Vječna dilema. Puno ovisi o planiranoj kilometraži.Jel trpiti dizela vrijedi naspram glave na 1.4?
Imam ja 206 1.4 hdi, 2004 godina. Kupljen sa cca 160000 sada na 212 000.Motor je bučan, ali se ne kvari, potrošnja od ispod 4.0 do 5.5 na kratko. Za prosječne potrebe ne treba ti ništa vise, pogotovo za početnikaPitanje.
Pežot 206, za friškog vozača, koji je najbolji motor? Jel trpiti dizela vrijedi naspram glave na 1.4?
Naravno da sa 68 ks ne možeš očekivati neka čudaImam ja 206 1.4 hdi, 2004 godina. Kupljen sa cca 160000 sada na 212 000.Motor je bučan, ali se ne kvari, potrošnja od ispod 4.0 do 5.5 na kratko. Za prosječne potrebe ne treba ti ništa vise, pogotovo za početnika
Dal ima ijedan dizel tog godišta u B segmentu a da tih i uglađen. To su sve "dizel-kosilice"Dizel u C3 Plurielu je isti taj i nesnosno je glasan i brundav. Baš je horor.
Ako je benzinac, na posudu od vodeNa što da obratim pažnju kod 206?
Koliko se sjecam da sam u vise navrata procitao da im je zadnji most potrosna roba i da zahtjeva reparaturu prije ili kasnijeNa što da obratim pažnju kod 206?
Panda je 60 konja i ide, ali ako znaš voziti, zato bih početniku najradije nešto od 100 i kusur konja, da more potegnuti bez šaltanja u nižu.
Hvala!može biti dobar argument za rušenje cijene
To nije skupo, onda radije benzinca.Glava na benzincu je trošak ugrubo 2500kn svakih 150tkm.
Ako znaju zašto što raditi, ovako će samo mučiti i sebe i auto.Sila prilike će ih bolje naučiti pimplati gas/kvačilo i šaltati, nakon toga mogu voziti sve.
Ružan joj jeC3
Onda PlurielRužan joj je![]()
]Vječna dilema. Puno ovisi o planiranoj kilometraži.
Ja na C3 imam tog 1.4, 16 godina star, motor tako lijepo tiho radi, ništa se ne trese, nekad kad krecem s parkinga i muzika je malo glasnija, doslovno ne znam jesam li i upalio auto ili sam samo kontakt dao pa stisnem gas da provjerim. Performanse nisu neka sreća, ali taj motor je dobra mjera za C3/206, lijepo mu odgovara. Osim glave,mana mu je i potrošnja. Ja se trenutno vrtim oko 9l, s tim da ga vozim stvarno samo po gradu, i dosta toga na hladno. A čini mi se da je razlka u potrošnji na hladno i toplo jako velika.
I održavanje je stvarno baš jeftino, dijelovi su za siću.
A dizeli, iako ih ja volim, u tom malom autu mi je nekako too much. Prebučno, pretreskavo, pretraktorski. Održavanje je skuplje, potencijalni kvarovi skuplji.
Presuda: do planiranih 10.000 km godišnje svakako benzinac, unatoč potencijalnim problemima s glavom. Mene osobno više muči potrošnja. Preko 10.000 km ipak dizelić, samo zbog potrošnje benzinca
Najružniji po meni Citroën. Tu su se gadno zaribali francuzi. Jedini ružniji je bio c6 i odvratno skup.To je pak škatula![]()
Isto mislim, jer sam računao i razlika rabljenih (približne kilometraže i stanja) je cca 10 posto. Tak da tu priča o 10tkm +/- godišnje ispada kao neki faktorMeđutim kod rabljenih je po meni druga priča, razlika u cijeni mala ili nikakva. Naravno ovisi kako je auto održavan
Evo ženin c2 VTR 1.4hdi, piči ko lud. Ok ona se sad vozi svaki dan Zagreb - Bjelovar, cca 200km stalno. Prosjek 4,7/100km, oko 130/40 je. Auto pjesmaIsto mislim, jer sam računao i razlika rabljenih (približne kilometraže i stanja) je cca 10 posto. Tak da tu priča o 10tkm +/- godišnje ispada kao neki faktor