Re: HDI se gasi na leru
Dakle, meni se to prvi put desilo prije nekih 2 mjeseca. Auto se ugasi u leru. Nikakve lampice, nikakvog gubitka snage...samo se ugasio kao da sam kljuc okrenuo.
Upalio sam ga naredni trenutak bez problema. Ali cim je mjenjac prebacio u ler...padne mu broj obrtaja i ugasi se. I tako par puta.
Malo ga stisnem od semafora do semafora...i vise se nije pojavljivalo.
Do neki dan.
Stojim parkiran, cekam ...i u to se auto samo ugasi.
Do garaze se ugasio jos barem 5-6 puta. Svaki put kada automatik odvoji mjenjac..broj obrtaja padne na onih normalnih 800-900 u leru...i poslije toga se samo strmoglavi i ugasi.
Znaci nema nikakvih posebnih efekata, buke, podizanja obrtaja...nista. Sve je skroz "normalno" ...ali samo se ukine ko da mu neko stisne crijevo za gorivo

MIslio sam da je do filtera za gorivo mada se redovno mjenja...pazim gdje tocim...
Zamjenim ga naredno vece. Slijedece jutro auto se nije ugasilo ali je malo "zatrokirao"...i odem odmah u ovlasteni servis.
Dijagnostika nije nasla nista relevantno. NAsli su prekid u radu MAF senzora ( licno sam ga skidao i cistio) i leptira EGR-a ?! to vec ne znam sta je u pitanju. I kao resetoval;i su greske pa da odem voziti auto pa cim se naredni put desi da dodjem do njih.
E da, primjetio sam jos nesto sto prethodi gasenju...kod kretanja iz mjesta, kada malo energicnije pritisnem papucicu gasa...auto kao da se na sekund zagusi...i potom ide nalet snage koji te malo trzne.
No buni me sto nema nikakve lampice da se upali ...niti pokazuje kakvu gresku.
Uglavnom cim se ponovo desi...a desit ce se sigurno (iako zadnja 3 dana radi bez problema), otici cu ponovo na dijagnostiku pa cemo valjda nesto naci.
U medjuvremenu ako ko ima kakvu ideju...pucajte

I da...moj auto ima DPF pa mi lik u servisu rece da ponovno skidanje softwera nema smisla jer DPF kao radi bez problema.
Idemo dalje