Reparatura hidraulične pumpe

sinisa

New member
Pozdrav svima te molim pomoć.Naime reparirao sam hidrauličnu pumpu na c5 2004,te sam isto nazad sve sastavio i sad nemogu odzračiti sistem tj,dali se isto može odzračiti bez Lexie?
 

topolino

Member
Re: Reparatura hidraulične pumpe c5

puhni malo sa kompresorom kroz čep ali nemoj pretjerivati da ne pukne posuda.naravno to
radiš ako je sve ostalo ok.
 

Automatic

Well-known member
Re: LEXIA

Očeš da dogovorim sa frendom da dojde u Zagreb,to ti bu kakvih 200-300 kuna i dojdemo k tebi i sve ti pogleda kaj se tiće elektronike,drugo ti nemerem pomoći ,ili kad idemo usput u zagreb da uzmemeo lexiu pa da navratimo .
 

sinisa

New member
Uspio sam odzračiti hidrauličnu pumpu bez LEXIE ,ali mi elektromotor ne prestaje vrtiti pumpu ,u čemu bi bio problem? Molim za pomoć!::confused:
 

jurapz

New member
Nece ti lexia ništa pomoci, tek kasnije kada dobiješ visinu onda se može, a druga stvar sta smatraš pod "reparatura" pumpe :wtf: , sta ste tocno radili
 

Automatic

Well-known member
Slična stvar se meni dogodila kad sam kemijao sa svojim c 5 ,ali tu ti je Dr. Jura i najbolje da ti on vidi ili sale ,sve ostalo su ti nijanse i deračina:)
 

sinisa

New member
Napokon c5 složen i sve radi kao novo.Zahvala na savjetima Hrvoje Marinu,Tec-u,Krikesu,Automatic-u,Topolinu i Juri. :whistling::whistling::cool:
 

sinisa

New member
Re: LEXIA

S obzirom da sam nakon kompletne reparacije hidraulične pumpe i elektromoora(moj se je raspao)koji sam nabavio polovan ,ali je djelomično bio neispravan (nije bila u redu elektronika koja uključiva i prekida prema potrebi) te sam kombinirajući sa jednog i drugog uspio sve složiti zahvaljujući pojedinim kolegama koji su se htjeli sa tim zanimati.Nadalje došao sam do toga da je trebalo odzračiti sistem,ali navodno bez LEXIE nebu išlo,ali pojedini forumaši su mi savjetovali da nadrukam malo zraka u posudu i na taj način odzračim što je i uspjelo te se tom prilikom i zahvaljujem istima.Za one kojima bi slučajno trebao ovakav popravak nek se jave da ih uputim tko slaže pumpe kao i elektromotor da ne lutaju i traže kao ja i u sistem ide između 3 i 4 litre LDS ulja zavisi koliko je ostalo prije toga.Zaboravio sam još napisati cijenu cijele reparacije pumpe sa elektromotorom 1200 kuna,6 litara ulja LDS i moje ruke. Pozdrav svima.
PS.Zahvaljujem se također i pojedinim majstorima koji imaju servise na području Ivanić-Grada uz poruku :Jadni mi koji imamo citroene uz takve majstore.
 
Posljednje uređivanje:

jurapz

New member
Re: LEXIA

Super da ste složili sve ;) , premda nisi odgovorio na pitanje sta ste vi imali reparirati na samoj pumpi:confused: , i sta je majstor tu znao napraviti kada nije znao kako odzraciti pumpu:wtf: , premda najlakše je staviti polovnu pumpu koje možeš nabaviti i jeftinije do ovog popravka ;)
 

sinisa

New member
Re: LEXIA

Pumpa je reparirana iz razloga što je zaribala te mi je prije toga iz toga razloga gorio stalno osigurač i tom prilikom je stradao i elektromotor gdje su se one tzv lamelice raspale.Nadalje majstor koji mi je reparirao pumpu nije istu skidao sa citroena niti ju je tamo montirao štoviše u prijašnjim postovima sam objasnio da sam dio tih poslova sam napravio.Što se tiče polovne pumpe kako navodiš da je bolje istu kupiti nego staru popraviti nebih se složio stobom jer sam prilikom kupovine polovne pumpe i elektromotora uvidio kako sam popušio(činjenica je da ju nisam puno platio ,ali niti nije valjala) jer je na istoj otišla kvragu i elektronika i zablokirali oni ventili iznad same pumpe tako da kupovina polovne je kupovina mačka u vreći.
 
Na vrh