Montiran novi cilindar kvačila, Valeo, 16 eura.
Čas posla, osim što je na donjem vijku koji drži clindar bilo aluminija u navoju. Nakanjivao sam se hoću li sve rastaviti, razbušiti i staviti zavojnicu/umetak ili ću ostaviti kak je. Prošao sam čistačem navoja, vijak je išao, stavio cilindar gore, stegnuo i drži. Niš se ne čini labilno, tak da ostaje. Vijak je i tako opterećen samo na smik, tak da to neće nikud.
Više nema zvukova i puno je glađa papučica. Uvijek sam mislio da osjetim razna (slabo primjetna, ali primjetna) preskakanja i struganja radi vilice, druk lagera, nečega, ali bilo je do cilindra. Baš je fino sada
Kad sam skinuo stari cilindar, bilo je ulja u manžeti, tak da je nastavio curiti. Rastavio sam novi i stari, gumica na starom je tvrda i stisnula se, plus, cilindar je malo pojeden, vidi se kojom dužinom je klip putovao
Također, ne znam što je Valeo promijenio u zadnjih 20 godina, ali vijak za odzračivanje treba dosta odvrnuti prije nego prestane brtviti. Na starom sam svake 2 godine mijenjao tekućinu i bilo je dovoljno odvrnuti za pol kruga. Ovome treba valjda 2 kruga. Nije mi bilo jasno, nalio kočionu tekućinu, niš ne ide van. Spojim napravu za odzračivanje, niš ne ide van. Pumpam pedalu, niš, prazna. I tek kad sam počeo odvrtati dobrano, je krenulo izlaziti van.
Sem toga, nebo je top hehe