjerojatno istina, ali novi je auto pa se to podrazumijeva ( mislim pranje svakih par dana), a kako je kad je jako zaprljan ne znam, vjerojatno je bolje pranje sa vodom.

Ništa nemože zamijenit kante, crevo i spužvu
I sa time se slažem, ali kada živiš u zgradi to je malo problem. Ovako se može oprati dio po dio i rezultat je ok. Namjeravam to i ubuduće koristiti pa ako ima zainteresiranih mogu pisati dojmove.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Slobodno piši, znam da ekipa to zna koristit i u kombinaciji sa samoposlužnim praonicama... Tj. tamo skinu najgore, mušice i felge, a doma s tim još malo finiširat.

Ja sam bio uzeo paket od 12 krpi za to, nemam srca puno gulit s njima kad se zaprljaju, praktički 1-2 po panelu mi ode ako je vidljivo prljav auto. A nemožeš ih ispirat u vodi pa opet špricat.

To je ko ona naprava za vježbanje s TVa... najbolje radi ako redovito vježbaš, svka 2-3 dana po 15 minuta :D
 

jole17

New member
Ja svoj operem na samoposlužnoj,gdje skinem svu tešku prljavštinu, doma s par microfiber krpa i voskom u spreju finiširam, mada nije loše prije voska prijeć auto s tim tvojim sredstvom
 

Logitech

Active member
Pa I nije bas moje....:D kazem da sam probao, javljat cu kako je.... prva zamjerka je da se na sajbu vec nakon tri dana uhvati dosta prljavstine I tocno se vidi gdje sam prelazio krpom dok sam prao. Kao da ostane neka masnoca, mozda je to ta zastita u obliku voska koju obecavaju pa se na limu ne vidi, ali za stakla definitivno ne valja
 
Posljednje uređivanje:

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Nisam uvjeren.
Ja koristim samoposlužnu i wash mitt rukavicu. Isto imam bijeli auto i pranje samo sa miniwashem samoposlužne nije dovoljno. Jedino što se znam smočiti. Zatim sušenje sa water magnet krpom. I carpro reload kao zadnji sloj.
Ali u kontekstu pranja pred zgradom, ovo tvoje ima smisla.

Koliko si udaljen od najbliže samoposlužne?
 

diegos

Well-known member
ako budeš imao priliku probaj staviti neki bolji vosak (ali prije toga moraš kvalitetno oprati auto), kasnije ćeš i u praoni lako skinuti nečistoće ako je auto navoskan... neki dan sam bio u praoni s 2 auta, jedan imao vosak a drugi ne, i razlika itekako postoji... :)
 
Na vrh