Reno Šenk '11 by ivan222 (nastavak na Čmaksa)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Je li fejk ili pravi
Samo fejkanje dolazi u obzir :)

Jel to trojka ili petica?
Trica... I na trojci su ručni mjenjači rijeđi, a na petici su još rijeđi. Pričekati će petica eventualno proširenje familije i moju mentalnu spremnost na automatika.

TLDR
Puko mi je film nakon svega što sam spomenuo, pa sam si naručio auto preko neta iz De.
Ispalo je čisto ok.

A sad esej...

Dakle nakon skoro pola godine zezancije sa našim oglasima, natezanja sa prodavačima i čačkanja po raznim drekima, puko mi je film i otvorio sam mobile.de.
Filtriranje je do tada bilo kristalno jasno. F34 ili G21, ručni, dakle dvolitreni benzinac ili dizel.
Od opreme mi je bilo bitno samo da ima tvornički sportski ovjes i siceve, sve ostalo meni bitno dolazi u serijali.
Eventualno da su jače verzije motora, jer je čipiranje skupo i mora se vadit komp van i slati na otključavanje.
Godišta - do kraja 2020., iz dva razloga... stariji obračun co2 na Carini i ''obični'' motori, kasnije su dodali mild-hibrid sustav na njih. Fala lepa.
Kilometri do 150tkm... u Hr mi je najmanje kilometara, a da je u buđetu, imao taj napucani bijeli, 146tkm za 23k€ (ali 318d).
Možda sam već spomenuo, gledao sam i F31 sa kraja proizvodnje (dakle prethodi model, redizajn), ali su precijenjeni i kod njih i kod nas.

I tako, jedne nedjelje, nakon par dana gledanja, naletim povno na jedan oglašeni, koji je bio nestao, pa se vratio, uz dodatnu redukciju cijene.
Oprema kao da sam sam klikao po konfiguratoru (ajde, dodao bi još kuku), 320d, manje kilometara od ovih u Hr, a cijena smješna.
Nisam imao što pametnije, pa šibnem neobavezne poruke i trgovcu, pravi švabo, i jednom liku što ih dovlači.
I što ti je zapad... oba mi odgovore isti, neradni dan.

Spojim njih dvojcu, iskomunicirali sve, drugi dan dobio video, fotke, papire... prepipao sam sve što sam mogao sa 800km udaljenosti.
Do kraja dana je auto i prijevoz bio uplaćen.
Od 'problema', treba veliki servis i kočnice. No svakako je servisiran redovitije od ovih sa njuške.
Pretpostavio sam da ima klasičnu boljku, curi na pumpi ili termostatu, koje ionako mjenjam čim stignem... a i da treba cijeli novi motor, ispasti će u najgorem slučaju kao ovi u Hr. Možda i zaradim plaću ako ga se riješim.
Plus je bio Mišo Pišo Sport na kotačima, neistrošene... za razliku od Hr Bembara na Kumho gumama.
Mislim, solidan je i Kumho, al Mišo mi je bolji znak.

Uglavnom, auto je stigao do kraja tjedna... carina se razvukla na sljedeća tri (godišnji, ljeto...), ali je unos ispao jeftinije od moje pretpostavke, pa hajde.
Dok sam čekao carinu su riješene kočnice uz vrijednu pomoć i oprao ga jedno 4 puta... milina za pipanje.

Homologaciju i registraciju riješili bez problema, napravio 1500km bez problema, te skočio kod meštra na procjenu stanja... Pitam ga dali ga puštam ili prodajem? Kaže on, ako ga prodajem, ide njemu :D
Sve je tip top, osim naravno očekivanog velikog servisa. Estetski samo par crtica na sražnjem braniku koje će se ispolirati.
Mačak u vreći je ispao utegnut i zalizan. I jedno 20% jeftiniji od Hr auti, sa kompletnim uvozom i servisima.

Milosh

Test
Sretno, nek te dobro služi!

Samo mi nešto nije jasno, kod Scenica ti je krov kod zadnjeg sjedišta bio nizak za ulazak djeteta (ako se dobro sjećam), zar nije to kod trojke jedno tri puta niže?

Na vrh