Suho pranje vozila

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Treba ti paleta mikrofibre za čitav auto.
I šljaka samo na lagano zaprljanom autu.

Opet, ako ne voziš puno i većinom po gradu, dalo bi se s tim čist auto imat, ali treba ga redovno s tim prat.
Ja sam sa sličnim sprejem znao starom tako lickat auto... al opet nakon autoceste ili nekakvog blata ne pomaže.

Ništa nemože zamijenit kante, crevo i spužvu :D
 

Logitech

Member
Treba ti paleta mikrofibre za čitav auto.
Pa donekle istina, naime 4 krpe 40x40 cm su savim dovoljne. Samo treba paziti sa felgama i uzeti posebnu krpu za to. Nema povratka kada se jednom zacrni. Učim na greškama.

treba ga redovno s tim prat
To je vjerojatno istina, ali novi je auto pa se to podrazumijeva ( mislim pranje svakih par dana), a kako je kad je jako zaprljan ne znam, vjerojatno je bolje pranje sa vodom.

Ništa nemože zamijenit kante, crevo i spužvu
I sa time se slažem, ali kada živiš u zgradi to je malo problem. Ovako se može oprati dio po dio i rezultat je ok. Namjeravam to i ubuduće koristiti pa ako ima zainteresiranih mogu pisati dojmove.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Slobodno piši, znam da ekipa to zna koristit i u kombinaciji sa samoposlužnim praonicama... Tj. tamo skinu najgore, mušice i felge, a doma s tim još malo finiširat.

Ja sam bio uzeo paket od 12 krpi za to, nemam srca puno gulit s njima kad se zaprljaju, praktički 1-2 po panelu mi ode ako je vidljivo prljav auto. A nemožeš ih ispirat u vodi pa opet špricat.

To je ko ona naprava za vježbanje s TVa... najbolje radi ako redovito vježbaš, svka 2-3 dana po 15 minuta :D
 

jole17

New member
Ja svoj operem na samoposlužnoj,gdje skinem svu tešku prljavštinu, doma s par microfiber krpa i voskom u spreju finiširam, mada nije loše prije voska prijeć auto s tim tvojim sredstvom
 

Logitech

Member
Pa I nije bas moje....:D kazem da sam probao, javljat cu kako je.... prva zamjerka je da se na sajbu vec nakon tri dana uhvati dosta prljavstine I tocno se vidi gdje sam prelazio krpom dok sam prao. Kao da ostane neka masnoca, mozda je to ta zastita u obliku voska koju obecavaju pa se na limu ne vidi, ali za stakla definitivno ne valja
 
Posljednje uređivanje:

konaroast

Citroenist
Nisam uvjeren.
Ja koristim samoposlužnu i wash mitt rukavicu. Isto imam bijeli auto i pranje samo sa miniwashem samoposlužne nije dovoljno. Jedino što se znam smočiti. Zatim sušenje sa water magnet krpom. I carpro reload kao zadnji sloj.
Ali u kontekstu pranja pred zgradom, ovo tvoje ima smisla.

Koliko si udaljen od najbliže samoposlužne?
 

diegos

Active member
ako budeš imao priliku probaj staviti neki bolji vosak (ali prije toga moraš kvalitetno oprati auto), kasnije ćeš i u praoni lako skinuti nečistoće ako je auto navoskan... neki dan sam bio u praoni s 2 auta, jedan imao vosak a drugi ne, i razlika itekako postoji... :)
 
Na vrh