i sad bi se ja tebao dići u subotu ujutro doći tamo u RI u 9.00 i isprobati ako eventualno imaju c3 aircross....jednostavno ne stignem
2x100 km da bi došao doma natrag oko 12.00 sati
jbt nekad je u Istri bilo citroena na svakom čošku, c3, c4, c5....nema, ni novih ni polovnih.....a ubrzo će tako biti i speugeotom jer ni jpeugeot već neko vrijeme nema u Istri ništa (autohrvatska kupila u poreču peugeot, u puli više nije ovlašteni)
U Istri ih je bilo puno prvo zato šta su se i slagali u Cimosu u Kopru.
Bilo ih je lako servisirati jer, recimo, samo u Buzetu bila su dva servisa koliko se ja sjećam. I CIB je imao i prodaju i servis isto u Buzetu, a sad ima samo u Buzinu, i Posedel. Posedel je pred 25 godina bio na dobrom glasu, kod njega su ljudi u doba AX-ova i ZX-ova išli i iz Rijeke.
Taj u Kašteliru koji sad radi Geely mislim da je isto Posedel, ne znam je li to ista firma.
A Krk? Auto Pavlović na Krku je bio relativno kratko ovlašteni. Na Krku je i dalje hrpetina Renaulta (i sada Dacia) - jer je Auto Krk ovlašteni za Renault, a ima servis i salon u gradu Krku. U Rijeci je od dilera Citroena isto ostao samo ARK na Viškovu. Citroena je par godina dilao i Ruting na Krnjevu, Hondin zastupnik, ali toga su se kasnije sramili i nisu spominjali na webu nego su pisali "zastupnici jedne europske marke". :-D
U Zagrebu u Zagrepčanki bio je salon Citroen Hrvatska - baš od zastupnika, pa je tamo došla Tesla i sad je BYD. S tim isto imam priču od prije 18 godina koja je malo indikativna i možda pokazuje zašto su mnogi napustili marku. Citroen Savska je oteo prodaju mog auta firmi gdje sam ga naručio, tako što su jedino oni mogli jamčiti da će mi biti isporučen po cijeni s ponude... jer je ona bila ovisna o akciji u trenutku isporuke... a tu akciju nitko osim hrvatskog principala u Savskoj nije mogao kontrolirati. Ja ne bi htio poslovati s takvim principalom koji mi otima prodaju.
edit: Zaboravio sam i zanimljivu priču oko Auto Pebe u Sv. Nedelji... otprije 15-ak godina. I to je zanimljiva priča.
Na mjestu njihovog salona sad je Rimac.
Kad ne prodaješ ono što ljudi hoće kupiti i kad im nisi blizu, nećeš više ni prodavati.