MAF senzor

igorricar

Member
Zdravo svima, moze li mi neko da mi omogne oko maf senzora, gde se tacno nalazi, trazio sam na netu ali bez uspeha. Inace rec je o citoenu c4 1.6 benzin 2005 g.
Hvala

igorricar

Member

Možda ovo pomogne, kako god bilo mora biti na usisnom djelu, pokušaj pratiti tok zraka prema glavi motora prije klapne (leptira) zraka
Logicno bi bilo da je tu negde ali kod citroena izleda nema mnogo logike :) moda je negde na neko nepristupacno i sriveno mesto

igorricar

Member
Jesi li siguran da taj motor ima MAF senzor? Moguće je da ima MAP senzor, a on bi se trebao nalaziti iza leptira gasa, a prije usisnih ventila.
Pa valjda trebalo bi da ima...Neznam dali ima mogucnost da nema, a MAP senzor mislim da ima i znam gde je...

igorricar

Member
Možeš da ga očistiš kao i klapnu .
Mrki5, dali imas iskustvo oko cistenja map i klapnu gasa? Raspitao sam se, i svako mi razlicno kaze oko cistenja... Neki kazu da nemora da se skida klapna, na licu mesta da se ocisti i to ta auto radi i preko papucice gasa da se pomera leptir i da se unutra sprica sprej dok je motor upaljen!? Meni to nekako nije ok. Drugi kazu da se mora izvaditi klapna pa da se ocisti. A ima i takvih koji su mi rekli da ne pipam nista, jer moze lako da se nesto pokvari a klapna nije jeftina.... Isto je i sa MAP senzorom, rekli su mi da je opasno da ga ocistim... Neznam sta da radim, pa pitao bih te dali imas iskustvo pa spodelis samnom. Ili neko ko ima iskustva sa ciscenjem map i klapnu gasa da mi pomogne.
Hvala unapred

Cutac

Prèkaroš
da se unutra sprica sprej dok je motor upaljen
Nek si špricaju sprej u guzicu dok motor radi. Kako netko može biti majstor sa tako malo znanja i intelekta?

Dođeš do klapne, prstom ju otvoriš (osim ako ne ide, onda je pužni prijenos, ali Citro to tako nema riješeno) i peri.

Isto je i sa MAP senzorom, rekli su mi da je opasno da ga ocistim
Izvadi ga i lijepo operi kontakt sprejem.

**** te ****c, kakvi su to majstori??? Gdje ih nalazite, u prihvatilištu za idiote?

igorricar

Member
Nek si špricaju sprej u guzicu dok motor radi. Kako netko može biti majstor sa tako malo znanja i intelekta?

Dođeš do klapne, prstom ju otvoriš (osim ako ne ide, onda je pužni prijenos, ali Citro to tako nema riješeno) i peri.

Izvadi ga i lijepo operi kontakt sprejem.

**** te ****c, kakvi su to majstori??? Gdje ih nalazite, u prihvatilištu za idiote?
Pa zato i sam radim ono sto mogu, posto ima mnogo dobrih majstora

Na vrh