Rasprava o ostalim automobilima

liberty

Well-known member
Baš čudno da su se povukli iz Istre... a bio je ovlašteni, mislim u Kašteliru ili negdje okolo Poreča.
Kaštelir Labinci koliko sad vidim prodaje Geelye i rabjena vozila
ne znam kad su prestali biti ovlašteni, mislim nekoliko godina
i do tamo mi je bilo 77 km (ne sve autoput)
dosta su bili hvaljeni kao ovlašteni servis
meni su bili tako-tako ali tada sam bio kritičniji
servisirao sam tamo aute dok su bili u garanciji

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pojma nisam imao da je Citroen imao takav raspad sistema u Istri i na Kvarneru. Prije je bio i na Krku ovlašteni.
Po ovoj karti bi rekao da smo najnazadnija regija u RH

Screenshot 2026-01-16 134443.png

liberty

Well-known member
i sad bi se ja tebao dići u subotu ujutro doći tamo u RI u 9.00 i isprobati ako eventualno imaju c3 aircross....jednostavno ne stignem
2x100 km da bi došao doma natrag oko 12.00 sati

jbt nekad je u Istri bilo citroena na svakom čošku, c3, c4, c5....nema, ni novih ni polovnih.....a ubrzo će tako biti i speugeotom jer ni jpeugeot već neko vrijeme nema u Istri ništa (autohrvatska kupila u poreču peugeot, u puli više nije ovlašteni)

Cutac

Prèkaroš
Čak i Scalu pokušavam progurati u ''povišeno''.
Kamiq?

Meni se Scala bolje vozi nego Kamiq (probao, for the lols, inače mi je ružan i ne volim te fejk povišene aute) i generalno je udobnija, ali Kamiq bolje nosi rupe radi ipak malo većeg hoda ovjesa. Glasniji je od Scale i ima manji G-pek.

Ali, ja te razumijem, ja sam krenuo sa rabljenim od 10k, pa 15k jer za 10 kupim ono što već imam, pa 20k jer su za 15 golfovi sa milijun km, pa kad sam na 20k, neću valjda dati 20k za nešto upitno rabljeno kad za 5k više dobijem novi. I kad sam na 25k, jebiga, uzet ću nešto opreme bolje i eto me di sam.
Ja sam vagao između nove Scale i Mazde 626 2.0 DITD za 800 eura.

superhrvoje

Active member
i sad bi se ja tebao dići u subotu ujutro doći tamo u RI u 9.00 i isprobati ako eventualno imaju c3 aircross....jednostavno ne stignem
2x100 km da bi došao doma natrag oko 12.00 sati

jbt nekad je u Istri bilo citroena na svakom čošku, c3, c4, c5....nema, ni novih ni polovnih.....a ubrzo će tako biti i speugeotom jer ni jpeugeot već neko vrijeme nema u Istri ništa (autohrvatska kupila u poreču peugeot, u puli više nije ovlašteni)
U Istri ih je bilo puno prvo zato šta su se i slagali u Cimosu u Kopru.
Bilo ih je lako servisirati jer, recimo, samo u Buzetu bila su dva servisa koliko se ja sjećam. I CIB je imao i prodaju i servis isto u Buzetu, a sad ima samo u Buzinu, i Posedel. Posedel je pred 25 godina bio na dobrom glasu, kod njega su ljudi u doba AX-ova i ZX-ova išli i iz Rijeke.
Taj u Kašteliru koji sad radi Geely mislim da je isto Posedel, ne znam je li to ista firma.

A Krk? Auto Pavlović na Krku je bio relativno kratko ovlašteni. Na Krku je i dalje hrpetina Renaulta (i sada Dacia) - jer je Auto Krk ovlašteni za Renault, a ima servis i salon u gradu Krku. U Rijeci je od dilera Citroena isto ostao samo ARK na Viškovu. Citroena je par godina dilao i Ruting na Krnjevu, Hondin zastupnik, ali toga su se kasnije sramili i nisu spominjali na webu nego su pisali "zastupnici jedne europske marke". :-D

U Zagrebu u Zagrepčanki bio je salon Citroen Hrvatska - baš od zastupnika, pa je tamo došla Tesla i sad je BYD. S tim isto imam priču od prije 18 godina koja je malo indikativna i možda pokazuje zašto su mnogi napustili marku. Citroen Savska je oteo prodaju mog auta firmi gdje sam ga naručio, tako što su jedino oni mogli jamčiti da će mi biti isporučen po cijeni s ponude... jer je ona bila ovisna o akciji u trenutku isporuke... a tu akciju nitko osim hrvatskog principala u Savskoj nije mogao kontrolirati. Ja ne bi htio poslovati s takvim principalom koji mi otima prodaju.

edit: Zaboravio sam i zanimljivu priču oko Auto Pebe u Sv. Nedelji... otprije 15-ak godina. I to je zanimljiva priča.
Na mjestu njihovog salona sad je Rimac.

Kad ne prodaješ ono što ljudi hoće kupiti i kad im nisi blizu, nećeš više ni prodavati.

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Kamiq?

Meni se Scala bolje vozi nego Kamiq (probao, for the lols, inače mi je ružan i ne volim te fejk povišene aute) i generalno je udobnija, ali Kamiq bolje nosi rupe radi ipak malo većeg hoda ovjesa. Glasniji je od Scale i ima manji G-pek.
Gledam na papiru, razlika u visini je cca 2cm između Scale i Kamiqa... nema smisla taj Kamik, s tim da je manji gepek.
A te Škode mi financijski imaju smisla samo sa 1.0 motorom, a sa njim bi rađe areodinamičniju Scalu između ta dva.
Sad su osnovni modeli ispod 20 na nekakvoj rođendanskoj akciji, pa ću ići pogledati.

