Opet krpa. A prekočit ću pola toga.
Nikad nisam ovako dugo tražio auto. Gdje kod piknem, smrdi.
A ovih par dobrih što se pojavi nestaju brzinom munje, zadnje me neka šogorica shebala dan prije polaska.
Tako da je Renolček alfa i omega trenutno.
Stvarno mi se ne žuri, do kraja ljeta neću niti imati potrebu za drugim autom, pa ako baš mora, može odraditi i to... (ali)
Vozio punicu gore/dole, ti tankovi su bili oko 10 prosjeka.
Mehanički je auto ok... lijepo se vozi, ništa ne lupa, utegnut kako bi rekli. Malo manje precizan od Čmaxa, ali stabilan, valjda i radi duljeg međuosovinskog.
Tako da, ekipa zadužena za motor i ovjes, palac gore.
Vidi se i da prenose znanja iz Formule 1, aktivna aerodinamika i te fore.
Primjetio sam da na +30 imam neku vrstu DRSa, za hlađenje valjda, automatski otvara škrge.
Mogu mislit što tek izvodi Rusketov Megan kad ga prži po Ringu.
Ali, ali, ali... sa nekim detaljima baš pije živce. Pogotovo sada kad ga koristimo i kao obiteljski auto.
Hajde, za cifru dvije prosječne plaće se može oprostiti neke stvari, al ljudi su za ovaj auto davali po +30k€ nekada.
A određeni segmenti inžinjerije su jednostavno priglupa telad. Ja dugoročno nebi mogao živjeti sa njim kao svakodnevnim obiteljskim riješenjem.
Da ne ponavljam već spomenuto, dodajem na tu nekakvu fiktivnu listu sljedeće, ne nužno po redosljedu živciranja:
-nema spuštanja prozora sa daljinskim. Podizanje ima. Znači mogli su, ali su odlučili da neće, za razliku od svih drugih.
-zatamnjivanje ekrana. Doduše prigodno uz apsolutno idiotski riješen infotaintment/multimedia sustav.
Dakle auto ima dva velika lcd ekrana. Po noći ih imam potrebu zatamniti.
Pogledam oko sebe, te lijevo od volana nađem namjensko kolo za zatamnjivanje osvjetljenja, solidno riješenje, zar ne?
Aaaaa non, non, non monsieur.
To kolo zatamnjuje samo lijevi ekran brzinomjera. Desni i dalje prži kao nebo iznad Hirošime onog davnog dana.
Za smanjiti desni treba sa onim katastrofalnim joysticom ući u meni, kopati od postavki ekrana, pa ga sa slajderom namještati lijevo desno.
-upozorenja. Vjerujem da auto ima neku od F dijagnoza. Ili francuska telad zadužena za njih.
Dakle... krenemo, bebač spava, te moram na trenutak nešto obaviti izvan auta (namjestit sjenilo malom, al nebitno).
Stanem sa strane, dignem ručnu, pustim auto upaljen radi klime i Chopinovog Nokturna.
Odvežem pojas, otvorim vrata i Ravnateljstvo Renolove civilne zaštite momentalno pali sve raspoložive zvukove na maksimalnom volumenu.
Pa hebo im pas mater zašto? Zaštooo? Normalno da sad i mali plače.
I to je kao ''obiteljski'' auto. Da ne kažem šta je...
Vozio sam svašta u životu, ali niti jedan, ali daleko niti jedan auto nema ovaj segmet posložen toliko glupo kao ovaj Reno.
Neopisivo glupo, ali trudim se.
Stignemo doma, mrak, mali spava, idealno bi bilo da nastavi. Gasim auto, otkopčavam pojas, dižem ručnu, otvaram vrata i hebotipasmater opet tuli tutta forca.
''Tajna'' je u tome da pacijenti inzistiraju da se ključ izvadi. Ne vidim nikakvog praktičnog razloga.