Milosh
Test
Naravno da može, kad je sve ispravno. Naravno zavisi od broja paljenja i dužine vožnje.Ne moze se aku napuniti vožnjom
Naravno da može, kad je sve ispravno. Naravno zavisi od broja paljenja i dužine vožnje.Ne moze se aku napuniti vožnjom
Ja sam svoga "prijavio"!Pa to sam i ja zakljucio on puni toliko i toliko volti ali koliko realne struje ulazi, to treba videti. Ne znam koliko je verovati i koliko moze imati uticaja ali sad kad svi svasta nesto pitaju vestacku, meni ona konstantno govori da treba akumulator priajviti u Diagboxu da sada bsi cita parametre od starog akumulatora i tako se ponasa, verujem da moze imati uticaja ali ovolikog, ne verujem.
Ali doslovno. Ja sam prijavljivao, jer sam stavio AGM, a bio je onaj EF......Mislim da ne može imati tolikog uticaja, naročito ako je isti kapacitet. Pa aj razmislite malo, koliko se PSA vozila vozi kojima se mijenjaju akumulatori i koji nikad nisu vidjeli forum ni čuli za to, a mijenjaju ih sami vlasnici ili majstori koji ne znaju ili ne mare za to. Vjerujem da je postotak onih kod kojih se zamjena prijavi kroz Diagbox jako mali u odnosu na ukupan broj.
A čuj, uvijek može kupiti noviI sad, posle svega kad ovo resim, pitanje je kakvo ce zdravlje biti akumulatora kad je vise od pola godine punio samo mali deo![]()
Nego kako osim vožnjom? Sve ostalo je mazanje očiju, ispravan alternator mora biti sposoban napuniti ispravan akumulator ako se auto redovno koristi.Ne moze se aku napuniti vožnjom
Pa da, bilo je potrebno godinu dana nepotpunog punjenja da izgubi kapacitet/napon. Prvu godinu je trpio bez velikih razlika jer je bio nov.Ma da, kad sam stavio tada nov, sve mi je radilo super godinu dana
Nego cime se puni? Vjerujem da 80% akumulatora ne vidi punjac nikada nakon ugradnje u auto, pa opet ta auta pale i voze godinama. Alternator nije tu samo da bi odrzavao napon nego i da puni aku - evo primjer mog Exidea: nakon ugradnje (nisam ga punio na punjacu prije ugradnje, mozda greska ali nisam imao priliku za to) imao je State of charge 79%, provozao sam se nekih 45 minuta i SoC je bio na 93%Ne moze se aku napuniti vožnjom