Pitanje o osiguračima i BSI-u

Cutac

Prèkaroš
Pozdrav!
Što bi se BSI-u dogodilo da se umjesto 5A osigurača stavi 7.5A u utičnicu za svjetla interijera? Jel bi ga skurilo ili bi ga bacilo u neki safe mode, brickalo taj izlaz dok se ne priključi dijagnostika i 5A ili nešto treće?
 

tomica0308

New member
Mozda nebi bilo nist za tih 2.5A. Al da se stavi npr 15A bi da dode do kratkog spoja negdje dok mjenjas sijalicu nesto bi bilo u kursljusu
 

tomica0308

New member
Meni bio anlaser sheban i kaze jedan meho stavi jaci osigurac (inace je 20A za anlaser), ode ja ko elektricara ma kakvi jaci osigurac. Kabli su navodno do 30A i da mogu instalaciju spalit da se stavi jaci osigurac. Jer je vukao struju 32A zato mi je pregarao osigurac.
 

Cutac

Prèkaroš
Je, ali ja ne znam kako je to sa BSI i tiskanim plocicama, pretpostavljam da one ne mogu puno ampera izdrzati.
 

Milosh

Well-known member
Donator foruma
A, da, da, u pravu si, dok sve radi nije bitno koliki je osigurač, bitno je ako dođe do kratkog spoja. :)
Tako je. Taj izlaz/dio BSI-a npr. može izdržati struju od 6A, ali da on u slučaju kratkog spoja ne bi izgorio, zaštićen je osiguračem koji može izdržati manju struju. U slučaju kratkog spoja izgoriće prije osigurač od 5A nego izlaz koji može podnijeti 6A.
Je, ali ja ne znam kako je to sa BSI i tiskanim plocicama, pretpostavljam da one ne mogu puno ampera izdrzati.
Nema tu veze/pravila. Vodovi na štampanim pločicama mogu izdržati i veće struje ako su tako dizajnirani (debljina bakarnog sloja i širina voda). Mogu i dodatno biti pojačani slojem kalaja. 5-6 A nije ništa neobično za vod na št. ploči.
 
Na vrh