Rasprava o ostalim automobilima

Cutac

Prèkaroš
Gledam na papiru, razlika u visini je cca 2cm između Scale i Kamiqa... nema smisla taj Kamik, s tim da je manji gepek.
A te Škode mi financijski imaju smisla samo sa 1.0 motorom, a sa njim bi rađe areodinamičniju Scalu između ta dva.
Sad su osnovni modeli ispod 20 na nekakvoj rođendanskoj akciji, pa ću ići pogledati.

Al recimo da dodam 1.5 na Kamiqa + mrvu opreme, već sam na 25k€. A za 26k€ je na akciji novi Torres koji je puno, puno veći:

Al onda se opet vraćamo u taj začarani krug... jer za tu lovu imamo i ovo:
https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-stelvio-53tkm-oglas-49272179

Svaka čast Torresu, izgleda dobro na cesti, brdo mjesta, nebi me bilo strah voziti ga 5 godina... al nije on ni sluga kao auto jednom Stevi.

I opet kuki... neda mi se kurit toliku lovu na rabljeni. Dakle reset, pa začarani krug ispočetka.
Šta je Torres? Google mi kaže Samsung, ja bih u EU radije uzeo manje kul Škodu, nego Samsung jer, nakon francuza, stvarno želim imati mogućnost prodaje i održavanja auta bez lokalnog vrača i HDZ-a.

Što se tiče Stelvija... Je, izgleda fora, ali Stellantis je i rabljeni je. Stelvija uzimaju ili žene ili jazavci metar 50, oćelavili, sa vapeom u ruci. Svakako ne publika od koje bi bilo, hmm, fora kupiti auto.

Sve zavisi što tražiš od auta. Ja sam za cijenu Škode mogao uzeti E46 M3, S2000, Caymana, ali šta sam onda napravio, ništa, jer opet nemam auto koji mi treba.

Konkretno odluči što ti treba i koji ti je budžet i onda možeš tražiti. A fora auto da je crossover? Uzeti Stelvija kao "fora auto" je isto kao popiti Jack Daniels jer ne želiš pivu nego viski
1768646975822.png

Đir Delboy vs. Boycie 😁

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ma nije stvar u nikakvim forama, ja bi do daljnjeg ostao na karavanu da se mene pita.

Mali putnik iza je prešao 10kg i ne staje, a s obzirom da ga mama sve više montira i vozi, njoj ga je sve teže ubacivati u auto.
Puno je lakše smjestiti bebača kad je visok otvor vrata i sam sic, pa ga samu ubaciš ravno.
Plus očito ima nekakve planove, jer jer rekla da se ne planira vozit više trudna u niskom autu.

Zato gledam povišene aute, suv, monovolumen, sve… I sad ja moram odabrat govno koje najmanje smrdi.

A Stelvio, Stellantis je ko da i nije.
Platforma i motor čisti talijanski, francuzi mu nisu smjeli prići na metar, pa je ispao dobar.

Motor odličan kad se riješi par sitnica, vozi se odlično za tako visok auto, rwd, unutrašnjost na tipke… osim suv oblika nema mane.
Tako da bi bio dobar kompromis…
X3 bi radi majstora, a GLC jer je lijepši od oba, sa najboljim mororom, ali košta…

Jedino se tu javlja taj miris novih auti, al treba biti jači od toga. Torres je “po kvadratu” najjeftinji auto. Nekadašnji Ssangyong, sada KGM. Izgleda dobi, ima mjesta i košta ko kikiriki. Kinez iz Koreje.

Ali da… prvo moram riješit brisače na Renolu, prodat Bembija, pa definirat striktni budžet. Ostalo je gubljenje vremena…

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Suzukići su odlični auti, valjda zato i nijansu precijenjeni.
U nekoj kombinaciji bi dobro došla, ali mi je za ovo što tražim premali auto.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ma nije stvar u nikakvim forama, ja bi do daljnjeg ostao na karavanu da se mene pita.

Mali putnik iza je prešao 10kg i ne staje, a s obzirom da ga mama sve više montira i vozi, njoj ga je sve teže ubacivati u auto.
Puno je lakše smjestiti bebača kad je visok otvor vrata i sam sic, pa ga samu ubaciš ravno.
Plus očito ima nekakve planove, jer jer rekla da se ne planira vozit više trudna u niskom autu.

Zato gledam povišene aute, suv, monovolumen, sve… I sad ja moram odabrat govno koje najmanje smrdi.

A Stelvio, Stellantis je ko da i nije.
Platforma i motor čisti talijanski, francuzi mu nisu smjeli prići na metar, pa je ispao dobar.

Motor odličan kad se riješi par sitnica, vozi se odlično za tako visok auto, rwd, unutrašnjost na tipke… osim suv oblika nema mane.
Tako da bi bio dobar kompromis…
X3 bi radi majstora, a GLC jer je lijepši od oba, sa najboljim mororom, ali košta…

Jedino se tu javlja taj miris novih auti, al treba biti jači od toga. Torres je “po kvadratu” najjeftinji auto. Nekadašnji Ssangyong, sada KGM. Izgleda dobi, ima mjesta i košta ko kikiriki. Kinez iz Koreje.

Ali da… prvo moram riješit brisače na Renolu, prodat Bembija, pa definirat striktni budžet. Ostalo je gubljenje vremena…
Moj glas ide za Stelvia!
To je punokrvna Alfa (kao i Giulia), iako pod kapom Stellantisa.
Ali pazi na sjedala. Meni ona u osnovnoj opremi (koža) jednostavno nemaju dovoljno visoke bočne stranice i ne drže tijelo dovoljno dobro u zavojima(osobito noge) . Taj problem rješava Veloce oprema koja ima normalnu visinu tih bočnih stranica, ali onda je i cijena “veloce”…
😎

Na vrh