Scala & Golf by Liberty

liberty

Well-known member
znači vitara fwd u srednjem paketu je s metalik bojom cca 23.300 EUR
još uvijek je to koliko toliko korektna ponuda
a ugradnja kuke na način da auto dođe s njom iz tvornice je dodatnih 1.200 eur

ešpproblem je što sam ja (znamo) paranoičan oko čuvaja novog auta, paženja na njega - i to se ne da ni meni ni ukućanima (da u Trst idem sa starim autom itd.)
pa bi bilo bolje kupiti nešto polovno
ali je teško nači nešto polovno a da je ok
ima čak i jedna vitara 140 ks polovna u mom gradu za normalnu cijenu a ona je u ok stanju koliko vidim za 11.500 EUR
ali ako je polovno ja bi preferirao VAG grupaciju jer za nju imam servisera/majstora što je meni dosta bitno

vidio sam jedan Touran u Rijeci - volio bi kad bi mi ga netko mogao pogledati u RI, ja bi se naravno odužio
itd.
Neue informationen:
- svom serviseru sam dao zadatak da mi nađe auto
tako je najbolje

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako ti nije problem pričekati do nakon Božića, mogu ti se ja zaletit vidit Tourana, vidim da je fotkan u ''mom'' Petehu

liberty

Well-known member
vidio sam ju
ima jednu manu a to je da čovjek za auto star 6 i pol godina traži cca 72% cijene nove tako opremljene s boljim infotainmentom
na račun male kilometraže i to što je auto očuvan pristao bi dati više novaca od uobičajenog, ali to bi bilo onda 60% cijene nove tj 15
i tih 15 bi smatrao vrlo korektnim

ima to godište ili godina prije ali u opremi (tada) "S" jedna kod mene u gradu u uobičajenom stanju za auto tog godišta sa 115 tkm i kukom za 11,5 - to je po meni korektna cijena

ali polovnjaka kupujem samo VAG ili 1.6 HDI ili u upravo ovakvom stanju kao što je ta Vitara ali za jednu normalnu cijenu - bilo bi mi bedasto nazvati čovjeka i reći mu dajem ti 15 a ti tražiš 17,6, a realnost zbog godina bi bila vjerovatno i 14
naime, ako nisam spreman dati za auto priobližno istu cijenu koju traži prodavatelj - onda niti ne zovem, ne želim prodavatelja ometati ili mu gubiti vrijeme

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mislim da griješiš sa ovim zadnjim.
20 sekundi poziva neće nikome škoditi… kome ne paše će ti poklopiti, ili ako vidiš da je budala ili krene rastezat - poklopiš ti.

Ja to sa svima probam na jako fino, nahvalim oglas, ispričam se što ću biti direktan i dam ponudu za koju sam odmah spreman krenuti.

Ove godine sam na taj način kupio starome skuter i kasnije Renola… oba za jedno četvrtinu manju cijenu od oglašene. Prošle godine slično sa svojim autom…

Ako želiš, mogu ti ja odraditi testni poziv… ponudit mu realnih 15. Naravno, ako si ti spreman odmah reagirati u slučaju pozitivnog odgovora

liberty

Well-known member
težak sam uopće za dići slušalicu
trebao bi ja biti malo agilniji
znaš ja sam ti dosta sumnjičav, reagiram na svaki pogrešni trzaj i sve isprovjeravam.....želim reći da sam puno uslužniji kao prodavatelj nego kao kupac

Posljednje uređivanje:

szahtila

Well-known member
težak sam uopće za dići slušalicu
trebao bi ja biti malo agilniji
znaš ja sam ti dosta sumnjičav, reagiram na svaki pogrešni trzaj i sve isprovjeravam.....želim reći da sam puno uslužniji kao prodavatelj nego kao kupac
Ja sam 2019 namjeravao kupiti Vitaru i znam da je osnovna verzija bila 120000 tisuća kuna, cca 16000 eura. Ova iz oglasa nikako nije mogla biti preko 19-20 tisuća eura tako da je ova cijena više nego previsoka

liberty

Well-known member
Ja sam 2019 namjeravao kupiti Vitaru i znam da je osnovna verzija bila 120000 tisuća kuna, cca 16000 eura. Ova iz oglasa nikako nije mogla biti preko 19-20 tisuća eura tako da je ova cijena više nego previsoka
načelno se slažem
no evo ja polazim od toga koliko danas košta takva odnosno približno takva vitara
s obzirom da sam se za vitare zagrijao jako i odgovaraju mi vrlo je jednostavno - ovakva nova s infotainmentom boljim i nešto čak ljepšim gornjim slojem armature/plastike je danas 24,6 teur
ako za ovu dam 60% cijene nove jer ima 6 i pol godina, a crvena je kod njih notorna da blijedi ko nekad auti (provjerio, znam) - onda sam dao 15 i tu vidim slimsla
ako ne, odem u salon i kupim za 24,6 istina mhev s manje konja ali to meni sve dođe na isto ili tu negdje obzirom na tip auta i njegovu svrhu

to je moja logika
kupiti ju za 17,6 nema smisla

npr. čisto primjerice radi, moja bivša Scala je isto kao nova bila i takva bi danas koštala 24
ja sam ju ravno 2 godine staru prodao za 18 i mogu slobodno reći - dobio sam ok novce za nju (75% vrijednosti takve nove danas)
dati za auto star 6 i pol godina 72% vrijednosti novog = nema nikakve matematike

i to bez da spominjem prodavatelju da ju je upravo oko 18 platio kad je bila nova

e ljudi moji - kažem ženi zvatui ću za ovu Vitaru - samo mi je napisala u poruci - ružna boja
jooooj

update:
1. sad će zvati jedan moj frend....da mene netko ne iživcira na telefon...dao sam jmu upute a on je ionako bezoskećajan, pa da vidimo kako stvari stoje
2. nudi mi se jedna octavia karavan 1.6 tdi manualni mjenjač navodno ok auto, lijepa oprema, tamno siva ali za moj ukus previše km (140)...budem ju pogledao, ali kažem ima mi zanimljivija na Cresu (ispod 80 km) ili čak kod Dojkića u Zg ili Touran gore spomenuti
rekao sam frendu nek ponudi čovjeku 15
i da me dodatan set ružnih crnih felgi s gumama ne zanima, nek si ih prodaje zasebno s tim TPMS ventilima i nadoknadi bol
Zvao frend
Ponudio 15 na lijep način
Tip je preko telefona umalo pao u nesvijest i hiperventilirao je
Rekao je da može 17.200
Game over
Još mi je frend svašta napričao tako da smo se makar nasmijali

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
O jmbti, zvat ću ga sutra sa 14.500 oš neš, čisto da mu popravim dan.

Još bi razumio da je 1.8. i pukušava naći bedaka... al dobro, nezaustavljivi tok vremena obično razmekša te stijene od trgovaca...

Na vrh