Mdah...
Taj C6 svakako ne bi bio daily driver. Možda bih njime napravio 3-4 tisuće km godišnje.
Namjera mi je zadržati ga dosta dugo, 10-15 god. a možda i više. Naravno, to ako ubodem pravoga, a ne nekoga koji će biti više kod mehaničara nego li kod mene...
Ja sam freak za tehnologiju i opremu u autima (vidjeli ste moj DS5)... Problem naknadne ugradnje el. stupa volana i Lounge sjedala u C6 je što su to dva komada opreme koji se jako teško nađu na ionako već vrlo rijekom autu. U zadnjih 3 mjeseca ih je ukupno
dva na prodaju u RH; jedan nema ni jedno ni drugo, dok drugi ima Lounge, ali ga zbog drugih stvari ne bih uzimao...
Naći Lounge sjedala negdje u EU i transportirati ih u RH i zatim ugrađivati je logistički, mehanički, elektronički i softwerski preteško, preskupo i prekomplicirano tj. ne da mi se poduzimati toliku tlaku ("too old for this shit")...
Naći el. stup volana negdje vani i kupiti je lakše/manje za transport, ali ugradnja je moguće zahtjevna i mehanički elektronički i softverski jer to treba ne samo telekodirati u BSI (kao i Lounge), nego i "povezati" s ECU airbaga budući se volan uvlači kod sudara, a to je već nešto s čime ne bih želio petljati... Osobito zato što još nigdje nisam našao neki step-by-step tutorial (kao što je bio slučaj kod mojih prethodnih ugradnji).
RT5 radio mogu ugraditi ako ga u odabranom C6 nema, ali ne bih se upuštao u naknadnu ugradnju el. stupa volana ili Lounge sjedala.
Vjerojatno ću se morati pomiriti s time da barem jedno od toga mora otpasti. U tom slučaju bih otpisao el. volan, a nastavio potragu za modelom s Lounge sjedalima. Na dužim putovanjima se ja zavalim otraga (vozi supruga ili sin), a i kad ja vozim važno mi je kako se osjećaju putnici i ta razina udobnosti otraga je nešto što prirodno ide s C6 Exclusive (a rijetki je imaju). Ne bih to preskočio...
I onda se (kao
L
liberty-jev Inuendo

), vrtim u krug i vraćam na onoga u Šibeniku koji je facelift (2010) sa zadnjom generacijom Euro5 V6 3,0 HDi motora te ima i RT5 i el. stup volana i Lounge sjedala te još i krovni prozor (schiebedach)... Samo je sive boje, trebalo bi mu pofarbati oba branika, jedna vrata i jedan blatobran, te desni stražnji lim (kod otvora za gorivo je neodgovarajuća boja). Ispada da bi ga onda trebalo cijeloga prefarbati? Ima i dvije-tri sitnice unutra koje treba srediti (jedan graničnik vrata ne drži i jedan pretinac u vratima se nepravilno podiže), i onda bi (uz nove gume) to bio super auto, ali bez servisne knjižice i povijesti održavanja?
Ne znam...
Ili to ili i dalje (optimistično) tražiti nekog sličnog...
Ima jedan vrlo pristojan crni, pred-facelift model iz 2007. (2,7 V6 HDi) provjerene kilometraže i povijesti održavanja u
Nizozemskoj za 3,995€. Prodavač mi je (uz 40 slika na oglasu) poslao i dodatne slike i video. Čak i uz troškove transporta i PPMV za unos vozila iz EU taj me ne bi trebao ukupno koštati više od 6-7 k€. Možda je to kombinacija one ideje da se C6 ne plati puno i proba, pa ako ne valja - utopi šoderašu i nije (pre)veliki gubitak? Ako valja, možda bih ga i zadržao unatoč tome što je to malo problematičniji Euro4 2,7 V6 HDi koji i više troši i ima veću emisiju CO2 te limarijski ima mali nedostatak na PD vratima (popucao lak) te bi mu s vremenom trebalo zamijeniti RT3 za RT5...
Živi bili pa vidjeli!!