to je početna plata .... nakon tri meseca sledi novi ugovor gde je plata malo veća . a računaj da i smeštaj nešto košta ...... a koliko bi ti uzeo za jednostavan posao ..... ? a vjeruj mi , 800 uopće nije tako malo ..... ja imam cca 850 - 1000 mjesečno a od toga plaćam hipoteku , struju , vodu , plin .... otplaćujem auto ... i još plaćam gorivo jer moram autom na posao .... a stižem i najmanje stotku uštedit .800€ neto? 6000kn, zar se za te pare isplati ići van, živjeti u nekom stanu bez kučeta i mačeta, okružen strancima, pa ako i uspiješ od toga nešta uštedit,opet pitam jel se toisplati?
Tanaja , nemora značit da imaš i cimera . i ja sam tako počinjao prije 14 godina . a imao sam jednokrevetnu sobu .... jedino što smo kupaonu dijelili nas 5 . ali nije bilo problema .... ova dva para , moje komšije , iako su bili rumunjski madjari ... zivjeli smo super .... kao da smo komšije ko zna koliko dugo ....Nije to loše za ljude od 18-20 godina, pa malo avanture plus kapne nešto eura. Mislim da nemaš svoj stan, nego još imaš i (najmanje) jednog cimera. Ako usporediš cijene u Slovačkoj, to je ka da ode rintaš za 4000 u Plodinama. Ove dvi iljade ne znače puno.
svak zna svoje ... ja sam ostao bez posla ( razj...li firmu ) a ljude poslali na ulicu .... tako da nisam imao izbora . ukazala se prilika doći na gotovo ( sve obezbedjeno .... smeštaj , ishrana , posao ..... ) tako da nisam mnogo okolišao . otišao sam i nisam se pokajao . za 14 godina dvosoban stan ( hipoteka ) , dva automobila ( jedan polovnjak prije 12 godina a drugi nov prije 4 godine ) ...... tako da , nemam razloga žaliti što sam otišao .....Svako odlučuje za sebe, neznam iz kakve sredine i mogućnosti zaposlenja netko dolazi, nisam niti ja iz neke razvijene sredine, ali i dalje ne vidim razlog da za par kuna više idem godinama živjet u neki sobičak i djelit kupatilo sa x stranaca. Da sam mlađi i željan anvanture otišao bih radit sezonu na more
to da .... ja sam , na primjer , birao državu u kojoj znam jezik .... ( engleski mrzim iz dna duše .... nemački nešto malo , onako , poštapalice ) jer , ako ne znaš jezik a ne govoriš niti engleski / njemački ... izgubljen si .... ništa od boljeg posla ... boljeg životaDa idem vani radi života i novaca išao bih u Švicarsku ili skandinavske zemlje. Kad već nisam doma,onda najbolje di se najviše plaća![]()
Vozač? Plaća, ako nije tajna?Ja sam si spojil najbolje od oba sveta. Austriju i Hrvatsku. U AT delam, žena u SLO, a u HR živimo. Imam tu sreću i takav posel da to mogu. Hrvatska je vrlo lijepo i ugodno mesto za život ako egzistencijalno ne ovisiš o poslu u Hrvatskoj. A još i kaj me umiruje je činjenica da budem, ak mirovinu doživim, 3/4 primal ii AT mirivonskog fonda, jer dal bu u Hrvatskoj tad novca za mirovine, veliko je pitanje. Sa stranim plaćama i pametnim raspolaganjem, tu je komotno i lijepo. Pogotovo ak imaš svoj komad kuće. Dok me zdravlje služi, ja sam zadovoljan. Jedino kaj me leđa, J3bu, al od tog se ne hmire.![]()