Poliranje plastični farova

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ima na AliExpress ili na lokalnim oglasima ako te mrzi da čekaš. Treba ti posuda i ta tečnost, ovde je tipa 1500 din da ti neko drugi uradi.

Mrki5

Well-known member
Nisi lakirao?
Ne. Koliko su platili toliko je i urađeno. Da sam se ja pitao, ja bih još finom završio i keramiku stavio . Radio sa šmirglima : 400, 600, 800, 1000, 1500, 2000, 2500 i 3000 . Paste sa slike Farecla-G3-polir-pasta.jpg
vosak-turtle-wax-original-250-ml-9a4071e58208452b833da9974d121838.jpeg
Mašina dsci1252.jpg
Senika sam ručno radio .

Posljednje uređivanje:

zdraja

Active member
Polimerizacija "Made in Temu"

Dakle, uletio mi neki popust na Temu pa sam se odlučio uzeti njihov paket za polimerizaciju.
Cijena je bila oko 12 eura, a s poupustom je 7 eura. Naravno morao sam još nešto uzeti da bih popunio 20 eura.
U paketu se dobije tekućina, posuda za zagrijavanje, brtva, brusni papair gradacije od 180 do 1500, napajanje preko auto utičnice (za cigarete)

Odmah u startu (bio sam skeptičan pa sam za svaki slučaj već pripremio i paste za poliranje) :
- rezultat je 5+,
- vrijeme potrebno za polimerizaciju po faru oko 3 min
- preporuka: DA
- nedostatak je priključak za auto utiničnicu za cigarete, umjesto toga sam našao ispravljač 12 V, 3 A (ako je ispod 2,5 A neće zagrijati)

U privitku su slike (mobitelom pa kvaliteta nije baš neka, al razlika se može vidjeti), bitno je dobro napraviti predradnje - brušenje
Još ide K2 Lamp Protect i to je to

.

Prilozi

Cutac

Prèkaroš
Super je ispalo, ali nikad to nije to.
Nisam još vidio "polirane" farove koji nisu i dalje na neki način mutnjikavi i sivi.

visaluteju

Well-known member
Ovo sam i ja uradio prije par mjeseci na C4 sa istim setom i isto nabavio adapter od nekog starog laptopa. Odradilo vrhunski. S tim da ako vam nestane ove tekucine ide obicni aceton iz apoteke (ne onaj za nokte jer ta ima ulja i mirisa, iz apoteke je obicni bezbojni).
Ono sto je vrlo bitno je da se dobro skine prvi sloj sa fara ako nije do sada radjeno jer tvornicki lak odbija polimerizaciju. Ja sam prvi put lose odradio donji rub pa mi se tu nije hvatalo pa sam ponovio.
Inace daleko manje posla nego klasicno smirglanje i poliranje.
Ja sam smirglao prvo sa p800 i onda sa p1200 cini mi se i to je to, onda odradio polimerizaciju

Na vrh