Povečana potrošnja ulja 2.0 hdi 2017 eat 6

andelko

Member
Pozdrav ekipa... U zadnje vrijeme mi se javlja pojačana potrošnja ulja. Ulje koje sipam je ono originalno 0w30... Motor za sad ima 380.000 km prijeđenih i u zadnje vrijeme primjećujem povećanu potrošnju ulja. Neki dan mi je na 1.000 km potrošio 1 litru, zamijenio sam ulje u servisu sutradan otišao na put i dan poslije kad sam upalio vozilo pojavila mi se na ekranu notifikacija da dolijem ulje do potrebne razine.

Uglavnom motor je suh nema vidljivog curenja ulja nigdje, ispuh je čist nikakav dim ništa... Nikakve greške ne pokazuje motor radi uredno i mirno i ima snage ne znam što mi je misliti ...malo izluđujuće, gdje to ulje završava...
Ne znam da li je neko imao sličan problem i kako ga je uopće riješio!

-dominic-

Active member
Donator foruma
Opaaa, meni ode jedna litra na 10k km dinamične vožnje, 0w-30 Eneos. Trenutno na 140k km. Sad sam nedavno točio Total Ineo FIRST 0W-30. Slično kao i Eneos, ali jeftinije.

Gdje završi? Pa vjerojatno ga pojede/popije, tj. sigurno. To ne možeš primjetiti po ispuhu, ipak se radi o Euro 6.

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Ako je to ulje predviđeno za taj motor, ne bih ga menjao. Prosto, neki motori su predvidjeni da trose ulje, recimo u Vag grupi, fabricki predviđeno do 1l na 1000km.

szahtila

Well-known member
To ne možeš primjetiti po ispuhu, ipak se radi o Euro 6
Ni da je euro 5 ne bi motor dimio. Kad motor troši ulje u smislu da propustaju karike na klipovima ili gumice na ventilima(ulje ulazi u cilindar i izgara) , lambda sonda korigira smjesu goriva, odnosno smanjuje količinu nafte.

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Mozes probati gušće, opet, ja bih zbog pumpe ulja isao na ono sto je predviđeno za taj motor. Meni je nestajalo ulje, ali mozda do 1l na 10 000, zbog semeringa. Sve sam ih zamenio, sad je zaista suvo

-dominic-

Active member
Donator foruma
Ako je to ulje predviđeno za taj motor, ne bih ga menjao. Prosto, neki motori su predvidjeni da trose ulje, recimo u Vag grupi, fabricki predviđeno do 1l na 1000km.
E vidiš, tu je greška. To se samo proizvođač ograđuje, ako i dođe do potrošnje, litra na 1000km je "prihvatljivo". Realno nikako nije, ajde da potroši 2-3 dcl kod žustre vožnje(govorim općenito), ali litra je definitivno previše. Bilo je slučajeva da se litra popije i za manje od 500km, e to je tek banana.

Nego mene zanima, to je nastalo odjednom i to baš kod zadnje izmjene ulja, ili? Niti jedan problem ne nastaje preko noći, osim ako je stavljeno loše/krivo ulje. Prodaj ga i kupi mojeg, hehe. :)

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Da moj 100kw 2.0hdi koji ne potroši ni 0.5l na 10 000km ulja, krene trošiti 1l na 1000km, znao bih da ima problem. Prvo bih posumnjao na turbinu, posle na motor sam. Mozda je njegov trosio do 1l na 5000km, i to se smatra u okvirima normale za taj motor i tako tečno ulje

Na vrh