Ako je u pitanju Continental, s tim "ECO" nema strahaJa sam osobno malo skeptican prema gumama s "eko" nazivima..neznam,mozda sam u krivu :whistling:
Tim prije pazi sta kupujes. Ako mislis uzet taj BF za 300 kn - ja osobno taj ne bi ni pod razno. Zasto? Zato sta je BFGoodrich samo jeftinija varijanta Michelina, a ako znamo kako se ponasa Michelin Energy :disgusted: - ovaj moze bit samo visestruko gori. Da ne bi kasnije na svojoj kozi iskusio onu "najskuplja je roba ona najjeftinija". Nemoj napravit gresku vecine ljudi sta misle: "ja vozim polako i ne ganjam se, meni je i ta losija guma dobra". To je tocno jer nema velike razlike na pravcu pri 70 km/h između Tigra i Continentala, al skakljive situacije se na cesti dogode onda kad najmanje ocekujes i sve gore spomenuto redovito dođe na naplatu. Zato pamet u glavu i sretno s kupovinom!Kad već moram mijenjati promjeniti ću sve, pogotovo jer je ovo ok cijena.
Tocno deda govori, slazem se! Iako je s contijem i bridgestoneom u pravilu igra na sigurno, prema testovima koje pratim i mom skromnom iskustvu duuuuge voznje svih trenutnih contijevih ljetnih modela.Ne treba generalizirati brendove,jer i vrhunski brendovi imaju takva sranja od guma da ispadne nevjerojatno,a opet neki tamo bezvezni imaju jako dobre,ali nemogu postići cijenu kao renomirani.Tak da ako kupiš neke gume,misleći kako je to dobra marka,možeš se gadno zeznuti.
Bridgeston ima neke modela koji su fenimenalni,ali ima ih koje nisu ni za tačke.
Onaj B250 i ER 300 nisu valjale niš.Od njih jedino skidam kapu za E 50A.Conti eco contakt isto niš ne valja.
To sta kazes za vecinu testova ukljucujuci ADAC se slazem. Sigurno ima i do love. Al opet, kad pogledam da u svim verzijama casopisa i testova ista guma ima iste zamjerke i prednosti, opet.. A nekad i kod njih na celo izbiju neke "no name" gume, primjer - zadnji test ljetnih guma ADAC 2011. dimenzija 195/65 R15 - među najbolje je uvrstena Maloya Lugano :wtf: To potvrđuje ono sta si rekao da neki bezvezni proizvođaci imaju neke super gume, a demantira na neki nacin ovu teoriju oko love :hm: Od svega toga, najvise vjerujem svom iskustvu s pojedinim gumama, a sta se tice testova, jedini koje osobno cijenim i kojima donekle dajem neki znacaj je ekipa iz EVO magazina jer oni jedini zapravo testiraju, njima su svi jednaki, nemaju predrasuda i pristranosti nekoj marki, samo je bitan uzitak za volanom i vrijeme na stazi. Kod ocjenjivanja guma imaju objektivnu ocjenu (vrijeme i prikazani rezultati mjerenja) i subjektivnu ocjenu (osjecaj za volanom). Cesto se te dvije ne podudaraju u istoj disciplini s istom gumom. Ukupna im je ocjena kombinacija te dvije. To je ekipa stvarno pravih i iskusnih znalaca među kojima su i neki nasi vozaci i prvaci u reliju. Kod njih vec godinama najvise ocjene imaju modeli RenaultSporta kad su auti u pitanju i Continentala kad su gume u pitanju.A ovi testovi kaj se rade po Adacu i časopisima su bez veze i sve zavisi kolko se plača,Najbolje informacije su povratne informacije od kupaca.Znam o gumama jako puno jer sam radio i u Bridgestonu ,Yokohami i Vredestainu,sve zajedno od 97,do 2009.
Zavisi kaj očekuješ od gume i kak se vozišJa dobio michelinke na autuvaljda su dobre te?
![]()
U garaži me čekaju GY Ultra grip 8, na njima piše - Made in Germany.Proizvode li se gume Goodyear još negdje ili samo u Poljskoj ???
Naime na zimskim gumama UG8 piše made in Poland
Valjda nije tako crno :-(Ako u pogonu Debica-e rade GY - majko mila...! Ah, dobro možda su povukli pare iz EU fondova i modernizirali pogon...