Al recimo da dodam 1.5 na Kamiqa + mrvu opreme, već sam na 25k€. A za 26k€ je na akciji novi Torres koji je puno, puno veći:

Screenshot 2026-01-16 162814.png

Al onda se opet vraćamo u taj začarani krug... jer za tu lovu imamo i ovo:
https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-stelvio-53tkm-oglas-49272179

Svaka čast Torresu, izgleda dobro na cesti, brdo mjesta, nebi me bilo strah voziti ga 5 godina... al nije on ni sluga kao auto jednom Stevi.

I opet kuki... neda mi se kurit toliku lovu na rabljeni. Dakle reset, pa začarani krug ispočetka.

dinko1981

Well-known member
Ja sam nedavno gledao rabljene te "povišene" i jedino što meni ima neke logike je Renault Kadjar, ima ih podosta sa 1.3 tce (4 cilindra) pa čak i jedan 1.5dci, svi do 50tkm i cijenama od 15 do 18t €

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da, Kadjar i Kašikara, vrlo racionalna, sigurna kupnja. Čak ih ima i 4x4, nisam pojma imao.
Cijene korektne.

Al nemogu se na njih prisilit nikako na njih, potpuno su mi nezanimljivi nutra/vani, mislim da bi ih krenuo prodavat nakon par mjeseci... pa mi je bolje preskočiti tu zezanciju i jednostavno ih ne kupiti. Rađe bi i čak rabljenog Dustera u tom slučaju, pa mi nije bed krenuti u šumu ga guliti.

Uglavnom filozofiram bezveze, a ništa se neće desit dok ne riješim brisače na Renolu

diegos

Well-known member
Ima ih stvarno pun oglasnik, ili su jako popularni ili im nešto ne valja ili jedno i drugo :LOL:

4x4 su u pravilu 1.6dci koji je na lošem glasu u odnosu na 1.5dci (ne sjećam se više zbog čega), a 1.5 nažalost nema u verziji 4x4, bar ja nisam vidio.

liberty

Well-known member
Kadjar je jedno vrijeme bio statistički auto koji se najviše kvari.
Kamiq pored Scale nema smisla osim pto dobiješ 1.5 montecarlo 230 na popustu za normalne novce. Scala prosječno ozgleda, za škodu dobro, za ostale ispidprosječno....no kamiq je turbo ružan

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ima ih stvarno pun oglasnik, ili su jako popularni ili im nešto ne valja ili jedno i drugo :LOL:
E da, i to ;)

4x4 su u pravilu 1.6dci koji je na lošem glasu u odnosu na 1.5dci (ne sjećam se više zbog čega), a 1.5 nažalost nema u verziji 4x4, bar ja nisam vidio.
Nikako se posvetit tim dci motorima... površno kao odlični, puno km rade, al onda saznaš da recimo 1.5 ima tisuću i jednu verziju, od kojih neke okrenu leteće, nekima odlaze injektori i tako... moguće da to vrijedi samo za starije kante kad sam tražio teretnjaka.
Ali hladan sam skroz prema tim Reno/Nissan autima, 0 emocija mi bude...

dinko1981

Well-known member
A koji noviji auto ima neke emocije osim neke skuplje/više klase? Jedino čemu se možeš nadat da te neće financijski ubit sa kvarovima, a nada je kurva... Ili je Ružan izvana/ iznutra ili ima neki motor tempiranu bombu ili neku od sličnih kombinacija svega nabrojanog

Phantom

Drajver
Iskreno volim vozit od žene citroena c4 mekan, poskočan, lijep ali kad sjednem poslije u golfa 😎....
bila je opcija da uzmem citroen c5 x ili c5 aircrosa
ali kada sam se vozio prošlo me...jedina dvojba je bila izmedju a4 i mk8ice ali kada sam vozio oba na kraju je prevladao golf jer je meni vise se dopao u svemu.
Francuzi su kul, recimo kada vozim cliota osjetim na trenutke taj old skul grif benzin i surovist ali to je auto za lokalnu voznju

Možda ženi kupim neki budići citrić imaju taj fešn vumen stajl.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A koji noviji auto ima neke emocije osim neke skuplje/više klase?
A taj odgovor svako
mora dat za sebe…

Zašto gledate 4x4 u takvim autima? Osim ako ne želite da vam više troši i da ima više stvari koje se mogu pokvariti?
Što se tiče zadnjih komentara, bilo je više kao čuđenje, jer sam mislio da su QQ i Kadjar čisto FWD auti.

A što se samog pogona tiče... moj problem je što bi jedno 7-8 različitih auti htio ugurati u dva, da koštaju 15k€ ukupno.
Pa ako i uleti nešto sa 4x4, neće mi smetati... ima i u ovim klasama izvedbi koje su dovoljno dobre za malo zabave na snjegu recimo.
Ali da ima nekog smisla ''vući'' cijeli sklop sa sobom cijelu godinu radi par momenata zezancije, naravno da većini nema, što je i logično.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Baš čudno da su se povukli iz Istre... a bio je ovlašteni, mislim u Kašteliru ili negdje okolo Poreča.
Još uvijek je u Kašteliru ovl. servis (Posedel) za Citroena, ali su izgubili licencu za prodajni salon.
Sad prodaju Geely-ja!
🙄

Na vrh