Pitanje o osiguračima i BSI-u

Cutac

Prèkaroš
Pozdrav!
Što bi se BSI-u dogodilo da se umjesto 5A osigurača stavi 7.5A u utičnicu za svjetla interijera? Jel bi ga skurilo ili bi ga bacilo u neki safe mode, brickalo taj izlaz dok se ne priključi dijagnostika i 5A ili nešto treće?
 

tomica0308

Well-known member
Mozda nebi bilo nist za tih 2.5A. Al da se stavi npr 15A bi da dode do kratkog spoja negdje dok mjenjas sijalicu nesto bi bilo u kursljusu
 

tomica0308

Well-known member
Meni bio anlaser sheban i kaze jedan meho stavi jaci osigurac (inace je 20A za anlaser), ode ja ko elektricara ma kakvi jaci osigurac. Kabli su navodno do 30A i da mogu instalaciju spalit da se stavi jaci osigurac. Jer je vukao struju 32A zato mi je pregarao osigurac.
 

Cutac

Prèkaroš
Je, ali ja ne znam kako je to sa BSI i tiskanim plocicama, pretpostavljam da one ne mogu puno ampera izdrzati.
 

Milosh

Test
A, da, da, u pravu si, dok sve radi nije bitno koliki je osigurač, bitno je ako dođe do kratkog spoja. :)
Tako je. Taj izlaz/dio BSI-a npr. može izdržati struju od 6A, ali da on u slučaju kratkog spoja ne bi izgorio, zaštićen je osiguračem koji može izdržati manju struju. U slučaju kratkog spoja izgoriće prije osigurač od 5A nego izlaz koji može podnijeti 6A.
Je, ali ja ne znam kako je to sa BSI i tiskanim plocicama, pretpostavljam da one ne mogu puno ampera izdrzati.
Nema tu veze/pravila. Vodovi na štampanim pločicama mogu izdržati i veće struje ako su tako dizajnirani (debljina bakarnog sloja i širina voda). Mogu i dodatno biti pojačani slojem kalaja. 5-6 A nije ništa neobično za vod na št. ploči.
 
Na vrh